Zakázanka

17.3.2013

 V neděli jsme se s Martinkou vydaly do ZOO. Máme to opravdu kousek, byl pěkný slunný den, a tak jsme šly zkusit novou stezku "Zakázanku", která byla právě v sobotu po 40letech zprovozněna. Vede napříč skalnatým svahem a nabízí návštěvníkům nové pohledy na panorama Prahy a taky na areál ZOO shora. Součástí stezky je i visutá vyhlídka. Jsou tam připrevené  expozice pro plazy. V létě se můžeme těšit na volně se pohybující ještěrky a motýly.
Celé dílo bylo obnoveno díky evropským dotacím- suma se vyšplhala přes 40milionů korun.

 Ač byl víkend, v  ZOO nebylo moc lidí, takže jsme si libovaly. Zhlédly i komentované krmení želv- 150kilové kusy za paní chovatelkou chodily jako pejsci :-))

 Dokonce i v pavilonu goril jsme se dostaly přímo ke sklu a mohly pozoroval gorilí rodinku při odpolední siestě. Richard vše porozoval a moc přátelsky se netvářil. Nuru se držel maminky, ale Kiburi se dal do řádění. Lítal s košem sem a tam, občas přidal kotrmelec a určitě se i smál :-)


 Martinka byla spokjená, gorily pečlivě sleduje. I orangutaní rodina bleskově převedla mládě!
Výlet se vydařil. Roční vstupenka se nám zkrátka vyplatí. Jsme v ZOO častými návštěvníky. Pražská zoo je prý hodnocena jako  7.nejkrásnější na světě, tak kdo by odolal! ;-) 

Žádné komentáře: