Jezero Kournas

23.6.2014

Vydali jsme se na výlet ke sladkovodnímu jezeru, které se tváří, že leží vysoko v horách, ale ve skutečnoti se nachází na úrovni moře. Na fotce jeto pěkně vidět. Tyrkysové oko vlevo je jezero- tmavší modrá skvrna vpravo je moře. 

 

 Jezero je asi kilometr dlouhé a místy prý až 25m hluboké.

 

 Jeho východní strana je plně přizpůsobena turistům -pláže,lehátkka, půjčovny šlapadel, taverny... Po hladině rejdí spousta šlapadel, Rusáků a hus.

I my jsme si šlapadlo půjčili. To bylo radosti! Né mojí ovšem...samozřejmě nestačilo, že budu šlapat, Martina se dožadovala jízdy na skluzavce... No, musela jsem :-) Wlk zlomyslně fotil, mám několik záběrů, které se nabízejí jako "profilové foto"- to by teprv stoupla návštěvnost blogu ;-) Sám se jízdy zdržel- asi se bál o své pět let nové plavky... ;-)

 Po hodině jsme měli šlapání dost. Dali jsme si místní frappé a kochali se a mně se zas plnila paměťová karta kýčovitými záběry.
 V jezeře a kolem něj žije spousta živočichů.Údajně vodní hadi (naštěstí jsme nepotkali!), želvy- ty jsme potkat chtěli, ale nepodařilo se- a na břehu mezi lehátky a slunečníky korzovaly husy a sledovaly, co turista odhodí, aby si pošmákly.

 Příjemné zpestření dne to bylo. Ještě poslední cvak z klikaté horské silničky a hurá na oběd a k moři!




Žádné komentáře: