SMArt pomáhací koncert

29.11.2014


Letos již potřetí... pomáhací koncert pro podporu dětí se spinální svalovou atrofií- tedy nemocí, kterou trpěla naše starší dcera. Děti drahé- nejen v přeneseném smyslu slova. Náklady na pořizování nejrůznějších speciálních pomůcek a sumy za asistenci občas dělají značnou díru do rozpočtu rodinám, kde může pracovat pouze jeden z rodičů. Druhý pečuje. Péče je intenzivní- a 24hodin není vůbec přehnaný údaj, protože ani v noci nezahálíte- polohujete, přetáčíte, v případě nachlazení i odsáváte, abyste uvolnily dýchací cesty...

Přípravná fáze mě baví, ale letos byla zpestřená jistými nepříjemnostmi, které jsem obtížně morálně schroupávala, takže ještě v říjnu jsem volala Alence s příjmením, které ji k dobrým skutkům přímo předurčuje: Dobrovolná- že to odpískáme, že na to letos fakt nemám.  Nakonec se nám děti sželelo a i přes všechny ty trable, koncerty proběhly.

Byly údajně všechny velmi vydařené, ale ten v Praze, ten umím popsat i s detaily - a ten tedy vydařený byl!! :-)

Lidí přišlo hodně- všechna místa byla obsazena, takže první pocit byl uspokojivý.



Zahálilo duo T'n'T- tedy Tereza a Tomáš- jde jim to spolu báječně! :-)
Sklidili velký potlesk...

Po úvodním hudebním bloku následovalo představení té nejdůležitější dámy večera- tedy 15leté Aničky. Pan moderátor Aničce kladl typické otázky dospělých: "Chodíš do školy ráda? A proč sis vybrala tuto střední školu?... " no, Anička mu odpovídala ve stylu klasického "teenagera", takže v hledišti to pokaždé  zašumělo smíchem. ;-)





Následoval opět hudební blok- tentokráte Gospel Limited. parádní výkon!








Bohužel jsem nestíhala moc fotit a nahrávat, vlastně jsem ani neměla místo k sezení, protože člověk pořád s někým něco domlouvá a dolaďuje detaily....

Závěrečný a velmi živý blok patřil početnému seskupení Maranatha Gospel Choir.

Večer měl úžasnou atmosféru- lidi zpívali, tančili, tleskali do rytmu... 
Vstupné bylo dobrovolné. S potěšením musím konstatovat, že letos jsme měli pouze 3000 v mincích, všechno ostatní byly bankovky. Na vstupném se vybralo 12tisíc a během koncertu měli diváci ještě možnost přispět do obálky- podle uvážení. Andulčin příběh byl tak silný a výpověď rodičů tolik upřímná, že konečná suma vybraných peněz se vyšplhala na 30 033Kč... rekord! :-)



Rodiče byli dojatí, Anička blažená- usmívala se na všechny strany a já si k dojetí přidala ještě pološílenost z radosti, že to všechno vyšlo daleko líp, než jsme si přála!!

A pozor: máme první dva sponzory! Takže jedno poděkování patří paní Evě, která dodala luxusní květiny pro účinkující ženy a druhé panu  Utajenému, který na koncert nedorazil, ale místo sebe poslal obálku se třemi dvoutisícovkami.

Všem patří velké poděkování. Všichni pochopili smysl této akce a krom hudebního zážitku si odnesli i dobrý pocit z toho, že někomu pomohli a taky vlastnoručně vyrobený svícínek od Aničky - nechtěla jet do Prahy naprázdno.



Peníze Andulka bude potřebovat především na asistenci, protože od září hodlá studovat střední školu při Jedličkově ústavu v Praze - a bude patrně využívat i služby internátu. 

Aničku můžete průběžne navštěvovat zde: http://andulka15.blogspot.cz

V ostatních městech se vybralo:

Plzeň 7 226Kč
Brno 7 300Kč
Ostrava 20 600Kč



Díky všem za tu atmosféru  a projev dobré vůle a snad zase za rok na viděnou! ;-)








4 komentáře:

Matty řekl(a)...

Milá Markéto, tak to je skvělý výsledek! Blahopřejeme. Je dobře, že se daří. Tuším, co bylo Těmi nepříjemnostmi, ale určitě vše nabere správnou cestu:-)Přeji hodně sil.
Jitka

Anonymní řekl(a)...

To nemohlo dopadnou jinak než dobře. Vzala jsi to do svých rukou a hlavně jsi k tomu přistupovala víc než zodpovědně. Kéž by se každý tak dobře postaral o svěřené akce.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,

koncert byl krásný, byla jsem poprvé a ráda přijdu za rok zase, jen musím příště ulovit podsedák;) Příprava jistě stála mnoho úsilí, díky za to, určitě se vyplatilo!

Ráda bych Aničce napsala na blog, ale Anonymním to není umožněno, škoda..:(

Zdravím a přeju pěkný advent!

Michaela

Andulka15 řekl(a)...

Všem děkuji :) . Nastavení upraveno. Už by to mělo fungovat.