Sokol

22.11.2014

Martina má novou vášeň. Chodí cvičit do Sokola.  Pohyb se má u dětí podporovat, problémem snad zůstává jen to, že v dnešní době musejí děti vše dělat "vrcholově"- takže tréninky nebo návštěvy čehosi 3x týdně mi dost komplikují plány. Hledala jsem něco "pro radost z pohybu"- no a Sokol byl jednozněčně dobrou volbou.

Martina chodí cvičit 1x týdně se staršími žákyněmi a vždycky přijde nadšená, co všechno dělali. Pokaždé tedy padne do postele ještě před stanovenou devátou hodinou, protože má napohybováno až dost.

V sobotu byla "sláva"! Sokol Libeň slavil 130let. Martina byla důležitá- a hnala se hned ráno na pomáhání s přípravami akademie. Nosila židle, otírala lavičky, aby hosté odpoledne měli nachystáno.

Sláva vypukla v 16:00. Lidí se sešlo překvapivě hodně. Bylo úplně plno. Po slavnostním zahájení  a ostužkování praporů se začalo s předváděním vystoupení jednotlivých věkových kategorií.


 Jak říká naše babička: "radost pohledět".
Muselo to dát cvičitelům hodně  práce - všechno nacvičit a zorganizovat- a klobouk dolů hned 2x, protože honorováni za tuto činnost nijak nejsou.


 Součástí cvičení bylo i představení stínohry- Sokol před 100lety a za 100let.
Vtipné, nápadité- dokonalé!! :-)


Krásné odpoledne se protáhlo až do večera.
Zhlédli jsme výstavu o historii organizace, popovídali s přáteli a došlo i na nesmrtelný a všudypřítomný šunkový chlebíček :-)) 


3 komentáře:

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Vy máte sokola, my máme skauta. Jak jsem říkala: Matka kavárenská povalečka, otec pokerový hráč ... dítě skat. Ale, když ji to baví :-).

Ze schůzek chodí nadšená, na výpravu si vleče batoh větší, než ona sama, ale těch zážitků :-).

Já jsem vždycky hodně ráda, když je něco takového chytí.

pafcasim řekl(a)...

Ahoj Markéto,
naše děti taky cvičí v Sokole, neb do vrcholových sportovců mají daleko, ale pohyb je baví. Takže Sokol ideální. A já k tomu cvičím děti s rodiči a předškoláky :)

Zaujalo mě, co to je na čtvrté fotce za nářadí???? :O To cvičí na nějakých tyčích? Nebo jsou to úzké žebříky??

Díky za info ;)

wlcice řekl(a)...

ad Ivča: - tak u nás je to podobně - jablko padlo úplně jinam :-) Nicméně spokojená je Martina- a i já. Pominu-li ty minimální poplatky.

ad PaFca: tak my jsme také konstatovali, že naše cvičenka není nejšikovnější ze všech ;-), ale nejhubenější určitě (předvádí floorbal) - a ti mladší žáci cvičili s tyčemi a bylo to super- nikdy jsem nic takového neviděla.