Zářijový víceboj

18.9.2017

Září se přehouplo do své 2.poloviny. Ani nevím jak.

Léto bylo nabité akcemi- bohužel letos ty pracovní zahlušily dovolenkové lenošení. 
A začal školní rok a s ním i klasický školou řízený kolotoč
Do toho máme září prošpikované oslavami a kulturními akcemi, takže nuda tu nehrozí.

Začátek školy je u nás spojen s oslavou narozenin pana Wlka. Jenže co mu pořád kupovat... Vsadila jsem na zážitky :-) 

V den D jsem Wlkovi i Nezletilé oznámila, že je odpoledne čeká taková "narozeninová bojovka" po Praze. Start ve 14:30 a pohodlná obuv podmínkou. 
Wlk na mě nedůvěřivě pohlédl. tak Ujistila jsem ho, že se mu to bude líbit... že na to dohlídnu ;-)

Túru jsme zahájili v krásné a zajímavé kavárně na Letné. Alchymista nikdy nezklame. Je vhodné si tam místo zarezervovat. Ve vnitrobloku starých činžáků se ocitnete v pohádkové zahradě: huňatý zelený trávník, klece s barevnými zpívajícími ptáčky... a samozřejmě vynikající domácí limonády, luxusní zákusky a exkluzivní káva. Aby ne, když hned vedle je Muzeum kávy! 

 

 Po občertsvení jsem výpravu směřovala přes Letenské sady  k "metronomu". Bez vyhlídky na Prahu by to nebylo ono! Bufet U Stalina byl v obležení turistů. Posedávali na žulovývh obrubnících a v "Saturninových" lehátkách. Popíjeli kdeco z plastových kelímků, klábosili, poslouchali hudbu... 

 

...jen Nezletilá měla dojem, že se musí nutně zdokonalit v botanických znalostech a nutila mě pojmenovávat každý lupen, protože alkohol ještě nesmí a nic jiného nechtěla. Wlk si pivo dal a kochal se. 
 


Od Stalina jsme seběhli z kopce. Z Čechova mostu pozorovali čilý lodní provoz na Vltavě a šup do Galerie Rudolfinum. Ten den tam totiž začínala 100.výstava. Krištof Kintera a jeho NERVOUS TREES.
 

 

 I poučení pro návštěvníky je originál :-)

 


Je to takový "DIY projekt". Pobavili jsme se báječně. 

 

 
 
 Expozice byla v 5 večer už zcela opuštěná. Kam ten člověk na ty nápady chodí? 


 

 

Pan Wlk ještě obdržel tašku dobrot a vstupenky na představení, které se musely "vystát", protože některá divadla zkrátka online prodej neprovozují. Ani si nevzpomínám, kdy jsem naposledy stála hodinu a půl frontu "na něco". 
Tak doufám, že "Tři gentlemani" budou stát zato! :-)



3 komentáře:

Všednodennosti řekl(a)...

A já pořád čekám , jak nezletilá dopadla s těma příjímačkama a ty s panem Wlkem... no tak mu teda přeji hodně dalších let po boku jeho báječných žen! A napiš, jak to dopadlo, prosím, kam vůbec Martinka nastoupila teda?

wlcice řekl(a)...

Martina zůstala na ZŠ. ZK udělala, ale body na přijetí nestačily. Tak má 2roky na to, aby "dozrála" a zjistila, co by asitak chtěla dělat.

Matty řekl(a)...

Milá Markéto, ráda Tě "slyším". :-D Wlkovi, panu dokonalému, přeji všechno nejlepší. Milou a ochotnou Martinku zdravím. :-D Tobě, milá Markéto, přeji pevné nervy ve výuce a v "nezisku".