Dům U Čtyř berlí

19.11.2017

Přesně tak by se dal momentálně nazvat náš příbytek.
Jablko nepadá daleko od stromu - převedeno do reality: babička spadla pod smrk a má zlomenou nohu levou, zatímco sebou sekla jednoho říjnového večera na chodníku a zlámala si pravou.



To jsme dvojka... a Wlk si teď ke své práci ještě vesele taxikaří... a nestíhá ;-)

Můj příběh zní zcela banálně. Šla jsem po chodníku, kde jsem za tmy přelédla výmol. Zřítila jsem se k zemi, v kotníku křuplo a už se jelo. Na Bulovce na pohotovosti se chovali slušně, což jsem po mnoha zkušenostech neočekávala, tudíž jsme byla příjemně překvapena. Pan doktor vyčetl z černobílého snímku jasnou zlomeninu, a tak nebylo o čem diskutovat. Sádra, berle, 3balení injekcí heparinu proti sraženinám krve a jelo se domů.

Bědovala jsem tu, co všechno nemůžu a co které akce musím zrušit, protože s nechodicí sádrou člověk daleko nedoběhne. Nosit své tělo na rukou pomocí berlí, to není úplně vytrvalostní discilína ;-) Navíc to docela bolelo skoro týden, takže spaní taky nicmoc. Přesuny po bytě připomínají víceboj... no a donést si z kuchyně hrnek s kafem, to prostě nedám. Odnesu jen to, co se vejde do kapes :-)

Někdo mě litoval, jiný radil, že jsem měla dávat větší pozor na cestu, další převyprávěl svoje životní úrazy a neopomněl dodat, že pokud zlomenina špatně sroste, budou mi to muset operovat... Vyslechla jsem rovněž mnoho příhod, co se všechno přihodilo lidem, jejichž jména mi nic neříkala a dokonce se objevily i teorie, že se mi to stalo proto, abych konečně zpomalila svůj život... Tak a mám o čem přemýšlet! :-)

Spoléhám na regenerační schopnosti svého těla,  že si se mnou snad  i tentokrát nějak poradí a taky doufám, že si na úřadě někdo přečte mail o tom, že by bylo vhodné ten propadlý chodník nějak vyspravit.


7 komentářů:

Andrea Tengler řekl(a)...

Ať jste brzy v pořádku!

wlcice řekl(a)...

Díky, o nic jiného si Ježíškovi psát nebudu :-)!

Bloud. Well Bloud řekl(a)...

Jestli to s tím jablkem a stromem teda takhle platí, tak by měla malá velká dostat zákaz vycházení z domu :) Brzké zhojení všem oberleným ;)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer, budeme plus mínus stejný ročník, tak si dovolím poradit (přerazila jsem si kotník vloni na lyžích), jak na kafe - uvařila jsem si ho do termosky (i turek se dá), termosku s hrnkem dala do tašky přes rameno nebo lépe do batůžku na záda a takto jsem, po krátkém tréninku, doskákala i do patra. Pro přesun, třeba jídla, ke stolu doporučuji naskládat vše na tác a ten sunout berlou po zemi před sebou. Nicméně to nic nemění na faktu, že vše výše uvedené je "vopruz".
Přeji, ať se nožka dobře hojí,
Kateřina

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Ráda bych Ti připomenula Tvůj hurónský smích, když jsem zoufale řešila, jak dostanu kafe z kuchyně na terasu .... karma je prostě zdarma, drahá přítelkyně

Dominika řekl(a)...

Vypadá to opravdu zajímavě!

Anonymní řekl(a)...

Přeju Vám, ať se celé rodině berle v příštím roce vyhýbají a prožijete ho společně v radosti �� Michaela