Slané růže

9.6.2013

Konečně dodávám 2. (a závěrečný) díl  "vaření" na mém antikuchyňském blogu ;-)

Tak nevím, jestli vrtule k vínu byly takovým trhákem, nebo jestli mě čtenářky chtěly namotivovat k dalším výkonům :-), každopádně snad žádný z příspěvků neměl tolik pochvalných ohlasů...

Tak tedy slíbené pokračování- aneb variace na stejné téma "slané růže" od mé kamarádky Andrey (s přiléhavým příjmením Růžičková :-))


Příprava:

1/ zkontrolovat stav zásob vína- tedy jestli to bude k čemu jíst :-)

2/ hospodyňky vyrobí těsto - mně podobní lenoši pokračují bodem 3/ ;-)

250g hladké mouky
150g másla (nebo Hery)
1 lžíce octa
1 lžíce vody
1 žloutek
 sůl
- mělo by vzniknout vláčné těsto, které si chce hodinu v chladu odpočinout...

3/ koupit listové těsto + měkký salám (nejsem znalec sortimentu uzenin, a tak jsem hledala "něco" s menším průměrem koleček. Nakonec jsem zakoupila BIVOJE v Kauflandu)

4/ z placky těsta jsem nakrájela proužky ) cca 4x15cm ; kolečka salámu nakrájela na půlky, položila na proužek těsta a zatočila


5/ v roztopené troubě na cca 180°C pekla asi 20minut (podle barvy)


No a takhle vypadal můj záhonek slaných růží. Zaprášilo se, ač nebyly všechny úplně výstavní :-)
Inu byl to pilotní vzorek :-)
 

Tak dobrou chuť!

7 komentářů:

  1. teda.. že jsem to nevěděla o týden dřív, bych byla za hvězdu :D

    OdpovědětVymazat
  2. Růže vypadají nááádherně!!!
    Hned v pátek je zkusím udělat,budeme mít menší rodinný sraz.Díky za tip !

    OdpovědětVymazat
  3. No vida, došlo i na růže :-)
    Vypadají efektně...

    OdpovědětVymazat
  4. Teda vypadají luxusně :-)
    Dík za tip :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Se to tu pomalu mění v kuchařský blog u Wlčice :)

    OdpovědětVymazat
  6. Emily, to ne!!:-)
    Můj dvoudílný seriál o "vaření" dospěl tímto dílem k závěru ;-)

    OdpovědětVymazat