Když slaví Kočka ze Záběhlic :-)

2.2.2015 

Už na Hromnice rozjela Věra Nerušilová svou šňůru oslav dubnových hodně kulatých narozenin.Balbínova poetická hospůdka Jiřího Hrdiny praskala ve švech. 
Všichni se těšili na šansony a židovslé písně a taky na příhody ze života, protože jak Věra sama prohlásila: "Já když mám tak dlouhý život, tak mám různé příhody!" :-)

Vím, že u dámy se nesluší prozrazovat věk, jenže v době internetu není problém si kohokoli zadat do vyhledávače- a rázem je konec přetvářky ;-) Věra Nerušilová je ročník 1935. Její vitalitu, paměť a fyzickou kondici jí mohou všchni jen závidět... o tom, jak neuvěřitelně dobře vypadá, psát nebudu. Věra Makropulos :-)


Ke klavíru usedl Vašek Tobrman. Kdo by v něm poznal bankovního úředníka :-) Mám podezření, že je asi  geniální. ;-) Sama Věra si libovala: "Mít Vaška, v tom je výhoda. Já cokoli vymyslím, on to realizuje. Zahraje všechno- a tohle třeba nikdy nehrál... tak Vašku- jedeem!"



Vašek je mj. i velmi  příjemným společníkem, protože krom hudebního nadání, byl obdařen také poměrně velkou dávkou smyslu pro humor :-))


Vašek a jeho stylové šle :-)


Druhým neméně milý hostem večera byl Ondra Ruml. S Věrou zazpívali několik duetů- ale Zázrak z lyrikálu Kudykam asi nic nepřekoná....






Ve druhé polovině večera Věra zpívala písně židovské, lidové halekačky a došlo i na čínštinu. Obávala se, zda má po těch letech ještě správnou výslovnost, ale myslím, že to v sále nebyl nikdo schopen posoudit :-)


Na závěr Věru zasypali gratulanti květinami. Bránila se typickým výkřikem: "Tak to snad né! Já myslim, že tolik kytek ani na pohřbu nedostanu..." Za tímto velkým pugétem se skývá dvorní skladatel Michal Horáček. Pochválil Věru, že "Zázrak" dnes večer zazpívala ještě líp než na CD :-)


Paní Věra je zkrátka originál-  Zázrak a Ohrožený druh v jednom.;-)

 --------------------------
Všechny obrázky nafotil pan Wlk




3 komentáře:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Tak v první řadě žasnu nad tvojí rychlostí ale hlavně tvůj příspěvek je tak autenticky popsaný, že mám pocit jako bych tam byla :o)))

Lucka řekl(a)...

úžasné.. kochám se..

pohladilo mě to po duši (kýčovitě řečeno :D, líp to nedovedu)

Zápisky jedné knihovnice řekl(a)...

Tak osmdesátku bych jí netipovala ani náhodou, úžasné :)