Chystání se na Vánoce

17.12.2012

Poslední dobou nepíšu blog. Není v tom nic víc, než že zkrátka žiju příliš aktivně- a nezbývá mi pak času na to, co vlastně dělám velice ráda. Psaní blogu upozadilo asi hlavně i stěhování dětského pokoje. (to bude samostatná kapitola-už je hotovo a obydleno! ;-)) Zpětně vše dopíšu...tedy snad ;-)
Ale za nepsaní mohou samozřejmě i společenské akce všeho druhu, jichž se s oblibou všichni účastníme :-)
Naklizeno a napečeno ještě nemám, ale to všechno jistě jednou mít budu. Až nebudu mít malé dítě, až nebudu mít práci, až... já doufám, že AŽ za dlouho ;-)

Nejčastější konverzační zádrhel posledních dní způsobuje otázka: "Tak co Vánoce? Asi to letos zrušíte, co?"
Takže stručně a snad i jasně: Vánoce jsem nezrušila, ani mě neštvou, ani nepojedu do Egypta za sluncem, ani nevyrazím na Štědrý den na hory, abych se "z toho doma nezbláznila"... vše zůstává tak, jak jsem byli zvyklí, jen nás bude o jednoho míň. Nerada utíkám před problémy- ony by mě pak stejně někde nečekaně doběhly... takže co.  Máme ještě Martinku, takže nemůžeme z Vánoc udělat tryznu za naše drahé zemřelé. Ti nám přece chybějí i ve dnech všedních- nejen o Vánocích.

Martinka se těší jako každé jiné osmileté dítě, takže Vánoce rušit nebudeme- nemůžeme- a ani nechceme. Docela mi lezou na nervy všechny ty "soucitné projevy a zlepšovací návrhy". Ono se to radí... Hodláme být doma, protože jsme si to tu celé přestavěli a chceme si užívat návštěv přátel a  kamarádů, na něž v předvánočním chaosu nezbyl čas.

Minulý týden jsme měli velice akční víkend. Vyrazili jsme i s naší ostravskou návštěvou do Divadla ABC na takový malý "muzikálek" - "České Vánoce":

Skvělé rodinné představení dobře poslouží k navození předvánoční atmosféry. Každý si v něm jistě najde něco, čím se pobaví- aŤ už jsou to vtipně ztvárněné kulisy, či dialogy, které se velmi vtipně snaží nastínit, jak to asi mohlo kdesi na české vsi vypadat, když tam dorazila zpráva o narození Božího syna. Nouze není ani o živou hudbu a zpěv koled.

Dana Batulková v roli Anděla hlásajícího dobro a usilujícícho o osvícení lidu českého, proč by měl Vánoce slavit :-) Neustálé názorové střety s Ďáblem, který našeptává a škodí, jak jen může ;-) Představení je spíš oddychové, zvládnou jej i mladší děti.

 
 foto: web Divadla ABC

Martina se bavila náramně! :-) Asi o tom všem řádně přemýšlela a za několik dní u snídaně zazněl tento rozhovor: :-))

"Mami, a  kdo sem k nám vlastně poslal Cyrila a Metoděje?", ptala se mě s vážnou tváří.
"Cože? Co tě to zrovna teď napadlo? To je úkol?", zareagovala jsem předpisově učitelsky ;-)
"Ne. Jen mi to připadá jako dobrej nápad...", zhodnotila skutečnost Martina a spokojeně odkráčela od stolu.


10 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Zdravím po delší době.-) S blogováním jsem na tom podobně... Přeji hezké Vánoce, myslím si, že jste se rozhodli správně. Martince přejeme pěkné dárky, je to skvělá a moudrá holčička:-)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

To jste dobrí to u nás ještě pořád spousta nedodělků a hlavně chybí nábytek..tedy nám vlastně ne :o)
Na Vánoce myslím, že bude prostor i na radost a smích ...jak občas pročítám příhody s Martinkou :o)))

Lucka řekl(a)...

Matince nový pokojíček moc přeju :)
jste dobří, že jste to tak stihli!!!



JaninkaD řekl(a)...

Jééé, tak to my byli na Půjdem spolu do Betléma. Předpokládám, že ve stejný den jako vy:o)
Martince přeji příjemné bydlení v novém pokojíku!
J!

Jana Procházka řekl(a)...

K tomu nezbývá než dodat,že se máme čemu přiučit,od dětí !!!Krásné Vánoce.

janavalachovicova řekl(a)...

Jste mi strasne sympaticka, pani Wlcice a moc se mi libi Vas pristup k zivotu. Martinka je moudra a vlastne i strasne vtipna, rezu se u monitoru jako blazen :)

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Wlčice, ve shonu a masakru jen posílám pozdrav :-). Užijte si vánoce, všichni.

Ivča

Anonymní řekl(a)...

Hodně sil.....K Martince blahopřeji, milá, vtipná a chytrá. Krásné Vánoce přeje Jitka

Anonymní řekl(a)...

Nezlobte se na všechny co vám říkají ty, pro vás hloupé věty. Myslí to dobře. Jistě ne ve zlém. Pro nás, co jsme neztratili dítě, je nepředstavitelná jen myšlenka, že bychom tyto svátky byli bez něj. Myslime, že je to něco, co bychom nikdy nemohli zvládnout.
Ale nejspíš bychom to zvládli. Obzvláště pokud bychom měli ještě další děti. Stejně jako jste to zvládli vy. A tak se na nás nezlobte, jen si to prostě nedokážeme představit :-)
Přeji vám krásné Vánoce. Jarka

Unknown řekl(a)...

Já to říkala,že to dáte :-) .Blahopřeju!
Pokojný vánoční čas přeju celé smečce.