O andělovi a jiných radostech adventních

19.12.2012

 Adventní čas je bohatý nejen na kulturní radovánky, společenské večírky, přátelská posezení, ale je pro něj typické také to, že se -zejména po ženách- vyžadují práce specifické- tedy smejčení, nakupování dárků a laskomin-posléze i jejich balení, což je taky časově poměrně náročná disciplína- no a především pečení těch titěrných kousků cukroví.
Ani v jedné ze zmiňovaných disciplin nejsem adeptem na zlatou medaili. Jediné, kde se cítím jako olympijský vítěz, je kolonka: kulturní vyžití a družba s přáteli :-) To provozuju přímo vrcholově.

Cukroví jsme s Martinkou začaly péct až v pondělí. Ona byla spokojená, že má už týden nazdobené perníčky a teď přímo jásala. Nacpávala horlivě formičky pracnů těstem přesně podle připraveného vzoru a nad upečenými jásala. "Mami, já myslím, že tu soutěž v družině o nejhezčí cukroví určitě vyhrajeme..." - někdy mi k pláči stačí fakt málo... ;-) Kde jsem já -tragéd!!-  vzala takhle optimistické dítě???  Tuto zlatou medaili skutečně neočekávám :-)) 

Dnes měli ve škole jarmark. Byla s taťkou Wlkem, já byla odpoledne ještě v práci. Děti tam prodávají svoje výrobky a za utržený peníz si pak mohou koupit to, po čem touží a  co si odhlasují. 
Martina zakoupila anděla vlastní výroby :-)) Chápete to, že někdo pospíchá na jarmark, aby si nakoupil to, co vyrobil, poněvadž to považuje za to NEJ ?? ;-)

Doma hned vybalila úspěšný nákup. Zářila a pravila: "Mami, koupila jsem jednoho mnou vyrobeného anděla v mimořádně dobré kondici..."... málem jsem spadla smíchy pod stůl. Kam na ty obraty chodí??

to je ON- narozdíl ode mne-"v dobré kondici" !!! :-)

Wlk suše prohlásil, že maminka by jednoho anděla strážného v mimořádně dobré kondici jistě upotřebila, ale musel by být o dost větší ;-) ...a to má tedy  pravdu! ...mohlo by jich být i víc ;-)

 Tak jdu roztopit ještě pec, ať to máme čerstvé a hlavně už hotové!!!! :-)

13 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Martina se fakt neztratí:-) Je jednička.

Majka řekl(a)...

Wlčice Vy nikdy nezklamete - teda vlastně Martinka. Díky za úsměvné ráno:))

Jitka Neradová řekl(a)...

Ráda se přidávám k poděkování za úsměvné ráno. A přeji den přímo andělský.

Blanka řekl(a)...

Tak to jsou teda hlody, ale anděl skutečně vypadá v dobré kondici, tak ať i vám všem vydrží dobrá kondice.

pafcasim řekl(a)...

Miluju ranní zasmání nad Martinčinými hláškami. Veselé Vánoce všem Wlkům!!! :)

Unknown řekl(a)...

Martinka a její hlášky...ty nikdy,opravdu nikdy nezklamou.Díky.
Přeji celé Vaší smečce pokojné vánoce.

Anonymní řekl(a)...

"...Chápete to, že někdo pospíchá na jarmark, aby si nakoupil to, co vyrobil, poněvadž to považuje za to NEJ ?? ;-)..."
To je ale skvělý pragmatický přístup. A skvělá holčička :)
Hezké svátky vám všem přeji, Michaela

Lucie řekl(a)...

Holky holky, opravdu se s vámi vždy zasměju :)))

Anonymní řekl(a)...

No jo, Martinka nezklame:-).Snad jí ta optimistická povaha zůstane, to se hodí:-).
Pendula

Petruna řekl(a)...

Máťa je prostě nej... tenhle příspěvek mě opravdu pobavil ;).. I já Vám přeji pokojné svátky a vše nejlepší do roku 2013
PP

Alča řekl(a)...

Já chci taky anděla v mimořádně dobré kondici... ale když už je koupený, tak teda fakt nevím, co budu dělat. :-) Báječná příhoda.

wlcice řekl(a)...

No, to víš, Alčo, na anděla byla fronta- sami jsme si ji vytvořili :-))

ivy řekl(a)...

Wlčice,já ti pořád říkám,ať přijedete do Kryštofova Údolí.Tam mají andělů velký výběr (keramických).Samozřejmě se nevyrovnají andílkovi od Martinky,ale pro sebe bys tam našla i anděla hodně velkého,jistě v nejlepší kondici.