Tak si představuju...

21.12.2012

Tak si představuju, jak asi musí vypadat člověk (???), kterému stojí za to na hřbitově ukrást přízdoby z krásného adventního věnce, který mi kamarádka udělala pro Majdu. Byl opravdu výstavní- bílo-zlatý.

Dneska jsme s Martinkou při návštěvě hřbitova  zůstaly jak opařené. Na věnci zbylo jen pár mašlí, které přimrzly. Všechny 4svíčky i s podložkami jsou fuč. Ještěže je přimrzlý i ten věnec k desce, jinak by byl možná pryč taky.

Pár cetků v hodnotě nepřevyšující pár desítek korun, a  přitom to možná mrzí víc než ztracená peněženka. Ale jo, i tohle patří k naší moderní civilizaci... prostě měl někdo potřebu, tak si udělal dobře.

18 komentářů:

Marianna řekl(a)...

Jestli je DNA informace běžného člověka z 55% totožná s banánem, má tento zlodějíček procent aspoň 90. Tak nějak si ho představuju já...

Jitka Neradová řekl(a)...

A já si představuji, že se mu to vrátí. Je to hřích a za hříchy se musí pykat. A že bych uměla vymyslet sofistikované peklo pro takového hajzla.

Anonymní řekl(a)...

Markéto, u nás se to děje také stále. Letos jsem koupila taťkovi na hrob na dušičky kytku a druhý den byla fuč. Na Vánoce, když dávám svícen, musím opálit knot svíčce, bohužel by měla stejný osud. Přijde to líto. J

Roryska řekl(a)...

V neděli navečer tam ještě byl věnec v plné kráse :-( To tedy vážně nechápu, neuvěřitelně ubohé...

Iva řekl(a)...

Svině, promiň Wlčice ten výraz v předvánočním čase, jsou všude. Já jsem na jaře zasadila do mísy několik macešek, aby to jako bylo plné a krásné. Druhý den jich byla sotva polovina. Někdo nelenil a polovinu jich z mísy vytahal a zase ji upravil tak, aby se "nic nepoznalo". Poznalo a mrzelo. A moc. Chápu tě.

wlcice řekl(a)...

Jo, Ivo, přesně tohle jsem prohlásila. Martina nechápala. "Proč to někdo Majdě vzal? A kam si to dal?" -no tak jsem to ještě didakticky zpracovala, ale stejně mi to nijak výrazně úlevně nepomohlo... tyhle "morální úrazy" špatně zpracovávám... :-(((

Ali řekl(a)...

Ano, taky to nedokážu pochopit. Bohužel jsem se s tím taky setkala. Doufám, že paní Neradová má pravdu a že pověstné boží mlýny opravdu melou...

Lucka řekl(a)...

hyenismus nejhošího typu.

Jde to mimo moje chápání..

Marci řekl(a)...

Melou,na každou svini se už hřeje voda...to říkala moje moudrá babička.

Anonymní řekl(a)...

chodím k vám pravidelně..prispívám velmi zřídka...ale dnes musím...moje prababička říkala, že kdo něco ze hřbitova odnese, co mu nepatří...jeho život bude zlý...pamatuji si, ač když zemřela, byly mi tři roky...byla to moudrá žena...přeji Vám klidné svátky...úsměv Martinky...a držte se..my taky budeme mít stejnou cestu...o Vánocích..

Andrea řekl(a)...

No trapný až za hrob...děje se to, všude:-( Ale dítěti...

Unknown řekl(a)...

Nechápu a nikdy nepochopím :-(. Ach jo :-(. Je mi to líto,moc!

Markéta a Luki řekl(a)...

Ach jo :-( chytnout a lámat ruce :-(

Anonymní řekl(a)...

To nelze vyjádřit slovy...Ta neúcta, která je kolem nás, no děsné. Ale také věřím, že boží mlýny melou...I přes takové zážitky, Vám přeji pohodové a veselé Vánoce a novém roce jen to dobré. Jitka

Anonymní řekl(a)...

Já si vždycky říkám, jak toho "člověka" můžou takhle získané ozdoby, květiny těšit. To si já dá na vánoční stůl??? A raduje se z nich??? Věnuje je svému milému člověku???Prostě nepochopitelné. LenkaK

Anonymní řekl(a)...

Vloni jsme v tuhle dobu jeli také ze hřbitova a na zastávce trolejbusu předával jeden bezdomovec druhému rady ohledně spaní na lavičce, pod kterou si zapaluje svíčky.
Mohu se jen domnívat, kde ty svíčky bere, ale myslím, že je nám to všem jasné.
Nám ukradli i novou lampičku a fungl nágl nová písmenka.
Ta je ovšem nezahřejí...i když, možná je prodají ve sběrně a koupí krabicák
Je mi to tak líto.
Přeji vám už jen krásné vánoční zážitky. Michaela

Housenka řekl(a)...

Bohužel všude kolem sebe vidím, že dnes už morálka nic neznamená, naopak čím sprostěji se člověk chová, tím je v dnešní společnosti oslavován.Tohle je ubohé a člověk úplně bezmocný.

Jana Procházka řekl(a)...

Ou,to je smutné.A to je naštěstí pryč doba,kdy byla výkupní cena nerezu zajímavá.Po mnoha letech máme už několik let komplet vázu,lucerničku.Dřív vždy něco chybělo.Teď je v ohrožení bronz,proto ty ukradené,vyměňují za plastové nápodoby,na hrobech padlých vojáků.
A loni,než fotřík odnesl těžkou mísu,tak ho někdo předběhl.Tak to chodí.Prý spravedlnost existuje,ale kdo má mezi takovým dobytkem žít ?
Já sypu ptactvu,veverkovstvu,bydlí nám v boudičce na konvičku,apod. myš,vždycky na zimu jí přilepším.
Říká se štestí záleží na povaze našich myšlenek.
To,oc je opravdu důležité,není hmotné a já navíc věřím ve věčnou duši a karmu.Ale to se nevylučuje s tím,že zlé má být potrestáno.
Nedovedu si představit,jaký nedostatek musí cítit ten,co sebere ozdobičky z hrobu děvčete.Odmala jsem vyrostla na hřbitově,chodily jsme za Jitunkou,sestrou otce,babička s dědou mi předčítávali osudy,na Vánoce byly na hrobech Betlémy,hořely svíčky,malé stromečky,krása.Dodnes si tu tichou,povznesenou atmosféru pamatuji,tak to je jistě tím,že to nejcennější pramení z duše.
Včera jsem si neplánovaně koupila živý stromek v Makru,ve výprodeji za 120 Kč,stříbrný smrček a krabice ozdob,za 7 korun,takže máme ozdob na ozdobení stromu,do stropu,ještě musím běžet na hřbitov a protože je hnusně,nechám Pupíka doma,ta by mi dala,tahat ji do takového marasmu.
Takoví jsou lidé,ne všichni,celý život to poznáváme.Zapamatuji si složení DNA a banánu,ono to tak bude.
Ještě že boxuju,sporadicky,jinak nevím,jak bych se vyrovnávala s těmi shnilými banány.
A už vím,nad čím budu rozjímat cestou.
Jak říká Epiktetos,tyranovi,ať si vezme třeba všechno,jeho,ruku,věc,duši vzít nemůže !!!