Kauza "morčecí dort"

16.9.2014

Nedá se nic dělat- musím reagovat na komentáře a i maily, které se dožadují pokračování kauzy "morčecí dort":-)  Uznávám, že byly doby, kdy jsem o blog pečovala denně- a musím také dodat, že nechápu, jak jsem to dělala.

V srpnu jsem se zmínila o tom, že Martina si k narozeninám žádá dort ve tvaru morčete.

jenže... okolnosti se jaksi vyvinuly tak, že srpen byl ve znamení událostí velmi dramatických a neveselých, a tak oslava jejích 10.narozenin byla ve srovnání s naší rodinnou slavicí tradicí velmi- ale opravdu velmi- odbyta (z čehož mám doteď černé svědomí a určitě to napravím).
Měla jsem zkrátka jiné starosti, což mi vydrželo skutečně až do konce měsíce. Oslavu pro její kamarády nějak vymyslím, proběhne - až trochu zregeneruju a nadechnu se- pořád ještě věřím, že se to podaří! ;-) ...než se zas přižene další vlna.

Nicméně- dort jsem zadala písecké cukrárně, která má své pobočky i v Praze a já tam chodím pro dorty moc ráda. Výsledek vypadal takhle:


Fotka je nepovedená, hodně nepovedená- cvala jsem to jen na mobil. Barvy na těle mělo morče nastříkané- což mě překvapilo- a Martina si ho hned celý otiskla na triko .-), ale šéf mě na to upozorňoval předem, takže žádný důvod ke stížnosti. (myslela jsem, že bude mít kožíšek splácaný z barevného marcipánu- jenže nejsem cukrář, a tak netuším, jaké technologie a postupy se při výrobě takového díla používají)
Dort byl výborný, zmizel celkem rychle - tak jsem zvědavá, co budeme shánět napřesrok :-)

Jinak z dárků u naší desetileté slečny vede (už několik let) LEGO - Martina je stavitel... dále potěší společenské hry- takže dostala jednu na cesty - magnetický hlavolam Noemova archa. - třeba někomu poslouží jako inspirace. MINDOK má teď spoustu hlavolamových her, které nedisponují megakrabicemi, ale jsou tak akorát "do kabelky" pro zkrácení dlouhé chvíle, což se vždycky může hodit.


4 komentáře:

Danka a Jaro řekl(a)...

Gratulujem Martinke a môžem potvrdiť, že cestovná Noemova archa je super, deti i dospelí sa s ňou radi zahrajú.

Ali řekl(a)...

Musím zablokovat Kláře přístup na net, tohle nesmí vidět!!!

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za článek, dort byl krásný! A věřím, že si Martinka ještě svůj den užije a náležitě oslaví podle svých představ.VČ Petra.

wlcice řekl(a)...

ano, morčecí kniha oslovila několik "dobráků", kteří mají jedinou asociaci- přesně vědí, kdo ji potřebuje :-)) ... já si ji snad objednám... :-)