Školení a semináře

 2.12. 2016

Na některá školení či semináře se těším.  Občas sama musím nějakou prezentaci taky připravit, a tak se ráda nechám inspirovat. Vzhledem k neustálé časové tísni si pečlivě vybírám a zvažuju, jestli chci obětovat svůj čas a peníze právě za daný kus. Vzdělávacích agentur je celá řada. V podstatě by se dalo přecházet z jedné do druhé a člověk by měl program na celý rok. 

Některé semináře jsou akreditované, což zdaleka neznamená, že jsou kvalitní. Už mám v zážitcích i to, že přednášející si během přednášky vyřídí dva soukromé telefonáty, přičemž plynule přechází z hovoru do přednášení, někteří návštěvníci už nemají místo k sezení, což nikoho z organizátorů nevybudilo k žádné záchranné akci; jiný lektor zas dokáže dokonale ignorovat potřeby cílové skupiny a vezme to, co má připravené "univerzálně"- čas pak plyne všelijak a on v závěru oznámí, že měl jiné plány- no a posluchači mu v podstatě zkazili přednášku... 
Z takových přednášek se musí odejít nejpozději při obědové pauze s jasným výsledkem: "Sem už nikdy!" 

Paní  PhDr. Marta Boučková, která přednášela o syndromu vyhoření, patřila do skupiny lektorek, kde i v pátek ve 4hodiny odpoledne sedíte a hltáte každou její větu, protože nic není řečeno zbytečně; prezentace pečlivě připravena. 

Vyhoření je moderní pojem pro dnešní stres-svět. Údajně je příčinou vyhoření neúměrné očekávání- tedy to, které reálně nelze splnit. 

Své vystoupení uvedla sloganem: Vyhořet může jen ten, kdo byl zapálen a hořel. 

No a pak už se rozebíralo, jaké jsme "typy" a co dělat, aby nás vyhoření nedohnalo. Nechyběly samozřejmě cvičné psychotestíky pro oživení.











A protože to bylo poslední letošní školení, servírovalo se "sváteční" občerstvení. Ale to byl příjemný bonus, tady se dalo pohodlně vydržet do konce i bez úplatků ;-)

 

1 komentář:

Matty řekl(a)...

Ano, jeden z TOP seminářů, nadchl, pobavil a dokonale nás odhalil:-)