Přecejen na hory

15.2.2018

Začaly jarní prázdniny. Pro nás vždy týden lyžování. Jenže můj úraz v podobě zlámaného kotníku to celé zkomplikoval.
Po dlouhém váhání a celkem intenzivní rehabilitaci jsem se i já odvážila do hor. Původně jsme měli v úmyslu navštívit  Jeseníky. Počítali jsme s tím, že "kdyby něco" dojedeme do nemocnice za pár hodin...  ale pak mělo naše rozhodnutí i politický podtext... když nám krajané tak pěkně odvolili pana prezidenta a mají jasno o líné pražské kavárně, řekli jsme si, že jim nebudeme dělat turisty, řádně se pojistili a vyrazili do oblíbené Itálie.

Můj polámaný kotník pochopil situaci. Zregeneroval rychle a navzdory všem nepříznivým prognózám nazul lyžáky a jezdí ochotně všechny obtížnosti sjezdovek.
Vadí mu jen plužit a bruslit. Tak mu to nedělám :-)

Samozřejmě tímto děkuju své fyzioterapeutce, která se mi věnovala a trpělivě vysvětlovala, co s čím v těle souvisí... takže  nakonec rovnala celé mé tělo a naučila mě, že opravdu stojí zato pár minut denně věnovat své tělesné schránce, protože ona si všechno nepěkné zacházení pamatuje a jednoho krásného dne vystaví bolestivý účet.

Ubytování jsme letos lovili na osvědčeném Bookingu, protože to bylo opravdu ultralastminute. Máme krásný apartmán přímo pod štíty Dolomit. Úchvatné horské masivy přímo za plotem :-)



 Skiareál nabízí nekonečné kilometry sjezdovek. U lanovek nejsou fronty a na sjezdovkách nejsou lidi. Kde tedy všichni jsou, když většina ubytování se tvářila obsazeně?




 Obsluhu u lanovek a vleků dělají usměvaví Italové. Brýle se zrcadlovými skly nesundavají ani v případě sněžení a zatažené oblohy :-)

Výbornou kávu dostanete i na svahu do porcelánového šálku. Kouzlu "bombardina" jsme nepodlehli. Ale naštěstí tu mají i spoustu jiných dobrot :-)



5 komentářů:

pafcasim řekl(a)...

Teda Markéto,
že ty budeš generalizovat....achjo... stejně jako v Praze se našlo spousta voličů Zemana, tak na "vesnici" volili lidi Drahoše... To se fakt necháme takhle zblbnout??? Nějak ta volba dopadnout musela, netěší mne jak dopadla, ale přeci kvůli tomu nebudu odsuzovat celý venkov. Přijde mi to smutný a zbytečný :(

Užijte si lyžovačku :)

Pafča

Majka řekl(a)...

Mě to přišlo vtipné, beru to spíš jako nadsázku, než to myslet vážně :) Wlčice užívejte si krásu Alp! A věřím, že na Moravu se určitě někdy vrátíte.

Anonymní řekl(a)...

Je to nahodou velmi vtipny komentar a ja souhlasim :-) Zadne odsuzovani v tom rozhodne nevidim. V te Italii je krasne, zavidim a preju moc hezkych zazitku. Uzijte si lyzovani :-)

wlcice řekl(a)...

Tak přecejen musím napsat dodatek: odsuzovat někoho a nebo urážet "venkov"- to určitě nebylo mým cílem!

asi tak jako soud rozhodl, že pana T.O. lze v oprávněných případech nazývat Pitomiem, uznávám, že i moje vtípky mohou být někdy považovány za nejapné :-)

Na Moravu se budu muset vrátit, protože tam mám slušnou sbírku lidí, kteří jsou už léta součástí mého života a jsem za to ráda!!

(S těmi se tedy škádlím běžně- takže dávají i ty méně korektní vtípky a stejně dobře je smečují ;-))

pafcasim řekl(a)...

OK.. vysvětleno... to víš, my z vesnice, kde Zeman nevyhrál, jsme citliví :))) ;)

Krásné dny všem :)