Narozeninová překvapení

8.-10.9.2012


Jak jsem se zmínila v minulém příspěvku, letos jsem jaksi nechtěně  Wlkovi zajistila velmi rušný narozeninový dětský den. Myslím, že byl rád, že mu dům zůstal stát :-)

A jak jsem taky psala, mám posledních pár měsíců problém s přípravou oslav. Prostě se mi někde něco vyplo, či přerušilo a mám asi poruchu slavení... a tak i dárky letos kupuju a vymýšlím na poslední chvíli. No, je to paradoxní, ale někdy je v mém případě časová tíseň ku prospěchu věci, neb mě motivuje k nevídaným výkonům a nápadům ;-)

Vymyslela jsem, že pana Wlka obdaruji hodinami. Pojem "čas" ho příliš nevzrušuje... tak aby měl přehled. ;-)

Chtěla jsem tedy nějaké hodiny do obýváku na zeď. Moje představa byla, že budou spíš dekorací. Hledala jsem na internetu, ale nebylo to ono. Z obrázku to člověk tak dobře nepozná... až jsem našla krámek, který měl na internetu bohatou fotodokumentaci, ale zároveň měl i prodejnu tady v Praze. Nejdřív jsem si každý u svého PC vybírali svoje favority, a pak jsme vyrazili na ostrý lov do terénu.

Obchod www.designovehodiny.cz je naprosto neskutečný!!! Dvě velké místnosti, zcela zaplněné hodinami, takže naše původní představy se rozplynuly hned u vstupu. Pán- zřejmě majitel- ochotný, vtipný, praktický. Skvělý přístup- rozhodně jsem neměla dojem, že nám chce prodat za každou cenu -jen aby utržil (to mě dokáže od nákupu i odradit).

Pobyli jsme v obchodě snad 3/4hodiny. Vybírali. Pán ochotně převáděl, vyptával se na interiér a opravdu odborně radil.


A co jsme nakoupili?

Hodiny, které měly v názvu DIY (pro Neangličany "do it yourself"- tedy udělej si sám) Krabice plná krychliček + krychle s ručičkami. A je na vás, jestli krychličky budou klasicky rozestavěné dokola, či do úplně jiného obrazce, nebo jednoduše sesypané někde v rohu. Protože dárek byl Wlkův, měl tentokrát rozhodující slovo o rozmístění a umístění hodin ON :-)

A dopadlo to takhle:
Nejsem tedy umělecký fotograf, ale jako ilustrační foto snad ty svoje výtvory prezentovat můžu ;-)


A ještě pohled z boku, aby bylo patrno, že jsou "3D" :-)


Wlk se tvářil spokojeně. Mně připadaly originální, nemám ráda tuctové věci :-) ... ale chápu, že každého oslovit nemusejí :-))

Jinak obchod vřele doporučuju. určitě se tam vrátím. Odcházeli jsme mile pobaveni a ještě spokojeni. Co víc si při nakupování přát!!

Dále jsem  pro Wlka nachystala překvapení.
Pointa byla taková, že já lempl jsem nestihla dojet pro lístky na vybraný koncert a s Ticketstreamem jsem ochotna spolupracovat jen v krajním případě, oznámila jsem  mu ale, že si ho na pondělní večer zamlouvám. Ať se umyje a čistě oblékne, že pro něj mám akci ;-) Vůbec neprotestoval!!

Tak nejenže jsem neměla na koncert koupené lístky,  další ránu mi ještě vzápětí zasadil Dopravní podnik hl. města Prahy, který od 1.září překopal jízdní řády tak, že jsem v Praze jak cizinec na návštěvě. Vůbec nevím, kam co jede. Na jízdní řád potřebuju brýle- no a ty mám buď na nočním stolku, nebo jsem líná je tahat ze dna kabelky. Takže se stalo to, že jsem se koukla jen na čísla tramvají, které v zastávce staví- ta mi vyhovovala, dál jsem nepátrala, což se ukázalo býti chybným krokem.

 Trasa tramvaje č.12 totiž  léta kopírovala nábřeží Vltavy- v podstatě tomu snad za celý můj život nebylo jinak- a ejhle! Tramvaj lup - zahnula na Letnou a hnala si to pěkně do kopce směrem ke Spartě. Zděšení!!. Já potřebovala na Malostranské náměstí- a ještě k tomu na čas!! Dvanáctka se tam po 15minutách taky dokodrcala. Hurá!! ... tak jeden happyend vyšel- a šup pro lístky do pokladny. Do Malostranské besedy chodíme pravidelně, takže jsem byla rozhodnutá se tam dostat - nebo alespoň Wlka tam dostat :-) i nesportovním způsobem...  Vyprodáno naštěstí nebylo. Wlk se u vchodu konečně dozvěděl, na co jde :-)

... jeho oblíbený Jan Spálený a ASPM a pořádný blues!! :-) Moc příjemná a vydařená akce.

Malá ukázka vylovená z archivu nějakého jiného nadšence na  youtube zde:



Tak snad  zas na pár dní bude od oslav pokoj ;-)


8 komentářů:

Markéta a Luki řekl(a)...

Krásný dárek :-) Akorát bez číslic nebo aspoň čárek bych na přesný čas asi nikam nedošla :-)Ale jako dekorace jsou úžasné :-D

Lucie Konečná řekl(a)...

Miluju jana Spáleného, nádherný dárek, zážitek, oslava! Závidím, ale zároveň to moc panu Wlkovi přeju.

zuzi řekl(a)...

Také jsem kupovala nástěnné hodiny, včera v Jičíně, velmi pečlivě vybírala stroj do práce, kde někteří klienti klasické hodiny neumí, jen ty s čísly a dvojtečkou uprostřed. Takže jsem volila velké, názorné a s čísly. Vzdělávací. Takové umělecké krabice by u našich klientů vyvolávaly jen další otázky, a na to já nemám už kapacity :). Časové i ty jiné.

wlcice řekl(a)...

aha,zuzi, tak už chápu, proč u nás v knihovně mají "nádražní" hodiny :-)) je to takové nenápadné vzdělávání čtenářů ;-)

...no, Martinka mi právě hlásila, že děti ve třídě neznají ručičkové hodiny. Ona je umí, protože je má v pokoji. ale úplnou samozřejmostí to u dětí kolem 9-10let asi není...

Roryska řekl(a)...

To tedy koukám... Už když jsi mi o obchodě s designovými hodinami vyprávěla, znělo to zajímavě, ale když vidím ty fotky, tak tedy skutečnost zdaleka překonala mou představivost, vypadá to úžasně - obchod, hodiny, co jsi vybrala, i to, jak je pan Wlk naaranžoval... úžasné...
A i když nemáš zrovna na něco to správné naladění, vůli, sílu..., přes všechny tyhle "deficity" to i tak zvládáš naprosto skvěle vymyslet a zorganizovat! Jsi 'kreativní organizační talent'... (i když mi budeš určitě chtít tvrdit, že nejsi... - věř nebo ne, ale fakt jsi :-))

Lucka řekl(a)...



Dárek jsi vymyslela báječný. VLastně oba dárky. Moc se mi líbí, když má dar dvě části - pohladí duši a přitom i fyzická památka zůstane.

Fíková má v pokoji taky ručičkové hodiny :) - doposud mě nenapadlo, že by s tím děti mohly mít problém.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Naprosto souhlasím s Andreou, jsi kreativní organizační talent !!! a hned bych si tě objednala páč se nacházím ve víru narozeninových datumů a už z toho nespím páč nevím co a jak

wlcice řekl(a)...

Dejte pokoj, lichotníci! ještě tomu budou lidi věřit! :-)

říkám, že jsem oslavně nenaložená a chaos v duši a v bytě už asi nikdy neurovnám ;-)