Narozeninové oslavy

7.9.2012

 Přesně před měsícem měla Martinka 8.narozeniny.
Jenže byla na táboře a všechny děti byly taky na prázdninách, a tak se hromadná oslava přesunula "na potom". Martina se nemohla dočkat a lamentovala, že nechápe, proč jsme jí udělali narozeniny o prázdninách??? ;-)

S oslavou se připomínala denně. Já jsem ale letos s oslavami nějak na štíru. Prostě mi zatím pořád chybí ta chuť a nápady, jak oslavence potěšit a jak to vše připravit, aby se všichni dobře bavili a chutně pojedli... Jenže mi připadalo nemístné zrovna Martině tohle vykládat. A tak jsem se prostě přemohla a svolila, že si může pozvat kamarádky a že připravíme zase zábavné odpoledne: hru, hledání pokladu a spoustu legrace.

Vybrala 8dětí, bez kterých by to nebylo ono. Stále jsem doufala, že se mi to nějak vyhne. Že v tom nebudu vůbec zaangažovaná a snažila jsem se to na někoho přehodit.
Obhlížela jsem, co se nabízí u profíků. Oslavy narozenin jsou totiž u dětí velmi populární, a tak různá centra, domy dětí, bazény, divadla, galerie.. ti všichni nabízejí organizaci těchto trachtací. Cenové kalkulace nejsou vždycky úplně příznivé, ale... letos mi to bylo jedno.
Jenže... oslavenec trval na tom, že to bude u nás, aby se mohla ukazovat morčata, aby se mohlo jít na bojovku... achjo!!!

A tak jsem si v úterý večer nalila 2deci vína, sedla a sepsala pozvánky. Martina jásala. Byla opravdu šťastná. Plánovala, těšila se... Mejdan jsem svolala na pátek. Ani mi v tu chvíli nedošlo, že ten den slaví narozeniny i pan Wlk :-)

Ve  dvě hodiny odpoledne jsem měla posbírané všechny děti a jelo se k nám domů. Měli jsme nachystanou zahradní slavnost :-)
Po gratulacích a přípitku se servíroval dort-náhradník ;-)



Martina chtěla, aby se na oslavě něco vyrábělo. Využila jsem tedy ještě naše barvy na porcelán, které se dají jednoduše zapéct v troubě- nakoupila v domácích potřebách bílé hrnky- a výtvarný ateliér mohl začít. Povedly se. Hned jsme je upekli a domů si každý nesl svůj výtvor.


Zatímco se hrnky pekly v troubě, vyhnala jsem Wlka do lesa, :-) aby nám rozvěsil fáborky a zakopal poklad. Úkoly byly rádoby vtipné:  házelo se  kladivem, ale bylo papírové, takže to chtělo opravdu švih... vymýšlela se pohádka o Karkulce, luštily se hádanky a lovily se kožešiny vzácných zvířat.
Odměnou bylo hledání pokladu.



Fotky bohužel nemůžu zveřejnit, děti jsou cizí, tak by se to nemuselo rodičům líbit.

Večer jsme ještě grilovali- maso, zeleninu a kupodivu velký úspěch měla dýně hokaido! (díky, Lucko. Rozšířila jsi nám chutě a obohatila jídelníček! .-))

Kolem 18.hod. jsem začala rozesílat rodičům SMS, že po 19.hodině budou děti navečeřené a připravené k odběru. A jak tak můj zrak slábne, samozřejmě jsem poslala SMS i těm, kteří vůbec netušili, o co jde. A tak mi přišla odpověď: "To bude asi omyl. Obe deti mame doma. Ted jsem se divala :-))"

Poté došlo k zajímavému úkazu, neb se mi tu začaly kumulovat i maminky, které přišly pro své ratolesti, ale  ty odmítaly odejít domů. Oslava byla ukončena ve 21:30.

Potěšily mne pak maily a sms od maminek, které naše počínání moc nechápaly, ale i tak jej oceňovaly :-)) To bylo milé...

Popravdě přiznávám, že jsme s Wlkem měli  ten večer oba pěkně dost :-)

O oslavě JEHO narozenin až příště :-)

7 komentářů:

Baruschka řekl(a)...

Dočetla jsem, co mi uniklo a zas jsem se výborně pobavila i jsem si posmutnila. Děkuju.

Nicméně - odkaz na grilovanou dýni nefungujeeeee.. a udělala jsi mi obrovské chutě. Nutně potřebuju recepis! :-)

Dívala jsem se k Lucce H., ale nějak se tam teď neorientuju, vidím jen fotky, zkusím pátrat dál.

Díky moc.

Markéta a Luki řekl(a)...

Ty by ses mohla organizováním oslav živit :-))
Martince i Wlkovi dotatečně vše nej :-)

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Souhlasím s Markétou...hned bych ti dohodila džob páč si s tím také nevím rady a čas běží jak sprostý:oD. Oslavencům přejeme všechno nejlepší !!!

wlcice řekl(a)...

Díky, Baru, za upozornění. Už je to opravené-odkaz funguje- dobrou chuť! :-) Dýně hokaidó fakt stojí za pozornost. P.S: Dnes jsem si ji koupila v Intersparu v akci :-)) Dá se podávat místo hranolků.

Markét, to mi tedy řeklo několik lidí, ;-) ale já vůbec netuším, jak se mi podařilo vyvolat tenhle mylný dojem. Mně letos bylo opravdu zvláštně. Tak moc se mi nechtělo a věděla jsem , že musím. že to Martince nemůžu zkazit... a nakonec to bylo díky těm dětem fajn. Na smutnění nebyl čas a večer jsem tu usnula vsedě s nedopitým vínem na stole :-))

Andrea řekl(a)...

No jo, taky bych si vás zamluvila...Ma´te vše nej!

Marci řekl(a)...

Super nápad,až budu zase pořád pro tu naši obrfamilii,pozvu si Vás na zábavu,klidně fáborky do lesa....My zase máme pohřeb v rodině,teta 61 let,moc brzo,jako vždy...

Lucka řekl(a)...

Já ty vaše oslavy mám moc ráda, vždy se inspiruji k nějaké akci :)
Očividně vše dopadlo na výbornou.

Hokaido dýní máme ještě dost.
Pokud vydrží, dovezu ti v listopadu.