Prohibiční Barování ;-)

17.9.2012

Po nezvykle dlouhé pauze nastal den B- tedy  den očekávaný- "barovací".

Okolnosti zrovna jaksi nebyly nakloněny pořádání takové akce. Jednak naše kraje svírá prohibice, což je na baru docela závažné omezení ;-), a jednak jeden z hlavních a velmi oblíbených barmanů právě prochází ne zrovna veselým obdobím díky úmrtí svého otce, takže štamgasti byli už předem smutní, že ho neuvidí a neuslyší... :-(

Leč všechno bylo jinak. Nuda ani smutek se nedostavily!
Nám vinařům bylo srdečně jedno, co se na baru nenalévá a na dobré náladě nám to rozhodně neubralo. Seděli jsme na úplně nejlepších místech - takže moc děkujeme za rezervaci samotné paní ředitelce :-)

Mix hostů stálých a poprvé příchozích dal opět vzniknout nezapomenutelnému večeru s mnoha příjemnými zážitky.

Samozřejmě nelze jmenovat a nahrávat všechny- to už by bylo na záznam přímého přenosu, ale pár ukázek pro závisláky přecejen zveřejním a NEbaristi prominou ;-)

Premiéru zde v Malostranské besedě měla herečka Alena Bazalová. Vysloužila si hlasitý potlesk!

Zazpívat přišel opět jeden "talent" ze soutěže Martin Hrabal. Tentokrát už  spustil bez taháků, pěkně zpaměti White Light :-)


Role šoumena vzal tentokrát Ben Cristovao. Musím říct, že Ben na Barování dostává dost často "pěkné kapky" :-) , ale vždycky se s tím hrdinně vyrovná. Tentokrát se mu podařilo publikum několikrát hlasitě rozesmát- to třeba když sekýroval Filipa Rajmonta, na jaké židli přesně potřebuje sedět, aby "seděl cool" :-))
Takže záznam Benovy písně "Tělo" - vlastní tvorba, vlastní pocity, vlastní choreografie je zde:


Na vážnou notu přeladila Martina Kociánová - kdysi známá tvář televizních novin. Je z ní šarmantní operní pěvkyně!
U klavíru prosím sedí neznámý známý Miroslav Sekera- hrál ve filmu Amadeus právě malého Mozarta. Talentovaný, hudbě propadlý, na klavír údajně hraje od 3let... inu i takoví se rodí (naštěstí :-))
A zde je ukázka z Rossiniho "Italky v Alžíru"


No a když jsme u těch geniálních klavíristů, tak nelze nezmínit toho, který byl asi největším překvapením večer- přišel zahrát a zazpívat Ondra Brzobohatý. Jako vždy "pecka". Smutek se prostě musí rozchodit a rozptýlit nejlépe mezi těmi, s nimiž je dobře. Alespoň nám to tak funguje. Ondra válel, publikum šílelo... taková barovací klasika....

S geniálními klavíristy se ten večer roztrhl pytel. tentokrát u klavíru sedí Tomáš Kačo. Píseň věnoval právě Ondrovi Brzobohatému a myslím, že byl na seznamu barovacích hostů sice poprvé, ale určitě ne naposledy!


Zpívalo a hrálo i moho dalších. Byl to úžasný koncert, který tentorkát sice skončil (asi poprvé v historii .-)) před půlnocí, ale to nic nezměnilo na pozdním návratu domů. Nespavci se přesunuli ještě ke piánu u baru a pokračovalo se neorganizovaně dále v hraní a povídání. Půlnoc byla tím správným okamžikem k sevírování kávy... ;-) a z okna se nabízel krásný výhled na osvětlené historické budovy lemující Malostranské náměstí.

No a my už máme lístky na další - říjnové- Barování, což nám dělá velmi dobře, protože to jentak někdo nemá :-))

Díky všem za skvělé výkony a Sandře Novákové a čerstvě 35letému Filipu Rajmontovi ;-) za organizaci těchto hudebních sešlostí.

----------------

Tak dneska mi zkrátka nejdou vložit videa, ať dělám, co dělám,  vždycky se tam objeví něco úplně nevhodného??? . Tak nevím, co je špatně... no alespoň takhle proklikávací .... bez obrázků :-(

3 komentáře:

Lucka řekl(a)...

moc děkuju za Barovací reportáž.

Musím říct, že jsme se neubránili dojetí.

Baruschka řekl(a)...

Krása!

Unknown řekl(a)...

Wlčice,jako vždy DÍKY,DÍKY,DÍKY.
.....Máš pravdu Ondra válel.