Den vody


23.3.2014

Víkend zasvěcený vodě.



V sobotu navečer začalo pršet a vydrželo to celou neděli. Měnila se jen intenzita dopadajících kapek. Nechali jsme se stylově zlákat k návštěvě Muzea vodohospodářství v Podolí. Ten nápad dostalo více lidí, jeden by neřekl, že déšť nebude fungovat jako výmluva na to, že je lepší zůstat doma.

Muzeum praskalo ve švech.

Prohlídka byla bez výkladu. Pobavily nás Ladovy obrázky, jejichž celou sérii s tematikou využívání vody Josef lada pro pražské vodárny namaloval.


Doma neustále lamentuju nad rychlovarnou konvicí, která bývá sedimenty pěkně pokrytá, takže co několik týdnů vyžaduje octovou ozdravnou kúru. Tak a takhle vypadá potrubí sedimenty doslova zarostlé.

Návštěvnící okukovali všechny ta ozubená kola, součásti turbín, vodovodní potrubí - a s čím to jen trochu šlo, tak kroutili a pohybovali.

Pro případ nouze je připravena i vodárna rezervní- tu bylo vidět jen za sklem.

V kinosále běžela několikaminutová smyčka, kde bylo přehledně vysvětleno, co všechno vodárna musí zastat a jaké služby pro veřejnost nabízí.

Všechny potřebné informace a kontakty, kde objednat prohlídku jsou zde: http://www.pvk.cz/muzeum-prazskeho-vodarenstvi.html

Žádné komentáře: