Babiččiny narozeniny

8.5.2014

Ne každý má to štěstí, že má na svoji narozeninovou oslavu státem uznané volno :-) Může tedy od rána slavit bez ohledu na pracovní povinnosti. Naše babička - moje matka- tu výsadu má. Pravdou ovšem je, že si ji začala užívat až po revoluci, neb původně jsme konec války slavili až o den později.


Babička dostala samozřejmě květiny a taky pár maličkostí a jedno překvapení, kdy jen věděla, že na 8.5. si nemá nic domlouvat. S velkým předstihem jsem zakoupila vstupenky do Stavovského divadla na půvabné a stále vyprodané představení pohádkové Zlatovlásky.  Babička jásala, protože- jak prohlásila- ve Stavovském divadle nebyla snad 50let :-) Je pěkné, jak hází těmi desetiletími. Pěkné na tom také je, že by jí její věk nikdo nehádal- a ještě pěknější je, že ona nic moc pro svoji tělesnou schránku nedělá... Rozhodně odmítá utrácet za drahé krémy slibující obličej bez vrásek. Nivea stačí. No a vrásek je minimálně!

Na oběd jsme šli hromadně do restaurace. Obsluha vytušila, že "něco slavíme" - a tak se decentně ptala, kdože je oslavenec. Svorně jsme napráskali babičku. Babička se nuceně usmívala, a když servírka zmizela, pronesla:"Nojo, kolik mi to vlastně je? Kulatý to ještě nejsou, že ne? ..." - já málem spadla pod stůl! Moje matka prostě každý rok přepočítává, kolik jí je.
Žertovně jí škádlím: "Nojo, ono se ti to pořád mění, viď, kdo se v tom má vyznat..."

Jenže ona nemá čas zabývat se takovými věcmi. Neustále někde těká, něco shání, někoho popohání nebo organizuje (ponejvíce mne!) Nic jí není zatěžko, veškeré pochůzky po Praze s chutí vyřídí- možná líp, než kdybych tam šla osobně :-) S chutí vyžaduje seniorskou slevu na vstupném, jízdném a pod.  a s chutí prokazuje doklady, že na ni OPRAVDU nárok!!;-)

Já jí (i sobě) přeju, aby jí ten elán, zdraví a soběstačnost vydržely dalších X desítek let.


7 komentářů:

Ali řekl(a)...

Moje mamka je stejná -když se jí někdo zeptá, kolik jí je, horečně začne počítat, jaký je rok a kolik jí tedy vlastně je. Věřím, že Zlatovláska se líbila, viděly jsme jí už před pár lety.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Tvojí mamince a své kámošce přeji všechno nejlepší k narozeninám !!! můžu potvrdit, že maminka vypadá báječně. Ale geny a bezchybnou pleť přenesla i na tebe :o)

Anonymní řekl(a)...

Tak babičce vše NEJ. Také slavím 8.5. a od rána popíjím vínko.

Iva řekl(a)...

Přidávám se ke gratulantům a moc Vám všem přeju takovouhle babičku. Přiznávám zcela dobrovolně, moje mám by měla narozeniny 9.5., tak jsi mne trochu dojal :)

Anonymní řekl(a)...

Se mi nedávno povedlo, že se mi někdo zeptal kolik mi je. A já to nevěděl, normálně jsem v hlavě přepočítával, kolik mi vlastně je :-)

Majka řekl(a)...

Také se připojuji ke gratulantům s přáním všeho dobrého:)
I já se řadím k těm, kteří přepočítávali ..... nepodstatné věci v hlavě nenosím:) Jen letos uvažovat nemusím, na konci je nula a rodina se těší na oslavu..

wlcice řekl(a)...

:-), no právě- nula babičku děsí! Aby to neprošvihla! a řádně se nachystala ;-) achjo... no ještě 3roky si na babiččinu další nulu počkáme, takže zatím dobrý :-))