Přechodné bydliště: Bulovka

18.5.2014

Tak Bulovka dnes polapila dalšího člena naší rodiny. Martina skončila na kapačkách.

Scénku z ordinace na dětské pohotovosti zpracuji, až vstřebám všechny zážitky. Kladu si zatím jen několik otázek:
- Skutečně není věk k výkonu lékařské praxe nijak omezen?
- Proč ta sestra NA POHOTOVOSTI přepokládá, že každý rodič je idiot, který neumí dítě zabavit jinak, než že mu zorganizuje výlet do ordinace lékařské pohotovosti, protože stojí "pouhých" 90Kč, což je v dnešní době cena víc než slušná.
- Pokud jdu do ordinace s problémem, že moje dítě 3.den zvrací a není schopno udržet sebemenší množství tekutiny, kterou mu nabízím po lžičkách, opravdu  potřebuju slyšet radu, že dítě pít musí a to bez odmlouvání???

Paní dr. nás poslala na chirurgii, neb nabyla dojmu, že dítě je citlivé na břicho.
Dítě si stěžovalo na bolest břicha v oblasti žaludku, což taky názorně rukou ukázalo. To už ovšem nikdo neposlouchal- a  dostali jsme doporučení na chirurgii. Tam se pro změnu divili, proč tam jdeme, když dítě prokazatelně bolí žaludek a zvrací - přece patří na internu- ne-li na infekci...

závěrem: po 2hodinách jsem se konečně dostala tam, kam jsemod počátku směřovala. Martina leží na interně a daří se jí lépe- tedy sice nejí, ale už nezvrací, což je fajn. Personál je laskavý a profi.

Takže tak. jdu si dát 2-4deci. Dneska si je fakt zasloužím, že jsem tu pohotovostní dr. nezabila  na místě a odložila to až na příště...

Postupně zřejmě na Bulovku vystěhuju i zbytek rodiny, pak to tu zamknu a odeberu se směr PL Bohnice.

14 komentářů:

Alča řekl(a)...

ach jo... držím palce, ať je co nejdřív líp. Víc k tomu nemám co dodat. Radši. :-) Držte se!

Lucka řekl(a)...

Martince přeju, ať je brzo doma a fit..


a ty nejezdi do Bohnic, Brod i Kroměříž má krásné pavilony :)))

Ali řekl(a)...

Ale ne... to je mi moc líto :-(. Držím palce Vám i Martince!

Iva řekl(a)...

Pokud máš tyhle problémy - bolest břicha, zvracení, tak je jedno jestli interna, nebo chirurgie, postarat by se měli oboje ! Doporučuji respektovat omezení ve stravě a začít velmi zvolna. Jinak přeju Martince brzký obrat a tobě jen těch několik deci,Bohnic netřeba. Pokud si dobře vzpomínám, v jednom článku sis stěžovala, že ti adrenalin trochu chybí :) Ale tolik ho zase asi nepotřebuješ, že jo:)

Blanka řekl(a)...

Tak držím palce, ať je brzo líp na všech frontách. Snad vám je na Bulovce dají dohromady, my měli mamku nedávno na interně v Mladé Boleslavi a to je jen pro silné povahy, fakt neuvěřitelný.

wlcice řekl(a)...

Musím dodat, že na dětské chirurgii a interně byl přístup sester i dr. naprosto profesionální.

S personálem na pohotovosti měli problém i další dva tatínkové, kteří tam byli se svými dětmi. Otřes. Chvílemi jsem měla dojem, že jsme komparz v nějakém sitcomu.Předpisově nerudná stará sestra. Dietl by to líp nevymyslel.

...a to jsem nezmínila scénku s odběrem moči, jehož výsledky "mám vyřídit", protože paní dr. už zprávu vytiskla.

Na chirurgii pak sestra drapla telefon a konstatovala: Tak já tam jdu volat.Dneska už potřetí...

Fakt děs. Příště asi lepší volat RZ- ta se pohotovosti vyhne a jede rovnou na místo určení. Už jsem z toho zdravotnického kolotoče vypadla, musím rychle obnovit kondici...

msedlakova řekl(a)...

Martince přeju brzké uzdravení.
A Wlcice ta PL to je ještě větší děs. Vezla jsem do PL Dobřany před pár lety syna. Při příjmu jsem trochu zpanikařila a všechny ubezpečovala, že já jedu jen jako doprovod.
Míša z Plzně

Majka řekl(a)...

Ať se Martinka brzo uzdraví. Držím palce!

Anonymní řekl(a)...

No to jsou mi věci. Ať je Martince brzo líp.

Rogue řekl(a)...

Klasická pohotovostní scénka, sestry na příjmu jsou velmi milé a ochotné poskytnout pomoc.
Nikdy nezapomenu na scénku, kdy jsme přijeli na pohotovost s dítětem, které mělo rozříznuté chodilo, krve (s odpuštěním) jak z vola a sestra, aniž by zvedla oči od papírů, nám doporučila, ať se posadíme a vyčkáme, až na nás přijde řada.
České zdravotnictví za všechny peníze. Ať je Martině, co nejdříve lépe :)

thora řekl(a)...

We have a guest room and you are most welcome! :-)

Best wishes to your daughter and greetings from Dortmund.

Anonymní řekl(a)...

Buď ráda, že nepadl dotaz, proč jste s tím už včera nešli k pediatrovi. To mám chuť chladně odvětit, že jsem si prostě chtěla zaprudit, o víkendu všude zavříno, tudíž mě napadla dětská pohotovost! Vždyť jsou to děti, sakryš, tam se člověk bojí dehydratace, omdlévání a vůbec. Vždycky si říkám - ale vážně - co z toho takovej člověk má, že zkazí jinýmu den? Já kdybych byla na někoho schválně hnusná, tak mě to nejpozději večer mrzí, kaju se a příště si dám hodně pozor. Holt to máme každej jinak. Martince přeju hodně sil, kapačky jí rychle zavodní i vzpruží. Renina Š.

wlcice řekl(a)...

pro thora: :-) svátky, neděle- to je moje- vyrážím na pohotovost. Fakt. je to tak načasované :-) -možná proto, že nemám chalupu :-)

pro Renina: na tuto radu- navštívit v pátek pediatra - jsem měla smeč: těžko, když ordinuje do 10hod!! - pak jen pro zvané (čili není) - a Martina dorazila skoro ve 4 odpoledne. Nicméně sestra byla kreativní a v držkování na pacienty měla jednoznačně prim.

Anonymní řekl(a)...

Martince přeji velmi brzké uzdravení a Vám milá Markéto přeji návrat adrenalinu do normálních kolejí:-)U nás dnes navštívil foniatrii se snykem značně klidný tatínek, ale vrátil se značně rozčilen, neboť je lékařka dost razantně sprdla, že dítko neumí dostatečně silně smrkat, vysvětlení, že má svalovou dystrofii a tedy mu to asi nejde takovou silou, se nesetkalo s pochopením a dostalo se nám rady, že se máme víc snažit, neboť dítě ve třech a půl letech musí smrkat zcela bez problémů..... Přeji všem hodně sil v boji s empatickými zdravotníky:-)Jitka