Prvomájový mejdan

1.5.2014

 1.máj naše rodina slaví po svém.

Svátek práce se příliš neosvědčil. Od té doby, co nemusíme do průvodu, makáme na tom, co se nám tu nakupilo.
(Jo, když se ještě do průvodu chodilo, tak pamatuju, že jsem měla nařízeno rychle domů- a šlo se na zahradu- sázet... Tak to mi zůstalo, obvykle tento den sázím - a pak trnu, jak moc budou "zmrzlí" studení a neustále něco přenáším do tepla a zakrývám, aby neumrzlo...) 

Naše Květuška má narozeniny. Letos již druhé :-) Martina vyšilovala a otravovala s oslavou.

Hlavním ( a jediným) darem byl tento BIOdort.


Cyrilka byla zprvu dotčená a dělala drahoty, že drží dietu a dort si nedá!



Květuška se tedy do dortu pustila sama...



Nakonec se Cyrilka nechala přemluvit, že dort je připraven pouze z kvalitních BIOsurovin, a pozvání na mejdan přijala...


Takže takhle my se ve volných chvílích bavíme. Respektive hledáme chvíle, abychom se mohli věnovat kravinám.... ;-)

 -----------------

Na večer jsem měla domluveno divadlo s kamarádkou. Těšila jsem  se.

Šárka je moje dlouholetá přítelkyně. Na první pohled se k sobě nehodíme. Mezi námi je 30cm výškový rozdíl. Řešily jsme spolu už tolik životních průšvihů a tolikrát jsme se vzájemně tahaly ze dna na břeh, že si nehrajeme na to, co kdo komu dluží- máme u sebe vzájemně "otevřený účet".

Pozvala jsem Šárku do divadla. Daly jsme si sraz v metru a cestou se dohodly, že nutně potřebujeme navštívit drogerii :-). Vybíraly jsme řasenky a vesele se bavily.

Kamarádky ze školních let jsou prima. Navozují člověku iluzi věčného mládí :-) Každá jsme si vybraly, co bylo třeba, já ještě přihodila něco na zub pro kočičáka, takže moje kabelka rázem ztěžkla o několik kg. A hurá do divadla.

Před vstupem stál  mladík a všem s politováním oznamoval, že dnešní představení je pro nemoc zrušeno... Mladíka jsme uvedly lehce do rozpaků, když jsem mu odpověděla: "No to si děláte legraci! Jak teď budu vypadat? Akci organizuju já!!" Šárka hned doplnila: "No jistě, tos udělala, abys ušetřila..."
Mladík nevěděl, na čem je, ale hned nám navrhoval, že můžeme jít na nějakou komedii do sousedního ABC, ale ani jedna z nás si nebyla jistá, že se chceme veselit tak, jak sliboval.

Mladíka jsme nepochválily :-), ale dostaly jsme jako útěchu nějaké slevové kupony na další nákup (ten si ještě rozmyslíme), ale domů jsme se rozhodně předčasně vracet nehodlaly. Rozhodnutí jít na dvě deci do starobylé Lucerny se nakonec ukázalo býti tou nejlepší variantou.
Bezva debatní večer. V běžném provozu nemáme moc času na povídání. Tenhle čas byl opravdu jen náš- soukromý. A byl moc prima!

4 komentáře:

Ali řekl(a)...

Jonášek přeje Květušce vše nejlepší k narozeninám :-). A já čelím otázkám, proč jsme my neudělali Jonášovi dort a kdy že vlastně ty narozeniny má a zda bychom mu ho nemohli udělat dodatečně atd atd...

Jitka Neradová řekl(a)...

Skoro bych řekla, že sousedi od naproti si u Vás nejsou jisti životem:-),když vidím ten dortík:-). Jinak blahopřání Květušce, bude mít brzy i svátek, tak chystejte další oslavu:-)Nu a prvomájová oslava pěkná, tak to má být:-)

wlcice řekl(a)...

ještě svátky nám sem tahej! jsem ráda, že každý chlupatec má narozeniny jen 1x ročně! -

-no a mrkvičky- hehe i Mrkvičky- i u nás frčí ;-)!

LenkaS řekl(a)...

Dlouholeté pravé kamarádky jsou k nezaplacení. A večery společně prožité jsou balzámem na duši. Víc takových večerů přeji!!
Dodatečně přejeme Květušce vše nej!