Asi

31.7.2014

Asi jsme  se doma všichni zbláznili. Každý po svém.

Denně řeším několik úkolů, které mají zadání poměrně kuriózní. Horkou kuriozitou těchto dní je dort k narozeninám Martinky. Ona si na oslavy moc potrpí- a už několik dní se připomíná, že chce dostat dort. Samozřejmě žádnou klasiku. Harlekýn či sněhurka si můžou dál sedět v chladicí vitríně- Martina požaduje dort, který bude vypadat jako morče. ???

Jestli něco vím jistě, tak to, že rozhodně nechci nikomu dělat radost vlastnoručním pečením dortů!!  Zachránil mě přítel Google. Na magická slova "morčecí dort" nabídl hned několik inspirativních obrázků.  Padl mi do oka kousek od paní OlgyV.


Obrázek jsem poslala do své oblíbené písecké cukrárny, která má v Praze na Letné svoji prodejnu (a kde bych už jistě měla nárok na VIP zákaznickou kartu!!), zda-li by takový dort nevyrobili.. :-).
Rozvinula se pak zajímavá mailová komunikace :-)) Pan inženýr mi odepsal, že je to opravdu vyvedený kousek a že nemůže zaručit, že i jejich barvy budou tak syté a jasné. Odepsala jsem mu, že příroda je mocná čarodějka a že barvy nechám na cukráři- ať si vytvoří vlastní morčecí druh. :-)  a že pokud se jejich výrobek vejde do 2kg, budu ráda, když si ho 7.8. těsně před zavíračkou budu moci vyzvednout. ... Nechtěl ani zálohu....
jen si živě si představuju, jaké komentáře asi zazněly v provozovně na jihu Čech :-) ... Pražáci už nevědí, coby... žerou morčecí dorty ;-)

Dalším úletem je skutečnost, že Wlk se jal zekologizovat naši domácnost. Akci "nákup sudu"  popisovat nebudu :-) Každopádně máme sud (bohužel ne na víno, ale na deš´tovku), kam se vejde 500litrů.... dalším počinem byl nákup "worm factory" - továrna na žížaly- čili kompostér. Takže jsem utržila přednášku o tom, jak to funguje, co obyvatelé rádi a co nikoli... otřásám se ještě teď!!

Je to užitečné, ekologické a já s tím nechci mít nic společného! odpad třídím, klidně jim budu dávat odpad z kuchyně do extra misky, ale ať si je krmí majitel. brrr... a ten kohoutek na tom zařízení, ten je na "žížalí čaj"! (rostliny se prý budou pod touto zálivkou tetelit blahem- já se otřásám i se židlí)

Moje eko-aktivity momentálně spočívají v tom, že viju květiny z nadúrody levandulí :-)


Do toho se tady snažím číst nějaké odborné texty, tisknu diplomy na táborové akce, zařizuju pojištění na úraz- čert nikdy nespí, a tak ho radši uplatíme... a najednou je zase půlnoc, takže jdu přečíst pár stránek z rozečtené knihy, abych byla taky lehce gramotná mezi intelektuály :-) a ráno ten blázinec vypukne nanovo... ;-)



9 komentářů:

Lucka řekl(a)...

Mohla by si mě prosím naučit ty levandule vít? :D

Nechceš k nám Wlka poslat, aby se mohl realizovat?

Můj muž má obdobné nápady, pokud zrovna nestaví..

a Fíkové nemůžu ukázat dort, kam se hrabou Berušky (to jsem to letos jen tak tak ukecala, že ježek by byl na dort málo barevný)

Blanka řekl(a)...

Ta levandule je nádherná, jste moc šikovná, já bych si do toho zapletla ruce :-)

Baruschka řekl(a)...

Dort je boží! Jsem zvědavá na ten Martinčin. Jen mě napadlo - máte u vás tak vyhlášenou cukrárnu a jezdíš jinam? A co se týče žížal - když budete mít nadúrodu - mrkni, za kolik se prodává litr rybářům!

wlcice řekl(a)...

ad vití:
tak dámy, nebudete tomu věřit, ale vít mě naučil před 14dny skoro 18letý syn mojí kamarádky :-) - a složité to není, já jsem spíš klient chráněné dílny, než šikula :-)

ad cukrárna:
je vyhlášená, ale ty ceny... písecká nabízí stejně luxuxní kousky za polovinu peněz, takže tak

ad žížaly:
rozhodně s nimi nechci nic mít!! brr ;-) jsou to chráněnkyně pana Wlka (mj. také rybáře) ;-)

Ajka řekl(a)...

Týý brďo .... o tomhle dortu se dá opravdu říct, že je jak živý:-)))

JitkaI řekl(a)...

Kam se do takového dortu zapichují svíčky? ;)
Jsem moc zvědavá, jak bude vypadat ten Martinčin, máme podobně kreativní sousedku, pro ni také není žádné dortové přání překážkou.
Levandule mám taky přebytek,jen ten nápad mi chyběl...

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Jste žabaři!!! Nemáte žížaliště v kuchyni, ale na zahradě. Až ho Wlk nastěhuje do kuchyně, tak se ozvi :D

I.

Ali řekl(a)...

Bože! Tenhle dort nesmí Klára vidět!!!

Bloud. Well Bloud. řekl(a)...

To je TAK dobrá cukrárna!!! Morče nedokážu asi úplně docenit, nejsem marcipánová...ale jejich žloutkový řez nebo indiánci!To je vám slast!:)