Táborové přípravy

 29.7.2014

Přípravy na letní akce s dětmi mě zcela pohltily :-)
Musím tedy přiznat, že je to velmi výkonný časožrout. Občas se tu pinožím s nějakou drobností, chystám medaile, diplomy, vymýšlím, jak přizpůsobit hry, aby je děti zvládly i se svým zdravotním handicapem... baví mě to. Je to skvělý trénink pro fantazii - jak co vylepšit, zjednodušit, zaonačit...

Tématem celotáborové hry je putování po zvláštních planetách. Nejsem autorkou zadání, ale zdá se mi docela fajn, určitě se tam dá zakomponovat všechno možné- jen to správně nazvat ;-)

Nikdo by nevěřil, jakou práci dá sehnat noční oblohu! Potřebuju ji jako dekoraci  a infocentrum zároveň. Nakonec mi oblohu dneska sehnala mamka. Donesla mi 10metrů modrého nebe :-) za neuvěřitelných 9Kč metr!  Takže mám oblohy plnou tašku a vesele tvořím své planetárium ;-)

 

Baví mě domlouvat návštěvy zajímavých  hostů, kteří by nám pobyt trochu oživili. Výlety s touto skupinou v daném prostředí nepřipadají do úvahy...

Ulovila jsem ochotného hvězdáře, co sbalí dalekohledy a dojede za dětmi s tím, že krom povídání bude i pozorování srpnové noční (spíš večerní) oblohy, mám políčeno na "dramaterapii"- tedy děti secvičí pod vedením lektorky (díky za blogsvět!)  divadelní představení- které bude mít premiéru i derniéru zároveň :-), sehnala jsem jakési EKOsdružení, jehož veřejná pro děti akce mě oslovila na jaře- hned jsem to otestovala na Martince a slovo dalo slovo- aktivisti nejdřív tvrdili, že soukromé akce nepořádají, ale já trvala na tom, že přece nejsem soukromá akce!! :.) Zkrátka jsme se dohodli, oni svolali schůzi, kde si odhlasovali, že táborovou akci nejen udělají, ale nebudou za to chtít vůbec honorář (ještě o nich možná bude řeč!) Nechtějí ani cestovné... tak jsem dojata a srdečně potěšena, protože já neumím vyvíjet nátlakové akce typu: "dejte slevu..."
Mám určitou představu a přidělené finance, s nimiž musím vyjít. Takže buď je pro mne nabídka zajímavá a přijatelná, nebo... to musím poptat jinde.

Za pikantní považuju případ, kdy mi jeden host "udělal cenu"- aniž bych ho o to žádala- no a ta cena činila (po nevyžádané slevě!!!) 6500Kč za 2x30 minut kouzlení s barevnými balonky. Ta nula tam není překlep. Původní cena totiž činila rovných 10tisíc. Takže příprava tábora je pro mne velmi důležitým semestrem školy života!

Další kapitolou je tvoření. Většina dětí tvoří ráda. Mají radost z toho, že v ruce drží hmatatelný důkaz své šikovnosti. Tak vymyslet něco, co by doma moc nepřekáželo, něco co by mělo nějaký smysl a dalo se zvládnout s lehkou dopomocí dotáhnout do finální podoby ;-)

Hitem letošního léta jsou gumičkové náramky (Loom bands). Plete celá rodina :-) jde to i bez háčku. Náramek lze modifikovat na přívešek ke klíčům, náušnice...

 


 Dále je v plánu vyrábění magnetků. Jeden další se na ledničce určitě ztratí :-) Mám formy rozličných tvarů a sádry velkou spotřebu ;-). Už ji míchám tak, že bych mohla nastoupit od minuty na ortopedii jako pomocná síla a sádrovat končetiny v libovolném počtu.


...a mnoho dalšího... Rodina je za ty týdny mého šílení dokonale vycvičena. Cokoli hodlají vyhodit do tříděného odpadu, nejprve nesou ke konzultaci: "Můžeme TOHLE (kelímek, tácek, láhev...) vyhodit, nebo z něj budeš tvořit SVÁ umělecká díla?" .... Já ty chvíle posměchu unesu :-), počkejte, až to všechno nafotím! :-)


Na polední klid a deštivé dny jsem vybavena hrami- tohle je asitak čtvrtina mého majetku. ;-)


Momentálně se nacházím v hudební tísni... potřebovala bych nějakou schopnou bytost, která by pro děti připravila zábavný interaktivní program, kde by se hromadně zpívalo, hrálo, zkrátka nějak hudebně tvořilo - aby vyžití dětí bylo všestranné. Pokud s nimi budu hrát a zpívat já, určitě to bude zážitek nezapomenutelný, ale kvalita je jaksi bez záruky... ;-) Za jakékoli tipy budu vděčná! (týden od 16.8.- Smečno, okres Kladno)

Pokud by někdo měl k dispozici nějaké (třeba vkusné reklamní) předměty, které by se daly použít jako odměny v soutěžích, v tombole atp., ráda přijmu. Skvěle zafungoval nejmenovaný dárce- děti dostanou opravdu vkusné dárky s logem firmy OKI - díky!!

Tak já nevím, těším se, ale mám docela vítr z toho, aby vše proběhlo, aby měly děti zážitky - nenudily se, něco se naučily, dozvěděly a hlavně, aby se dobře bavily a hodně smály... kdyby mi tohle ten mág za ty prachy uměl přičarovat, hned bych mu je dala... ;-)

11 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Žasnu... doslova, ty jsi nezmar a ke všemu kreativní :-) vůbec mě nenapadá jak pomoct ale jestli tebe ano tak mi dej vědět. jinak ráda podpořím alespoň malou částkou... aby ten mág nehladověl

Janka řekl(a)...

Dobrý den,

a co to bylo za kouzelníka s bublinami, posílám kontakt na jednoho co byl na kamarádky svatbě a je od Rakovníka což je kousek ke Smečnu :-) třeba to vyjde

Anonymní řekl(a)...

Wlčice mám pytel rukliček od toaleťáků..:D

věnuju..

jsi neskutečná!

Anonymní řekl(a)...

Anonymní Lucka od Fíků...

Majka řekl(a)...

Wlčice padám na zadek před Vaší aktivitou:)

Baruschka řekl(a)...

Jen čtu o přípravách a mám naprosto jasno - děti budou nadšené!!! Jsi úžasná!

Unknown řekl(a)...

Modré z nebe a Vaše aktivity aspirují na přihlášení do soutěže http://www.nicm.cz/ministr-vyhlasil-prazdninovou-soutez-pro-detske-tabory :-) Ať si tábor hezky všichni užijí! Olga

Anonymní řekl(a)...

Také tleskám a přeji ať se dětem vaše nápady líbí, ale o tom nepochybuji. Jen aby to nějaké dítko tady nepřečetlo! :-) Už se těším, až sem napíšete, jak se děti bavily a smály. S pozdravem Veronika

Anonymní řekl(a)...

Kdyby se hodilo, zahálí nám doma projektorové planetárium ;) Marína

wlcice řekl(a)...

Aranel, prachy nechci- ty sháním v zimě :-) Uhákuj mi sluneční soustavu :-) na moje modré z nebe... šílím tu z těch planet... ;-)

Lukáš řekl(a)...

Ke gumičkám - i propříště nebo pro čtenáře/ky: Roztrhl se s nimi pytel, i na tržnicích, prý mohou obsahovat rakovinotvorné ftaláty. Důležité je označení CE - certifikovaný výrobek, jiné do zemí EU nesmějí.