Barování pro miminka

 30.1.2016

Předposlední lednový den- po delší pauze způsobené mateřskými povinnostmi paní ředitelky Sandry - se barovací nadšenci opět sešli v Malostranské besedě. 

Barování bylo tentokrát benefiční. To znamená, že lístek stojí jednou tolik a výtěžek je věnován "potřebným". Tentokráte se vybíralo pro předčasně narozená miminka. Nadační fond N pomáhá neonatologickému oddělení FN Motol se sháněním financí na potřebné přístroje a vybavení, které umožňují mikročlovíčkům přežít první náročné týdny na světě. Drobci potřebují pomoci s dýcháním, výživou a taky je obtížné jim najít žíly, když potřebují dostávat léky přímo do oběhu. 

A na přístroj, který umí žíly najít i u takových "nítěnek" a  usnadní tak sestřičkám práci a dětičky jsou pak napíchnuty hned napoprvé, se tento večer vybíralo.


Prvního letošního Barování se zúčastnil taky nejobdivovanější návštěvník- prvorozený syn Sandry Novákové - Mikuláš. Lebedil si u tatínka Vojty v kapse na břiše a nic nenasvědčovalo tomu, že by byl nespokojený. Během večera jej okouklo i několik zde přítomných motolských lékařů, takže byl jak na JIPu. 

Maminka Sandra se nechala inspirovat ulynulými týdny svého života a zazpívala píseň s originálním textem:




Honza Roušar předvedl mnoho hlasů známých zpěváků...




A Jiří Langoš Langmajer zazpíval muzikálově: Mamma Mia! 






Na jevišti se samozřejmě vystřídalo mnoho dalších- Lenka Nová, Zdenka Trvalcová, Iby Pop, Štěpán Klouček, Věra Nerušilová... a dalo by se pokračovat.

Filip Rajmont celý večer moderoval a jako vždy hýřil vtipnými narážkami a svými politickými glosami komentoval především chování "žertovného alkoholika na Hradě". 

Vybralo se přes 32tisíc korun. Tak na přístroj to ještě úplně nestačí, ale slušný základ to je :-)

Díky všem za příjemný a užitečný večer!

Žádné komentáře: