Novoroční rozjímání

leden 2017

Nová číslovka v letopočtu má tu magickou moc, že lidi sami sobě začnou slibovat zázraky- ponejvíce v oblasti polepšení svého já. ;-) 
Ne že bych to nepotřebovala, ale zase se už znám tak dlouho, že vím, že když si něco umanu, může být spouštěčem klidně i tropický červencový den s datem zcela neatraktivním. A naopak: když něco systematicky odsouvám, nepřiměje mě k tomu ani onen první nadějeplný den roku nového. 

Při hodnocení roku starého se vždycky najde něco, na co by člověk radši zapomněl, ale... Někdy je dobré si svoje neúspěchy či horké chvilky uchovat v paměti s nadějí, že budou v podobných situacích v budoucnu fungovat jako kontrolky na palubní desce auta, které taky s předstihem hlásí, že dochází benzín či že je třeba objednat se do servisu, aby nebyl malér. 

Každopádně za sebe děkuji roku starému za to, že se dal přežít :-) Že všechny nemoci, které navštívily naši rodinu, byly léčitelné (i ta natřikrát zlámaná noha babičky srostla, jak měla) a Martinčina záhadná alergie bude nadále zkoumána - ale věřím, že si moderní medicína poradí alespoň nějakou užitečnou radou (jakože třeba doma máme víc uklízet a nebo vymýtit domácí zvířata) ;-)

Zážitků a poznávání bylo dosti. Všechny výlety přinesly očekávané radosti i relax. Složky v počítači jsou naplněny fotkami, které "jednou" určitě protřídím (to ale nevím, jaké datum bude muset nastat, aby mě motivovalo ;-) ) 

V práci jsem udělala několik kroků, které nebyly úplně populární, nicméně dovednost "vymezit se" a "nesnažit se vyhovět každému"  je třeba natrénovat, aby to člověka nesemlelo.

Potkala jsem spoustu zajímavých lidí, kdy jsem si obdivně řekla, že bych chtěla mít některé z jejich dovedností či vlastností a byli pro mne inspirací. 

No a samozřejmě bylo i pár těch, kteří mě svými činy přesvědčili o tom, že s jejich morálem to není tak, jak se na první pohled zdálo. Ale i to je třeba. 

Rozhodně není mým cílem potkávat v životě samé sluníčkové tváře, které s nadšením budou plnit vše dohodnuté. Ale míň pletichů a víc objektivity při jednáních všeho druhu a vždycky si najít těch pár vteřin na "slušnost"- to bych tedy uvítala celoplošně.  Jenže vím, že je to utopie, že tohle se ani s novým letopočtem nezmění, a tak si přeju, abych tohle vždycky uměla překročit s dostatečným nadhledem a nevěnovala tomu ve své mysli víc času, než je třeba. 

Chci být i letos co nejvíce obklopena těmi, kteří mě mají rádi takovou, jaká jsem. Budu se snažit být jim dobrou společnicí a už teď se těším na všechna setkání a společné akce :-) 

 A už teď mám v diáři napsáno, že 31.12.2017 v 11hodin mám společný silvestrovský oběd!! 



Žádné komentáře: