Do Včelákova (nejen) za včelami


25.8.2009 - 341.den z 365

Úterý bylo nahlášeno jako "výletní den" do Včelákova. Časový harmonogram nám trochu narušil zákon schválnosti- Wlk musel ráno pracovně zasahovat, takže jsme odjížděli o 2hodiny později.
Ve Včelákově bydlí naši přátelé. Původně nás spojovaly stejné vozíčkářské starosti, ale postupem času jsme zjistili, že si máme o čem povídat a že na spoustu věcí máme podobné nahlížení, takže jsme stále v přátelském spojení.

Jana nás do Včelákova lákala na včely :-) To se přece nedá odmítnout. A opravdu mají za domem několik úlů:

Naše děti se hlavně těšily na domácí zvířectvo, které ve Včelákově pěstují ve velkém. Nejvíce se dožadoval pozornosti žárlivec Buddy - malý černý psík - snad krysařík. majdě skákal na klín, jakmile si lehla na gauč, ihned se stočil a chtěl hladit- prostě mazel.
Já mám slabost pro kočky, takže mě učaroval tenhle kocour, kterého mi Jana odmítala vydat :-))

Kocour byl neuvěřitelný. Vůbec nekladl odpor. Jana jej dala Majdě na klín- a on tam držel jak magnet, i když Majda drandila vozíkem. Nic mu nevadilo. Nechal se výskat v hustém černém kožichu, občas na něj hupnul Buddy, aby si všicni všimli, že on je tam taky...

Staník předvedl sbírku morčat (snažil se nám jedno nenápadně darovat, ale ubránili jsme se ;-) ) a korel. Naše děti se předvedly jako typické "městské holčičky"- králíky znají už jen jako "zakrslé" - domácí mazlíčky, takže byly značně překvapené, když viděly velké ušáky vykrmované "na pekáč".

Jana připravila výborný oběd a opoledne jsme se vypravili na vlastivědný výlet do nedalekých Ležáků (popíšu ve zvláštní kapitole) a zbytek dne jsme strávili povídáním na nádherně upravené zahradě. Byl krásný letní den. Domů jsme odjížděli až pozdě večer- příprava na odjezd trvala cca 3 hodiny ;-)

Z návštěvy jsme si odváželi příjemné pocity, dobrou náladu a Martina stylově i vosí píchnutí... co taky jiného ze Včelákova...že? ;-)
Ale zaléčili jsme to zkušeně cibulí, tak snad zas neproběhne žádné neobvyklá reakce!

Doufám, že Včeláky nalákáme na výlet do Prahy! ;-)


6 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Teda, to musel být psík menší jak ten kočičák! :-)

wlcice řekl(a)...

Jo, Gabro,máš to v oku ;-) Ale oni jsou super dvojka, jak spolu koexistují :-) Když mi Jana posílala fotku, koukala jsem,co to vlastně je?? Zdálo se mi,že má zvíře 4uši. A oni spali v klubku "jako jeden muž" :-)) jak jsou oba černí, vypadalo to legračně.
Kocour spíš plní funkci bytového doplňku-kam ho dáš, tam zůstane :-)

Anonymní řekl(a)...

takže opravdu ruka bez problémů?

wlcice řekl(a)...

Jo, od vosy píchnutá packa je OK! :-)

Anonymní řekl(a)...

No kdyby byla od včely bylo by to i léčivé.

Anonymní řekl(a)...

tak budu doufat,že nám v takto klidné stvoření vyroste náš "Čiko",bylo by to krásné,zatím nám lítá po bytě jako neřízená střela