Gutovka



6.8.2009 - 322.den z 365

Původním plánem dnešního dne byl výlet do Poděbrad. Jenže ... Majda měla v noci teplotu. Z ničehonic (tak jak to umí jen ona) vytáhla 38°C. Dá se říci: klasika.
Museli jsme tedy zaimprovizovat, na což jsme ostatně už taky zvyklí. Martinka byla natěšená, aby zklamání nebylo tak veliké, vypravily jsme se spolu okouknout jedno nové hřiště do Strašnic. Majda doma odpočívala a připravovala soutěžní kartičky pro děti na nedělní oslavu.

Areál se jmenuje Gutovka . A kdo je podvědomě germanistou a tuší něco dobrého, nemýlí se! Gutovka je totiž opravdu "GUT" po všech stránkách. :-)

Metrem jsme dojely na stanici Strašnická a tam už nás z dáli do areálu vábil balon:

Areál je opravdu multifunkční a mohou jej navštěvovat všichni, kdo si chtějí pohrát, nebo potýrat tělo nějakým sportem, nebo zkrátka jinak aktivně využít svůj volný čas.

Mě třeba fascinoval skatepark, v němž se proháněli dost neohroženě bruslaři i skateboardisti (nebo jak se těm na okolečkovaných prkýnkách odborně říká)

V hrací části pro děti se je umístěno nepřeberné množstvích hracích, šplhacích a prolejzacích prvků :-)

Další část parku tvoří poměrně rozlehlé "vodní hospodářství". Vybetonovaným korytem teče voda, kterou lze různě regulovat -odpouštět a zadržovat, děti i dospělí se mohou vyžít při ovládání bezvadných nerezových mlýnských kol, spirál, lopatek...

Ve slepém rameni se voda hromadí, takže se tam děti mohou i smočit.


Na své si na cvičné stěně přijdou i horolezci.


V parku jsme strávily dlouhé 3hodiny, a i tak se odcházelo s brekem, že je to málo :-(
Poobědvaly jsme s Martinkou v místní restauraci. Velmi pěkné prostředí, solidní menu, ceny i personál vlídné :-)

Areál je přístupný pro vozíčkáře, v restauraci je WC pro vozíčkáře, stanice metra Strašnická je vybavena plošinou, takže co víc si vozíčkář může přát;-)

Více fotek a informací (včetně aktuálního jídelníčku) naleznete přímo na www.gutovka.cz
------------------------------------------------

P.S. Majdě bylo navečer už dobře, dokonce se šla projet ven- jupí! :-)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Wlčice.
Je super číst tvé postřehy a zážitky.Podle fotek se Martince nedivím,že se jí odtama nechtělo:-).
Jo a tu jednodení horečku mi prodělaly dcery taky.Uff,je dodbře žeje dobře.Michaela.

Anonymní řekl(a)...

Ty ale umíš výletovat a uzdravovat- holka šikovná...Marcela

Pride řekl(a)...

V Gutgovce je gut ... máš pravdu:) I když mě tam trochu berou dech ty malé děti bez dozoru rodičů:-D

wlcice řekl(a)...

No,rodiče-to je kapitola sama pro sebe a já jsem nechtěla tak pěknou akci kazit svými připomínkami, ale Martince jsem koupání ukončila v momentě, kdy jedna maminka své asitak roční hočičce sundala plenu,která už byla v pojímání obsahu na hranici svých možností. Holčička nebyla JEN počůraná. Maminka neváhala ani chvíli a tu zas... prdelku umyla samozřejmě v tom, kde se ráchalo dalších X dětí. WC s přebalovákem je pár metrů-ale co na tom. Jsme jen lidi, že?

Miluju maminky, co se usadí na lavičky a z dálky na děti řvou, ať (ne)dělají to, či ono. Já si atrakce pěkně prošla, na žádné lavičce mě Martinka nenechala déla než pár minut- proto mi možná ty 3hodiny přišly až až :-))

Ale rozhodně se tam budeme rády vracet!

Rea řekl(a)...

To je nadhera MArket, zase neco novyho, uz se tesim,az dotahnu do Prahy a vsechno to omrknu.tam by se mohlo Medikovi libit...;)....doufam,ze za rok.....;)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Wlčice! Rodina se rozutekla, a tak bude víc času na virtuální výlety! A tak jsem se přišla podívat... přeju hezké pozdní léto, tobě i celé rodince... příště až se sejdeme za se v plné sestavě uskutečním pokus s vejcem a botou :)), my si na takové věci potrpíme :)). zuzi