Kauza: Auto pro vozíčkáře


V neděli mi trochu pokazilo náladu ostré internetové debatování, které se strhlo kolem koupě auta pro holčičku na električáku. Napsala jsem k tomu už svoje, tady jen dodávám obrázek, jak jsme ten problém před 6lety řešili my. Fotka je stará (Majdě je cca 6let).



Do auta FIAT Dobló jsme nechali přidělat úchyty na vozík, bezpečnostní pás pro Majdu a tady úžasnou plošinu, protože najíždění po ližinách sice vyšlo o mnoho levněji, nicméně: kdo na to měl mít nervy. Nájezdové ližiny jsou tak 20cm široké, Madlenka byla značně divoká a moje představivost příliš bujará- takže plošina tohle všechno krásně pořešila. ;-)
Úprava je homologovaná a zapsaná v TP.
Na krátké vzdálenosti (do školy, na Bulovku, na kroužky...) Majdu nepřendaváme, sedačky ve voze jsou složené- takže tam zbývají 3místa k sezení- 2 vpředu a 1 vzadu pro Martinku- a Majda si najede s vozíkem. Na delší cesty -z hlediska bezpečnosti- sedí Majda na sedadle a vozík jede v úložném prostoru.

Tenhle vozík je ještě malý-dětský. Teď už má dospělácký a drhne hlavou o horní část auta- proto tedy potřebujeme auto větší. Vybrali jsem Renault Traffic a užuž by měl dorazit. Snad bude tato velikost vozu konečná, jinak si budu muset dodělat ještě ŘP skupinu D :-))

Tak pokud někdo zvažujete úpravu vozu- tohle se nám velmi osvědčilo.Je to jeden z možných způsobů- každý máme jiné potřeby a priority.
Konzultace a úpravy lze podrobně nastudovat na www.apicz.com

5 komentářů:

Marci řekl(a)...

cha,,,trefné,stručné,plošinu bledě závidím...

Marci řekl(a)...

už mi to jde i se jménem...zase jsem vyhrála nad technikou...,to potěší!!!

wlcice řekl(a)...

:-) Tak ještě vyhrát na Lenkou, a jsi vítěz!!! :-)
Plošina je super. Jedinou vadou byla její cena :-(

Lenka řekl(a)...

Nad starou vránou se nevyhrává! Už to pochopte. Mám tam taky jméno - modrý.

Unknown řekl(a)...

Máme klasického tranzita protože při třech dětech a jednom prckovi na vozíku (MR, obrna), řešil jsem homologaci, řešil jsem alternativní řešení kvůil ceně. Nakonec využívám dublovanou rampu od jedné firmy z ostravy, vypadá to takto http://www.vmbal.cz/p/najezdova-rampa-par. nahoře se z háček zachytí ke konstrukci (musel jsem udělat upgrade podlahy). a je to stabilní a lehké a skládací. Pořád vyjde cenově dostupněji než homologovaná přestavba.