Krajková


8.8.2009 - 324.den z 365

Krajková. Tak se říká 13.výročí svatby. A to já zrovna dneska mám! ;-) ... že by to byl důvod také napsat "Ódu na manžela" ? :-) ... Kdepak, k tomu patrně nemám potřebné množství endorfinů a exhibicionismu. Navíc mi Vlk zas nic tak špatného neprovádí, aby si takovou smeč vykoledoval ;-)

Právě včera jsem obdivovala svatební fotky, co nafotila Gabro. Moc se mi líbily- hned jsme šla okouknout ty svoje - z minulého století :-) Zvláště pak ty aranžované "nevěsta na trávníku" ... Nádhera. Taky pár takových v albu mám a s nimi i vzpomínku na to, jak mi pod jednu ze sukní dlouhých bílých šatů vlítla vosa a bodla mě tam, kde bok už skoro není bokem :-) Po příchodu do restaurace nás samozřejmě očekával číšník s rozbitým talířem- údajně pro štěstí. Schovala jsem si střípek, abych jako pověrčivosti učinila zadost.




(Funguje tedy jen občas :-))
Sotva jsem zametla všechny ty nosiče štěstí, hned jsem si na ten vosí napuchající bodanec vyžádala cibuli. Tak měl personál haló. S takovou žádostí se na ně asi standardně nevěsty neobracejí :-))

Každý rok se snažíme mít tento večer "pro sebe"- alespoň jít do kina. Letos to bylo díky oslavám Martinčiných narozenin všechno nějak zkomplikované, bylo potřeba zařídit spoustu drobností- a najednou byl večer. Ještěže bydlíme v Praze a kina začínají i později- to naše konkrétně ve 22:20.
Stihli jsme bezva film od Richarda Curtise (milovníci "Lásky nebeské" už vědí ;-)...) "Piráti na vlnách". Film pro všechny vyznavače kultu "zlatých šedesátých", cynismu a anglického humoru - film jako stvořený pro letní večer. Při sledování se jistě nasmějete a to vše za tónů opravdu prádní muziky. Více, podrobně a názorně o filmu lze ZDE.

Návrat domů se trošku protáhl. No, když někdo z kina vychází v 00:30, nemůže počítat s tím, že bude včas doma, že? :-) Cestovali jsme domů nočními autobusy, pozorovali zajímavé spolucestující a plánovali, co zítra podnikneme s dětmi na té slavné přeslavné oslavě.... za pár hodin to vypukne.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Markét, tobě a Wlkovi ještě spouuustu krásných let, minimálně do té Zlaté - mějte se rádi a tak... :)

Diny

Anonymní řekl(a)...

Všechno nejlepší Martince i vám,starým Vlkům :-)
Ať se pořád máte. JZ

Andrea řekl(a)...

Tak hlavně že romantika vyšla..však vy si oba zasloužíte vtrochu pohodičky:-)

Gabro řekl(a)...

Ať střípek přináší štěstí další a další roky...

Já se divila mé dnešní návštěnosti blogu, a pak mi to došlo, když jsem zahlídla odkaz na tom tvém :-). Děkuji za propagaci!

Rea řekl(a)...

Taky moc zajimave stravene vyroci svatby... libi se mi cesta nocnimi autobusy domu...;)

Daniela řekl(a)...

Také gratuluji ke krajkovému výročí. A jen tak dál.

Anonymní řekl(a)...

Dodatečně přeju štěstí a pohodu do dalších let.My letos oslavíme o deset víc.Pavla