Oslava 1.pětiletky


9.8.2009 - 325.den z 365

Zhruba od března, kdy se Martinka zúčastnila oslavy 5.narozenin své kamarádky ze školky, otravovala a pořád se vyptávala, kdy už jí taky bude pět a jakou bude mít oslavu. Přiznám se, že mě tato myšlenka nijak nenadchla. Vymýšlela jsem, co by se tak dalo připravit. Ve školce děti slaví narozeniny různě. Ponejvíce tak, že to maminky zadají nějakým "profíkům"- chodí se k MacDonaldovi a do KFC, kde si pronajmete prostor, zaplatíte dětem menu a můžete najmout i animátora, který jim zorganizuje pár soutěží.
To jsme s Vlkem zavrhli rovnou. Jedna oslava je jako druhá. Jídlo stejné, hry stejné... kdepak. Nic pro nás :-)) Každá rodina je na něco "ujetá"- ta naše nemá ráda takové ty "světové libůstky", jako popíjení coly, cpaní se popcornem, hranolky atp.

Rozhodli jsme se pro děti udělat originální OPEN AIR slavnost :-) a modlili se, aby vyšlo počasí ;-)
Majda byla ve svém živlu, vymýšlela pro děti soutěže, každém připravila pozvánku, jmenovku ke stolu a soutěžní závěsnou kapsičku na krk.
My jsme s Vlkem vytvořili program, jídelníček- nakoupili potřebné mlsky a ovoce, Vlk připravil dětem špízy, upekli jsme pařez č. 2 :-), vyzdobili jsme vrata barevnou girlandou, připevnili na ně program a MENU a přesně ve 14hodin se začali scházet gratulanti :-)

Tak tady je máme všechny pohromadě. Věkový interval 2-12let. Počet kusů: 8 :-)

Děti měly k dispozici zahrádku, nám ale bylo jasné, že pokud tam bude 8dětí řádit několik hodin, budeme o zahrádce moci mluvit leda v minulém čase. Takže jsem si prosadila, že bude bojovka v lese a že ji připravím. Děti starší deseti let jsem si (zcela vypočítavě) vzala s sebou jako pomocníky. Rozvěšovaly fáborky a každý měl na starost jedno stanoviště s nějakým úkolem. Testovaly nejrůznější dovednosti - paměť, vědomosti, zručnost ... ;-)


Za každý úkol samozřejmě dostávaly razítko do své průkazky + něco malého na zub.

Zakončením bojovky bylo "lovení kožešin" a hledání pokladu.
Tady už Andulka rozděluje zlaté penízky z nalezené truhly.



Děti byly naprosto úžasné. Všech 9 úkolů plnily s nadšením, soutěžily, nehádaly se (nechápala jsem ;-) ) V lese nás dokonce jedna rodina oslovila, jestli nejsme příměstský tábor- jakože by měli zájem umístit k nám svoje dítě!! :-)) Když jsem řekli, že jsme " JEN oslava narozenin", tak to nechápali, ale o to víc k nám chtěli!! :-)

Kolem 18.hodiny začali dorážet prostřednictvím mobilů rodiče. Dětem se domů nechtělo, tak jsme vyhlásili oficiální konec oslavy na 20:00. Souhlasili všichni:-)

Celou akci jsme zakončili samozřejmě rozdáváním diplomů, to je totiž VELICE důležité a celé akci to dodá vážnosti a důležitosti! :-)

Maťa byla šťastná. Dostala spoustu krásných dárků. Hned všechny pozvala zase za rok- to už bude mít prý novou tašku, protože z ní bude školačka.... :-)

S Vlkem jsme se poprvé od rána v klidu sešli v obýváku krátce před 22.hodinou. Oddychli jsme si. Všechno klaplo. Rodiče půjčených dětí nám děkovali za pěknou neděli :-))
Já se tak rozhlížela po bytě a přemýšlela, jestli spíš nemám na blog dát fotku své neutěšené domácnosti. Nojo, ale kdy to mám sakra dělat... vyžehleným košem prádla bych jistě děti nepotěšila tak jako na míru vyrobenými diplomy :-))
Ovšem upjaté návštěvy ať se nám raději vyhýbají. Ty by pro naše "priority" asi pochopení neměly. Ale zítra... nebo pozítří ;-) se do toho dám- a budou moci vstoupit ! :-)

Uf, to byla ale fuška. Tak zase za rok....

15 komentářů:

Gabro řekl(a)...

Jedním slovem ÚŽASNÉ!!!

Anonymní řekl(a)...

Jste správní rodiče.Uklizeno můžeš mít až jednou budeš vítat jen jednou za čas vnoučata...Na úklid je vždy času dost!!! Marcela

Anonymní řekl(a)...

Parádní oslava:)

Přidáváme se s gratulací k nádherným pěti rokům a ... domácnost se nezblázní , ne?;)

Diny

wlcice řekl(a)...

Proti žloutence jsou všichni očkováni,. alergií na prach nikdo akutně netrpí... takže mně vlastně chybí MOTIVACE ke gruntování :-))

Gabro řekl(a)...

S tou motivací jsem na tom stejně :-))). Ale co, už si zvu jen ty návštěvy, které se při "troše" špíny nehroutí :-))). Proto tu švagrová nebyla už rok!!! (a doufám, že to tak zůstane)

Poslala jsem ti mail s info ohledně pani doktorky.

Rea řekl(a)...

To je uplna nadhera.....bojovka pro deti na narozeninove party....super napad!!! Moc blahopreju k uspesne zvladnute Akci

Rea řekl(a)...

...Jo a zapomela jsem poprat Mrtince vsechno nejlepsi !!!!!!

Andrea řekl(a)...

Tak matě všechno nejlepší..nějak ti rozumím s těmi oslvami v Mc & KFC:-) taky jsem tomu nepropadla..jen sakra nechápu, kde se to ti moji bobánci naučili..i tak tam lezou:-((((

Vám obdiv, víc jak tři děti pro mě zavání pracovní náladou:-)Ale vypadalo to fantasticky as úklidem už jsme to probraly:-)

Daniela řekl(a)...

Taky bych k vám chtěla dát děti na příměstský tábor ;-) .

Jinak oslava musela být parádní, jste fakt šikovní. D.

Anonymní řekl(a)...

Martince všechno nejlepší k pátým narozeninám a mně by jste na tábor nevzali? Pavla

wlcice řekl(a)...

Jasně, že vzali, Pavlo! :-) Bereme bez rozdílu věku i diagnóz ;-)

Pisarka řekl(a)...

Až budete pořádat ten příměstský tábor, též tam přihlašuju Julču! Jse fakt dobří, že se vám chtělo, muselo to zabrat hodně času. Hlavně že úspěch byl jednoznačný!!!

Anonymní řekl(a)...

Hlásím se taky na tábor. Jsem akorát poslední dobou chromá na nohy, ale Barča mi půjčí druhej vozejk.Budeš mě strkat před sebou. Lenka

wlcice řekl(a)...

Tebe budu, Lenko, strkat třeba na kraj světa :-)
Integrujeme kohokoli, ale neručíme za to, že se MU naše metody budou líbit :-)) tak si to ještě nech projít hlavou....

Anonymní řekl(a)...

Já mám poslední dobou pocit, že už snesu úplně všechno.Lenka