Vytoužených pět


7.8.2009 - 323.den z 365

Dneska se Martinka konečně dočkala. Je jí vytoužených pět let.

Před pěti lety mi vlastně začal "nový letopočet". Konečně jsem i já měla miminko, které rostlo podle těch nenáviděných tabulek a já se tak stala ničím nevyčnívající -tedy řadovou- matkou! ;-)

Pamatuju si, kolik přátel nám drželo palce a jaké byly ohlasy na SMS, kterou jsem posílala z porodnice. Dodnes je mám v mobilu schované, protože z nich cítím, že byly psané od srdce. Paměť mého mobilu je vůbec nacpána zprávami, které prostě nechci smazat, protože když je mi ouvej (což bývá vždy při styku s nemocnicí- tedy poměrně často), tak si v nich pak čtu a utěšuju se, že není všechno tak černé a špatné, jak to momentálně vidím.. :-)

Martinka se nemohla dočkat, až jí budeme gratulovat. Dostala vytouženého (podle mě nevkusného jednorožce) růžového koníčka, který mluví. Má u sebe lékařskou výbavu- fonendoskop, lžičku, kapesníčky... a říká: "Prosím, utři mi nos. Děkuji, už můžu dýchat!" Úžasné. Do naší nemocemi prolezlé rodiny se náramně hodí :-)) Děkujeme tímto soudruhům v Číně, že pro firmu Hasbro takový zázrak vyrobili. Hned je v naší rodině veseleji :-)

Dort jsme letos vyráběli svépomocí. DORT PAŘEZ jsem objevila náhodou a naprosto mě nadchl svou jednoduchostí. Korpus upekla babička, figurky z marcipánu vymodeloval (za hlasitého nadávání) Vlk. (Marcipán se prodává stejně jako modelína! V Globusu jsem pořídila za 40Kč sadu barevných válečků)

Martinka z něj měla velikou radost a zmizel do posledního drobku :-)


Komu výzdoba připadá nevkusná (má pravdu), ale vše má svůj důvod! Medvídek Pú je u nás všudypřítomný, modré houby /pracovní název:lysohlávky/ - vznikly proto, že v sadě byl MODRÝ marcipán a ostatní havěť do lesa prostě patří. Maliny jsou živé- z naší zahrádky :-)

Recept můžete načíst ZDE


A tady je Maťa, jak sfoukává svíčku. Celý den svého vzácného jednorožce nepustila z ruky!



Nabízeli jsme jí s Vlkem, že půjdeme někam na oběd, nebo na výlet. Maťa ale prohlásila: "Já chci být doma. S vámi." ... zamáčkla jsem slzu, protože vím, že za pár let názor zcela změní :-((

Nicméně odpoledne jsme vyrazili na Letnou, kde jsou minimálně dvě krásné cukrárny. Dali jsme si pohár, a pak opět navštívili úžasné dětské hřiště. V Praze jich je stále víc a víc!! Procházkou jsme došli až ke "kyvadlu", kde mlaďoši předváděli psí kusy na bruslích a já se kochala překrásným výhledem na Vltavu, pražské mosty a nespočet barevných střech a věží...

Martinka byla šťastná. Několikrát nám děkovala (kde se to v ní bere??), že je moc ráda, že jsme jí koupili koníčka a taky říkala, že je ráda, že nás má... (jak si to nepokazit??) ;-)

Já si přeju, ať je Martinka pořád zdravá, veselá a kéž by se čas zastavil a bylo jí pořád těch krásných 5let :-))

10 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Tak si v tuto noční hodinu dovolím zařadit se do zástupu gratulantů, přeji tímto Martince všechno nej a Vám všem mnoho dalších úspěšných pětiletek. Jednorožci i v dávné mytologii měli důležité písmo a kdo je viděl, byl předurčen k velkým věcem. Takže Martinka evidentně ví, proč si takové zvíře přeje. Takže ještě jednou - všechno nejlepší:-)

Jitka Neradová řekl(a)...

K jednorožcům jsem samozřejmě chtěla napsat MÍSTO a ne písmo. patrně už kolem půlnoci přestávám vidět. Takže tímto opravuji.

wlcice řekl(a)...

No,to je dobrý... a já tady doplňuju mezeru ve vzdělání a hledám, co měli jednorožci za písmo :-)) Dějepis není moje silná srtánka :-)) Příště ti na to neskočím! :-)

Andrea řekl(a)...

Tak všechno nejlepší Matě a A´t vám ta roztomilost těch pěti ještě hodnou dobu vydrží..vím, že ti přeju zázrak, páč vím, že to nejde:-((((Už u dvou dítek jsem o ten pel nevinosti přišla. a medvídek Pú je taky náš favorit:-)

Gabro řekl(a)...

Martince přeji vše nejlepší k jejím narozeninám! Dort se vám povedl na 1*. Není nad originalitu! :-)

Anonymní řekl(a)...

Připojujeme se ke gratulantům. On každý věk má něco pěkného a je jen spravedlivé,že stárneme opravdu všichni. Dort je moc pěkný,je vidět že pracovník IT má šikovné ruce...Marcela

Marci řekl(a)...

jsem se snad přihlásila,tak si to na tobě vyzkouším...

Anonymní řekl(a)...

Martince opožděně všechno nejlepší k pátým narozeninám.Dort je k nakousnutí.Pavla

thora řekl(a)...

Martince prejeme vse nejlepsi k narozeninam! Happy birthday.

Daniela řekl(a)...

Také se připojuji s přáním a Martince vše nejlepší!!

Dort je opravdu vydařený. A jednorožec... vkus, nevkus, hlavně, že je Máťa spokojená ;-).