Zlobilka


11.8.2009 - 327.den z 365

Martina se zase dneska probudila a měla den "naopak". Negovala naprosto všechno. Hádaly se s Majdou o blbiny, každou chvíli některá ječela, že jí ta druhá nějakým způsobem škodí... V duchu jsem si říkala, že večera asi nedožijí všichni.
Vygradovalo to u oběda, kdy Martina zlobila s polívkou tak, že jsem ji po čtrvrtém varování vykázala od stolu. Věděla, že je ve hře oběd, nicméně to bylo silnější než ona. Odvedla jsme ji do pokojíčku, že počká, až se najíme my, a pak- pokud něco zbyde, může jít jíst ona. Ale že to vypadá na suchý chleba. Martina má svoji hrdost, prohlásila, že suchý chleba je stejně nejlepší- a tak ho tedy dostala :-)
Tady se stydí, protože jsem ji šla vyfotit se slovy: "Tak ukaž, já si tě vyfotím, ať všichni vidí, jaká jsi zlobivá ostuda!"
Schovala se za krajíc a provokovala: "Stejně mě neuviděj, já se schovám a budou si myslet, že to nejsem já..."
Chleba schroupla úplně v pohodě, poručila si pití a odkráčela si pustit pohádku.

Odpoledne jsem ji vyloženě nacpala dědovi. Vzali kolo a jeli na hřiště. My s Majdou si daly túru na nákup, samozřejmě do knihovny- tam se musí, i když se nic nepoptává, ale s prázdnou se stejně nikdy neodchází... no a ještě jsme stihly kadeřnictví. Bravurně jsme doběhly bezbariérový BUS, který se nečekaně blížil do stanice /to je s vozíčkářem docela psina- on totiž nejde zrychlit/, protože najednou se šedě zatáhlo. Než jsme dojely domů, zmokly jsme na kost. Tedy Majda ne, ta má s sebou vždy pláštěnku- bojíme se o vozík ;-), ale já byla skrz, voda mi crčela mezi lopatkami a z kabely mi taky kapalo.
Odděleně strávené odpoledne dceruškám prospělo. Zklidnily se obě.

Večer se Martina uložila ke spánku. Vytahala všechny plyšáky a bleskurychle usnula. Takhle obloženou jsme ji vychytala, když jsme jim šla zhasnout :-)



Doufám, že zítra se probudí do méně zlobivé nálady... jinak bude chlebíček i k večeři :-))

7 komentářů:

Andrea řekl(a)...

Ale když spí je kouzelná:-)a mám pocit že vývojová psychologie tvrdí, že dítě předškolního věku si skutečně myslí, že když ono nevidí ostatní, oni nevidí je:-)

Tak je v tvých "oblíbených" tabulkách v normálu.

Daniela řekl(a)...

:-) . V tý posteli je sladká. Jinak den, kdy je všechno špatně už od rána míváme taky. Pa.

Pisarka řekl(a)...

Fakt s těmi plyšáky je k sežrání - prý zlobivá holčička ;-)

Daniela řekl(a)...

Jo, a ještě k tomu nadpisu. Já se někdy holek ptám jestli jsou moje zlobilky nebo hodnilky. A vždy odpoví to druhé, tak nevím, kde je chyba ;-).

Anonymní řekl(a)...

Koukám, že Martince ještě nikdo nesdělil, že v případě příkoří může telefonovat na LINKU BEZPEČÍ. Bára nám tím vždycky vyhrožovala. Lenka

Pisarka řekl(a)...

Danielo - hodnilky...to mě pobavilo, krásné slovo.

wlcice řekl(a)...

HODNILKY :-) -hezký výraz, dost často mám dojem, že moje holčičky jej ve slovníku vůbec nemají :-)