Blogparty

17.9.2010

Po velmi hektickém týdnu jsem měla na páteční večer domluvený sraz s holkama, s nimiž mě spojuje několik věcí.
1. stejná diagnóza :-(
2. závislost na psaní blogu ;-)
3. podivný způsob žertování :-)
4. náramek s nápisem STRONG HEARTS 4 WEAK MUSCLES (Reo, díky, žes nás takhle zásobila. Ten nápis už nemohl být výstižnější!  )


Jako místo setkání jsme zvolily nákupní centrum Zličín, abychom to měly "na půli cesty". Paradoxní je, že jsme cestovala jen z jedné části Prahy do druhé a cesta na místo určení mi zabrala delší dobu než těm, co jely z "venkova" :-) 
Zapíchly jsme to v osvědčené IKEE. Marcela, Diny i Rea už  vesele konzumovaly Ikeacafé, mně to trvalo trochu déle, než jsem se doma zbavila obou dětí a dokodrcala se metrem se dvěma přestupy až na kraj světa.

Je zajímavé, že některé lidi znáte jen z virtuálního světa, a přesto si s nimi povídáte, jako by to byli staří známí ze základní školy. Možná toho o mně vědí víc než vlastní příbuzní... Povídaly jsme o všem možném, na program se samozřejmě dostala i témata velmi vážná, vždyť každá z nich má vlastně ještě dalšího společného jmenovatele- a tím je asi to nejtěžší, co může člověka v životě potkat: vyrovnat se se ztrátou těch nejbližších a nejmilejších. Holky vypravovaly, co jim pomohlo, co nejvíce ocenily na svých přátelích- a mně zas pomohlo tohle všechno poslouchat.
Faktem je, že naše žertování bylo chvílemi dost morbidní a někteří návštěvníci museli jistě nabýt dojmu, že je pátek a že jsme venku patrně na propustku z nějakého zařízení :-) Ale nám to nevadilo. Sraz jsme si báječně užily, probraly děti, lidi, co nás štvou a když už naše hladina kofeinu v krvi dosahovala maxima, vyrazily jsme na shopping ;-) Ačkoli žádná z nás "nic nepotřebovala", stejně jsme se zavíračkou opouštěly nákupní centrum ověnčené taštičkami různých firem a rozměrů.

Posezení to bylo příjemné, poučné, "léčebné", chmury rozhánějící a já se moc těším, až jej zas za nějaký čas zopakujeme :-)

4 komentáře:

Jitka Neradová řekl(a)...

Už jsem četla i reportáž u Diny:-). Lidi se stejnou krevní skupinou si vždycky porozumí a to je dobře. Tak hlavně, že jste si to holky užily. Víc takových setkání:-)

Andrea řekl(a)...

taky jsem četla..prý si všechny bavila:-) je fajn, že jste si užily!

Unknown řekl(a)...

Super, že se takhle scházíte a že jste si to pěkně užily.

Pisarka řekl(a)...

Na to mě teď napadá jeden hezký citát, tak doufám, že nebude vadit, když ho tu napíšu.

Na světě není nic krásnějšího
než podivuhodná přátelství,
kterým Bůh dává vznikat
a která josu odrazem jeho
nezištné a velkorysé lásky.
Jacques Maritain