Pro každého něco

25.12.2010

Pod stromečkem se našlo pro každého něco. Za nejoriginálnější dar považuju proutěnou přepravku na cocoura a ještě originálnější možná byla její cesta k nám pod stromeček :-)

Nákupem jsem pověřila Lenku. Na kočky je sice alergická ;-), ale jezdí na nákupy do Polska- no a tam je k mání nepřeberné množství proutěných výrobků za ceny mnohonásobně nižší. Nakupovaly jsme přes telefon ;-) Lenka vyfotila 2typy "klecí", oměřila je - a když Polákovi líčila, na jakého "kota pani klec potřebuje" , málem se smíchy vyvrátil z bot. Lenka mu vylíčila, že je to britská červená, takže by na kleci chtěla nějakou červenou parádu a že kot bude mít podle všeho asi 10kg, tak aby byla dost prostorná. Polák přeházel hromady, až našel. Lenka ještě sekýrovala, že kovová dvířka kazí estetický dojem, aŤ najde s proutěnými... myslím, že si pán oddychl, když viděl Lenčiny paty :-)

No a nastal problém, jak klec dopravit z Hořic do Prahy. České poště ji Lenka za žádnou cenu svěřit nechtěla, prohlásila, že si tam ve skladu na ni někdo dřepne a ona že pojede pro novou.
Logistických variant jsme vymyslely  několik. Nakonec se do toho ale vložila babička, která okomentovala naši  neschopnost a pravila, že to zvíře tu klec snad letos pod stromečkem ani  mít nebude - no a využila tedy kanál služební. Jenže vzhledem k tomu, že někteří zaměstnanci se ke služebním vozům v minulosti chovali velmi neuctivě a přepravovali v nich třeba i posekanou trávu :-), zaměstnavatel se toho domákl a vydal přísný zákaz přepravování soukromých zásilek!!
Lenka tedy dostala úkol klec zabalit "hlavně nenápadně" . Kurýr zásilku vyzvedl a předal dále. Vzhledem k tomu, že se východočeská sekce firmy chystala do Prahy na vánoční večírek, všichni vnímali obrovskou zásilku jako novoroční žert  :-)) Naštěstí... ;-) Ani nevím, jestli babička přiznala, co se transportovalo :-))
Klec dorazila včas.
Tobínek ji hned obydlel. A sluší mu!
Díky, Lenko!!! A za ušetřenou pětistovku zaplatíme telefonní účty a nakoupíme alkohol a oslavíme, že další rok je za námi :-)))


Já jsem dostala originál obrazu. Autorem koláže je pan Wlk ;-)

Jsem ráda, že rodina taky vnímá moji potřebu údržby tělesného aparátu... tak ještě najít nějaký vhodný termín- a můžu vyrazit. ;-)

6 komentářů:

Aranel řekl(a)...

Obrázky od pana Kulhánka nikdy nezklamou :oD tak pěkný pohodový pobyt. Tobískovi to moc sluší a klec je opravdu moc pěkná. Stálo to za tu anabázi

Andrea řekl(a)...

Jo..skutečně pekné obrázky:-) a tobískovi klec sluší!

Jitka Neradová řekl(a)...

Hezký vánoční nákup. A hlavně úspěšný. Relaxační pobyty jsou třeba, tak krásné zážitky a příjemnou relaxaci

Unknown řekl(a)...

Klec je moc pěkná, přesně pro Tobíska:-) A údržbu, tu bych potřebovala jako sůl...

Lenka řekl(a)...

Ta klec mu opravdu sluší. Jde mu k pleti.

pisarka řekl(a)...

Zaslouží si to vůbec, kočičák? Ty tu relaxaci určitě, neváhej a vyraž. Já se pak zrelaxuju alespoň u čtení tvého blogu.