Aquapark LiDO

16.6.2011

Neodolali jsme! Vydali jsme se na celodenní návštěvu vodního parku Lido u Mastichari. Využili jsme k tomu autobusu, který objíždí hotely a sváží hosty až na místo- z našeho místa to bylo 25km a nechtěli jsme si kvůli tomu půjčovat auto.

Opět řecká klasika: autobus staví jinde, než je zastávka a přijede, "až je čas". V centru města řidič oznámil, že se pojede až za 10minut. Šel si koupit kafe, dal si cigaretu a za chvíli zahulákal, že se pojede za 5minut, načež skočil za volant, zavřel dveře a jelo se :-) Autobus byl plný cizinců, Angličani koukali dost vyjeveně. ;-)

Aquapark je moderní zařízení, které funguje 7.sezónu. V době naší návštěvy byl poloprázdný. Vstupné je 17eur za dospělého a 13 za dítě. V areálu se nachází spousta vodních atrakcí, které jsou jasně označeny, pro jakou úroveŇ plavců jsou určeny a každá má svého plavčíka. Ten řídí provoz a ukazuje lidem co a jak mají dělat a na Řeka je nezvykle přísný a důsledný (což je samozřejmě v tomto případě dobře!).

Pro návštěvníky je v areálu k odpočinku k dispozici  několik set lehátek a slunečníků, restaurací a barů. My jsme měli výhodu, že nikde nebyly fronty.


 První naše zastávka byla u vodního domečku pro děti. Úžasné multifunkční zařízení, kde se děti mohou klouzat, houpat, sprchovat...

Nejlepší vychytávkou v tomto zařízení bylo obrovské vědro houpající se nahoře. Přitékala do něj voda, a když přitekla ta pověstná "poslední kapka", vědro se obrátilo dnem vzhůru a mnohdy nicnetušícího návštěvníka pěkně zlilo :-)


Vyzkoušeli jsme jízdu na pneumatikách v obrovských tobogánech...

Tady je bazén s umělými vlnami, ale nebylo komu vlnit :-)


Plavili jsme se po líné řece...


No a na téhle skluzavce se moje plavky definitivně unavily ;-)
Na plánku areálu jsem našla "MINIZOO". Je úplně stranou- asi aby zvířena měla klid. MiniZOO čítala několik slepic, krávu s telátkem, jakési vodní ptactvo plující po zelené hladině jezírka a jednoho unaveného osla :-))

Pětihodinový pobyt utekl neskutečně rychle. Vodní radovánky nás unavily tak, že jsme všichni usnuli málem před večeří. Kdo se ve vodě raduje rád, neměl by Lido vynechat! :-)
 ----------------------
P.S.
V sezóně tam bude asi jiný hukot. Jinak bezva vyžití - nejen pro děti ;-)!! 
Ale s sebou doporučuju minimálně dvoje plavky! :-)  
Vlastní jídlo a pití nositi je zakázáno, ale když to nebudete přehánět (řízky v alobalu a 2litrové PET láhve vody), nikdo si vás všímat nebude. 
V parku je vzorně čisto. Uklízecí čety neustále šmejdí s košťaty, doplňují zásoby papíru na WC, sbírají pohozené odpadky...

3 komentáře:

Blanka řekl(a)...

Zvláštní, že dětem se plavky nikdy neprodřou, byla jsem s dětma mými rodiči v Egyptě a děda tak blbnul s dětma na tobogánu, že prodřel plavky, ale totál, vnoučata opravdu nemohl více pobavit. Zamknout blog schvaluji, internet je tak hrozně anonymní, že to opravdu asi jinak nejde, ale sem vždycky ráda nakouknu. Přeju hezký začátek prázdnin.

Andrea řekl(a)...

no tak ještě že nemám na řecko, vlastním jedny stoleté plavky..vždycky když si chci kozupit, tak se na sebe kouknu v kabince a nekoupím nic:-)

Kopretina řekl(a)...

Je smutné, že člověk je vůbec nucen zvažovat, co psát, či nepsat, nebo přímo zamykat blog(jak se poslední dobou děje čím dál víc),ale jak píšeš, lidé nemají vždy jen dobré úmysly. Sem budu chodit vždycky ráda.
Jsem ráda, že jste si i tu letošní dovolenou užili.
Janka