Masopust

9.2.2013

 Devátý únorový den začal hodně brzy ráno. Zhruba ve 4hodiny ráno jsem omdlela do postele po skvělé akci- Barování. Protáhlo se to. ;-) Ale to vůbec nevadilo..jedinou vadou bylo vědomí, že ráno musím vstávat - neb jsme měli naplánovanou schůzi našeho OS-  chtě nechtě- jistá agenda musí být. Schválit rozpočet a vytvořit plán činnosti pro rok 2013 se zkrátka vyžaduje. Ve své horlivosti jsem natáhla budíka na 7:30. Dělalo se mi mdlo už při představě, až se ta příšernost na nočním stolku rozezní...ale smysl pro povinnost nezklamal: vyskočila jsem jako zajíc- chvíli tedy přemýšlela-kdo jsem a kam chci jít... :-) ale po snídani jsem zmobilizovala všechny síly a vydala se do mrazivého rána pochytat spoje MHD. Ujela mi tramvaj- já prostě nedobíhám. Představa prohry a před nosem zavřených dveří je pro mne nepřijatelná. ;-) Hned jsem psala SMS, že se zpozdím cca o 10minut, protože je sobota a spoje mají delší intervaly. SMS zůstala bez odpovědi. Dorazila jsem na místo určení- a tam nikdo. ??? Lehce mě to znejistělo... posléze se ukázalo, že jsem se o hodinu zrychlila. Schůze nezačínala v 9:30, ale o hodinu později... tak já, která nestíhám, jsem si v klidu mohla jít koupit svačinu a NICnedělat. Málem mě kleplo!! :-) V klidu jsme vyčkala, až všichni dorazí a začnou se podivovat, že já "už jsem tam" ;-)

Sotva jsem se kolem 13.hodiny dohanala domů- už mě vítala Martina s vyrobenou maskou. Chystala se na masopust. Wlk se tvářil pracovně, tak los padl opět na mě. Mám já to ale štěstí... lehce po poledni a 3.akce na programu... ale ještě stále mě neopustilo léta dodržované motto: "Urvi dnes, co můžeš- co když už žádné zítra nebude"- popadla jsem foťák a vyrazily jsme s Máťou do průvodu.

Tato pěkná tradice vznikla v naší obci síky nadšencům před 13lety. A musím říct, že je to vždycky moc milá procházka. Průvod maškar táhne "vesnicí". V čele principál. Je zajištěno občerstvení v podobě pečených dobrot a nápojů... hraje živá kapela... jako za "starých dobrých časů" :-))

Letos průvodu vévodili dva chodci na chůdách. Co ti vyváděli!! :-))

 


Na jednom odpočinkovém stanovišti byl pro děti připraven čaj a preclíkovník :-)


Maškary byly nápadité. tenhle anděl vykládal, jak měl být původně vosou, ale zjistil, že se do kostýmu nevejde, tak paruku nechal a manželka ho zabalila do prostěradla a bylo :-))



Příjemná procházka, lidi dobře naladění... závěrem bylo shromáždění , kde se povídalo, co to vůbec masopust je a proč se které maškary v průvodu objevovaly. 
Pěkně zpracované stránky o masopustu jsou ZDE

U stánků si lidi mohli zakoupit dobroty a pití - ale Martinka už byla úplně zmrzlá, tak jsme se dále hromadně neveselily, ale vyrazily k domovu. Za rok určitě půjdeme zas!! ;-)


2 komentáře:

Baruschka řekl(a)...

Nám to tentokrát, bohužel, nevyšlo. Každopádně moc obdivuji toho aktivního ducha, co u vás všichni tak nějak máte.

Lucka řekl(a)...

Ten andel nema chybu :D