Mary Poppins v Hybernii

1.3.2013

Na první březnový večer jsem se těšila už od Vánoc :-) Svoje blízké jsme totiž obdařila vstupenkami na známý muzikál  Mary Poppins, který v české verzi v roce 2010 uvedlo na scénu Městské divadlo Brno a přijelo jej předvést i do Prahy ;-)

                                                              foto vypůjčeno z webu MdB

Předlohou ztvárnění tohoto příběhu je příběh anglické spisovatelky Pamely Traversové a  také pětioskarový americký film z roku 1964.

Mary Poppins je jméno hlavní hrdinky příběhu, který se odehrává v Londýně na konci 19. století v domě manželů Banksových, kteří mají dvě děti a nemají na ně čas. děti se nudí, a tudíž pěkně zlobí. Mary je originální vychovatelka, která se zjevuje na přání Banksových dětí. Mary není obyčejná chůva. Je sice přísná, ale taky hravá a umí dokonce čarovat.  Přátelí se s veselým kominíkem Bertem a i z obyčejné procházky parkem dokáže dětem udělat nezapomenutelný zážitek.

Muzikál je propagován jako rodinný. Opravdu zaujme diváky cca od 6let až po seniory. Tříhodinové představení je plné tanečních čísel a stepu, krásných kostýmů, nejrůznějších efektů a samozřejmě zpěvu. Všechny smysly si přijdou na své :-) Divák odchází pobaven a příjemně naladěn.

Nepodařilo se mi najít českou verzi ústřední písniě muzikálu, a tak alespoň její anglická podoba- pro ilustraci. Schválně si zkuste říct tohle slovo: SUPERKALIFRADŽILISTIKEXPIJALIDÓZNÍ ;-)



Pěkná podívaná. Naši Mary Poppins zrovna hrála tolik inzerovaná Monika Absolonová. Hlediště bylo plné celebrit... stojí za vidění! :-)


V případě divadla Hybernia se připravte na ne příliš pohodlné sezení. Sedačky mají zvláštně pobyblivé i opěradlo, takže s vámi hýbe divák sedící za vámi, který drká koleny do vašeho opěradla, a do kolen vám zas drká opěradlo toho, kdo sedí před vámi. Nevím, kdo tohle vymyslel, ale každopádně bych mu dopřála tu rozkoš, aby si ve vyprodaném sále 3hodiny poseděl. Vadí mi, že některá divadla v centru Prahy zahustila v rámci vyšších zisků sedadla tak, že vám je narušován osobní prostor.
Točité schodiště zbrzdí dav lidí dokonale, takže se hlediště během přestávky nestačilo ani vylidnit. :-(

9 komentářů:

drotarka řekl(a)...

Dik za recenci. Hlavne tu prakticku. Mary Poppins bol moj oblubeny detsky film, na Slovensku je nejako viac znamy, stale chodi na vianoce. Uz ho pozna aj nasa Eliska a superkalifradžilistikexplikalidozni je nase oblubene rodinne slovo. Aj som uvazovala o kupeni vstupeniek, ale odradzala ma ta cena. A teraz viem, ze nepojdeme, keby do mna niekto kopal za tu cenu, tak vytahujem kudlu. Ja uz bojujem sama so sebou na detskych predstaveniach, ked kopu zo zadu deti a to stolicky este normalne drzia :-)
A pesnicky spievaju v cestine ? Ja poznam len titulkovanu anglicku filmovu verziu...
A vlastne este bola vtipna ruska variacia, pamatam z detstva a teraz sme nasli film na youtube.

wlcice řekl(a)...

My jsme se na něj chystali už i do Brna, ale nebyla jsem schopná koupit lístky. Vyprodáno. V Praze jsem je ulovila hned- no cenu radši nekomentuju- zas pokud z toho člověk něco chce mít, nemá cenu kupovat levné vstupenky a sedět bůhvíkde.

Do Hybernie chodím opravdu nerada a zřídka. naposledy jsem tam byla před lety- na brněnských Čarodějkách z Eastwicku. Jinak mě jejich nabídka nijak neoslovuje a ty schody a to sezení považuju za šílené- a to nejsem 120kg dáma-to už vůbec nevím, kam se se rozložila...

Martinka (8let)byla moc spokojená. Předškolní děti se pak už nudí-je to na ně dlouhé. Občas mi tam skřípalo něco v překladu "aby se to rýmovalo" ;-), ale jinak opravdu skvělý zážitek.

Ali řekl(a)...

Také jsem uvažovala, že bychom na to s Klárou vyrazily. Jen cena mi docela vyrazila dech.Před 14 dny jsem koupila 3 vstupenky na Labudí jezero do ND á 1000 Kč, tak až to nějak duševně zpracuji, budu kupovat dál. :-)

Lucka řekl(a)...

Film mám moc ráda..

Jen musím počkat, až mi trošku děti dorostou :)

Hana de Prague řekl(a)...

To je přece píseň mého dětství! Jen nám tenkrát zatajili, že je to z "kapitalistického" muzikálu :-) Tehdejší verzi najdete tady: http://www.youtube.com/watch?v=xTHWEGcBRZo

Ondra Doubrava řekl(a)...

V Brně na CATS do vás milí Wlci nikdo kopat nebude, za to dám krk, lístky nejsou problém. :-) A u pražské Mary v Hybernii stejně prý chybí kousíček scénografie, to Kvítek se nám na Vinohrady vešel pěkně celej, byť těsně. :-)

Baruschka řekl(a)...

Mary Poppins jsem moc ráda četla jako dítě. Díky za recenzi. Aňa projevila přání jít na operu, nejlépe Prodanou nevěstu. Z ceny vstupenek se mi také víc než protáčejí panenky a přesto je to poměrně hodně vyprodané.

Ali řekl(a)...

Slíbila jsem kamarádce, že vyzjistím info, na muzikál se chystá s dcerou 9let. Můžete, prosím, poradit, jaké vstupenky koupit, aby dobře viděly. Kam to má ještě cenu a kam už ne. Divadlo Hybernia ani jedna neznáme. Když už chtějí investovat nemalé finance, ať alespoň dobře vidí. Obě jsou menšího vzrůstu. Děkuji předem za radu.

wlcice řekl(a)...

Martina seděla v 7.řadě a se svými 140cm viděla Ok. tak do té 10.ř. bych to brala- obecně asi ta 1.kategorie by měla být dobře koukatelná. řady nejsou v rovině- tedy myslím tím, že je to nakloněná rovina-nebo jak to popsat. Některá divadla mají pro děti podsedáky, tak zavolat do pokladny, jestli i Hybernia půjčuje.