Velikonoční lyžování

28.3.2013

 Dětem začaly velikonoční prázdniny, a tak jsme si s Wlekm zorganizovali práci tak,. abychom ještě mohli s Martinkou vyjet na sjezdovku. Aby taky Martinka vyzkoušela poslední den sezony ty nové lyže, když je v Itálii tak svědomitě zajížděl předjezdec. ;-) Byla s nimi  moc spokojená. Prý se nediví, že je nechtěl vrátit ;-)

Počasí nic moc. Zataženo šedivo... alespoň že nemrzlo a nepršelo! Na Severáku v Hraběticích skoro nikdo nebyl. Na parkovišti se krčilo pár aut převážně s pražskou SPZ. Sjezdovky prázdné, nejezdily už všechny vleky, ale i ty zprovozněné nebyly zrovna vytížené.


Už si připadám jak fantóm sjezdovek. Kam vyjedu, tam nejsou lidi. Píšu o lyžování, a přitom mě nikdy nikdo na lyžích neviděl, protože vždy bylo vylidněno :-) Tak alespoň ilustrační foto mi je svědkem toho, že to nemělo chybu!!!
 

Martina dostala 4hodinovou jízdenku  a kdyby jí neskončila platnost a zábrana ji odmítla pustit na vlek, jezdí tam dodnes. Vůbec nechtěla ze svahu pryč ;-)

Ještě nezbytný suvenýr z této oblasti- vynikající ořechový chleba z Lučan. Ty ořechy v něm jsou para a je to delikatesa! ;-) Nejlíp chutná suchý.



Tak to vypadá, že letos nás zima neopustí. V neděli si ještě posuneme čas, aby zimní dny byly delší a radostněji se nám do té zimy vstávalo... jak mně ten letní čas nevyhovuje :-(( Celoročně mi několik hodin denně chybí a ještě každoročně  touto dobou bývám o jednu oficiálně okradena! 


12 komentářů:

Ali řekl(a)...

Časový posun mě taky drtí, bude se srovnávat zase až do podzimu. Na ořechový chléb jsem slyšela samé ódy, ale ještě jsem neměla příležitos ho ochutnat. Musím se po něm popídit, udělala jste mi chutě!

Lucka řekl(a)...

To vypadá parádně.. jestli byl ten chleba z Lučan nad Nisou :)), tak je svět vážně malý :))

wlcice řekl(a)...

Ano,Lučany jsou nad Nisou a chleba nemá chybu!!! ;-)

Všednodennosti řekl(a)...

Wlčice moc děkuji,strávila jsem díky Tobě noc s Radúzou,vlastně s ní asi strávím celé Velikonoce,protože její texty mi šumí v hlavě.Její písničky a hlavně texty a jejich síla spustila lavinu pláče,ale asi jsem to potřebovala.Měla jsem moc ráda i Zuzku Navarovou,Radúzu už budu vždy vyhledávat.Je to čistá krása,děkuji Ti,přeji Vám krásné Velikonoce!

wlcice řekl(a)...

Marcelo, Radůza je úžasná- je to dar. Máme všechna její CD, ale na koncerty přesto zajdeme- pro tu energii,která z ní vyzařuje... zajímavá, chytrá a moudrá ženská to je.

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Časový posun tentokrát v můj prospěch..o hodinu kratší noční směna :oD
Moc vám přeju ten relax, já ale nelyžuju, tak bych tak akorát mohla ochutnávat kvalitu horkých nápojů kdesi v horské boudě :oD

wlcice řekl(a)...

o kvalitě v tomto případě nemůže být řeč :-(( to jsem zvládla taky ;-)

Iva řekl(a)...

Ořechový chleba z Lučan, já nevím, ale není původem z Vysokého nad Jizerou? Právě tenhle se tady u nás (Lučany nemám tak daleko) před lety objevil právě z Vysokého. Ale je fakt, že péct ho můžou kdekoli.Hlavně, že chutná.

wlcice řekl(a)...

Ivo, máme pravdu obě :-)
http://www.ceskepecivo.cz/sluzby/pecivo/

Iva řekl(a)...

No vidíš, já holka odtud a mám mezery ve vzdělání.Vůbec jsem netušila, kde všude už mají prodejny. Díky za info.

zmrzlinka řekl(a)...

Je, asi som mohla dosvedcit, ze Wlcica lyzuje.Ja som totiz z toho blogu mala uz zafixovane, ze na Severaku je fajn a vybrali sme sa tam na velkonocne prazdniny:-) Dcera lyzovala, my okolo postavali a bezkovali, ale znamu blogerku som si nevsimla...
Kazdopadne sme boli velmi spokojni, takze dik za blog.

Kuba | servis lyží řekl(a)...

TO bylo na velikonoce tolik sněhu? fíha. A ten chleba, ten vypadá jako z pohádky. Hned bys si dal.