Jarní výprava na ORL

8.4.2013

Dneska se po dlouhé době na obloze ukázalo sluníčko. Všichni si blaženě pochvalovali, že konečně přišlo jaro, jen Martinka byla nezvykle mrzutá a nabručená. Po cestě ze školy si stěžovala, že se jí špatně polyká. Moje fantazie už pracovala na plné obrátky.

Doma si Martina zatáhla žaluzie, zalezla do postele a usnula. Po probuzení jsem ji ohledala a diagnostikovala angínu. Bylo skoro 5hodin odpoledne. Na návštěvu ordinace pediatra pozdě, na pohotovost brzy... zkusila jsem zavolat na naše ORL, kde ordinují střídavě dvě úžasné a milé paní doktorky. Sestřička řekla, že když to stihneme do půl šesté, určitě nás ošetří. Přílítly jsme do čekárny ordinace v 17:20 :-) Před námi 3 pacienti, takže žádná pohroma.

Martina se samozřejmě bála, a tak vymýšlela nejrůznější kousky, aby sebe rozptýlila a mě nenechala chvíli v klidu.

Zaujal ji nápis na dveřích "KARTOTÉKA".
"Mami, to mi řekni, co má kartotéka společného s VINOTÉKOU??"
Tak ji usměrňuju, ať nevymýšlí koniny, snad sama slyší, jaký nesmysl vymyslela.
"No to není nááhodou žááádný NEsmysl! Jmenuje se to skoro stejně a kdybych byla cizinec, tak bych si mohla myslet, že v KARTOTÉCE tečou karty, když ve vinotéce teče víno..."
Sice jsem se ji snažila usměrnit, ale přítomní čekající i sestra se pobaveně pousmáli, což pacientku přimělo k tomu, že zapomněla na všechny své neduhy a začala zkoumat další vynálezy našeho zdravotnictví.

K čemu je například taková KARTIČKA zdravotní pojišťovny.  Co znamenají všechna ta čísla na ní napsaná... postupně se přešlo  k dotazům, jestli i zvířata mají kartičku a hlavně rodné číslo- když víme, kdy se narodila... a korunovalo se to tím, že se nahlas zjišťovalo, jaké měla Majda rodné číslo než umřela a jestli ho má i teď a jak to mají s rodným číslem dvojčata... Byla jsem v tu chvíli neskutečně šťastná, že se čekárna vylidnila. Probraly jsme tedy ještě úmrtní list- a na další filozofickou debatu už nebyl čas. Na displeji se rozsvítilo naše číslo a šlo se ordinovat.

Paní dr. byla milá- jak je jejím dobrým zvykem. Po vstupním rozhovoru, co pacientku bolí a jakou má teplotu se jí dostalo odpovědi, že ji bolí uši i krk a že má nudli a 37 tečka osm stupňů Celsia. Paní dr. se široce usmála, řekla, že když Celsia, pak je to v pořádku a vyšetřila všechny ORL otvory. S politováním konstatovala, že Martina má angínu. Tak dostala recept na antibiotika a na  kapky do nosu a taky bonbon za statečnost, protože při prohlídce krku Martina předvedla scénku hodnou prken Národního divadla. Achjo. :-(

Doma se vrhla na výrobu kartiček zdravotní pojišťovny pro naše hlodavce. Tak počítám s tím, že mě bude nutit, abych jim platila zdravotní pojištění, když  jsem jí neprozřetelně vyžvanila všechny podrobnosti. Lhát se nemá, ale přemýšlím o tom, že v zájmu přežití asi začnu ;-)


22 komentářů:

ivy řekl(a)...

Perličky vaší holčičky jsou opravdu zábavné ,je to hlavička přemýšlivá ...:-))
Ať se brzy uzdraví !!!

Všednodennosti řekl(a)...

Ta je prostě nej...i když zrovna chudinka nemocná,s jakou láskou se stará o své svěřence.Tak třeba návrh aby platila za ně platila zdravotní ze svých úspor do zvláštní kasičky,jako jejich majitelka!Třeba by ji to domutilo přehodnoti,i když...jak tu o ní čtu,je zodpovědná...a zlatá!!!

Blanka řekl(a)...

Tak ať se Martinka brzo uzdraví, kdyby náhodou přišlo to jaro, aby si ho pořádně užila.

Unknown řekl(a)...

Já se bavím :-).Díky.
Martince přeji brzké zotavení a tobě plnou náruč trpělivosti :-) .

Margit řekl(a)...

Náš hlodavec - zakrslá králičice Auré - má svůj "očkovací průkaz". A druhá čtyřnohá členka smečky - border kolie Lucky - bude mít vedle toho i petpas a místo rodného čísla pak "číslo zápisu" ;-)

Baruschka řekl(a)...

Bože.. já jí žeru! A souhlasím, že paní doktorky jsou úžasné! Naštěstí k nim chodíme jen výjimečně, ale pokaždé jsem odcházela s tím, že je fajn, když někoho jeho práce baví.

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Tečou karty :-), výborně :-))). Tak tohle by dospělý nevymyslel. Pobavila jsem se báječně, o tom žádná. Kdyby tam nebyl ten podtext angíny, smála bych se ještě víc.

Připomíná mi to hru naší roztomiloučké holčičky s její roztomiloučkou kamarádkou.

Budeme jako hospoda a vy budete jako hosti - ukázaly na mne a kamarádku.

Co budete pít? - zněl dotaz.
Čaj - my na to.
Čaj nemáme, máme jenom víno .....

:-)))

Markéta a Luki řekl(a)...

Martince přejeme brzké uzdravení :-)

a kartičky .... už jste probíraly i sociální odvody a daně ? :-D abys za ten zvěřinec nemusela ročně doplácet :-DD

Helena Šilhánková řekl(a)...

To by člověk ani nevěřil, že jí je špatně :). Uzdravení přeju taky.
A jen z jiného soudku - dostala jsem váš komentář ke svým "automatismům" mailem, kam se pak z blogu ztratil nevím (to jen že já ho nijak nemazala), internetovým zákoutím zase tak nerozumím, ale pobavila jsem se! (jo, přesně takhle to funguje).

AnďaH řekl(a)...

:-))))
Martinka je skvělá....
Přeji brzké uzdravení.

PS: dnes si Domišek v obchodě vybral (děsně jedovatě) modrou limonádu se slovy: "nutně počebuju tuhle šmoulí náplň"
:-))))

Majka řekl(a)...

Budu se opakovat, ale Martinka je skvělá! Ohromně kreativní dítě:) Ať se brzo uzdraví!

Ali řekl(a)...

Je úžasné, že i když se necítí Martinka dobře, neztrácí svůj pověstný humor. Ať atb rychle zaberou a angína rychle ustoupí. Těším se na další perličky!

Sati řekl(a)...

No pořádek muší být.... i u zvířat. To víš, v dnešní době, jak nemáš kartu, jako bys nebyl. O S-kartách asi ještě neslyšela co?
Angína je prevít, ať se brzy uzdraví. ....a ví o tom, že na angínu je dobrá zmrzlina? :-)

wlcice řekl(a)...

No, S-kartu zatím úspěšně tajím ... ale OPENcard se tu v Praze dostává snad s rodným listem, tak té asi zvěř neunikne :-))

Alča řekl(a)...

Markét,jestli vy byste neměli tu Skartu přeci jen zvážit. Zvládají se například morčata sama oblíct? Dojdou si nakoupit? Vědí, kolik je hodin? Já bych to viděla na příspěvek na péči, ne?
Nehledě na to, že pochybuju, že se samy zvládnou přemístit po schodech v rozsahu jednoho patra... tudíž příspěvek na mobilitu... :-)Mateřská je už asi mimo, takže tam ta S-karta asi nezafunguje, ale z mého laického pohledu bych zapracovala aspoň na těch ostatních příspěvcích.

wlcice řekl(a)...

jestli tady někdo potřebuje příspěvek na péči, pak jsem to já! Především na tu duševní ;-) Mám už úkonů, co nezvládám, celý seznam ;-)
Mně by z karet pomohlo leda nějaké ESO v rukávu :-)

Anonymní řekl(a)...

A co penzijní pojištění, máte? Doporučuji 2.pilíř, ten se prý dědí. :-))) Slávka

wlcice řekl(a)...

2.pilíř nedáme- ani při nejlepší péči ty chudáky (a pravděpodobně ani sebe) 35let požadovaných nedochovám :-))

LenkaS řekl(a)...

Přejeme Martince brzké uzdravení!
My už jsme skoro fit. Snad už půjde Anežka do školy.
Moc nás Martinka pobavila. Jako vždy. :-)Vaše morčata mají báječnou pečovatelku.

Anonymní řekl(a)...

Wlčice, bylo by dobré tomu Vašemu báječnému dítěti a pečovatelce v jedné osobě také sdělit, že i zvířatům se dá platit zdravotní pojištění, vždyť návštěva veterináře není zadarmo. Toto byste jí neměla v žádném případě zatajit. Předejte jí tuto informaci!!! (Kdybyste teď byla blízko mě, asi byste mě nejradši uškrtila na místě, ale máte obě dvě můj obdiv za vaši duševní sílu.) Také pozůstalý sourozenec.

wlcice řekl(a)...

Osobo!! ;-) Chcete mě patrně zcela zičit!! ale na to já nepřistoupím- žádné další podrobnosti své nezletilé (a pozůstalé k tomu) sdělovat nehodlám :-) Už dost na tom, že jistojistě budu jednou vystavovat úmrtní listy hlodavcům a pod. nezbytnosti. Samozřejmě vím i o existenci zvířecí sanitky- ale pssst! :-) Stačila mi noc hlodavců na JIPce- á 600Kč. Za to by se i dvojnožec vyspal ve slušném apartmá se snídaní... :-)

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za reakci, nejen že máte spoustu duševní síly, ale jste opravdu skvělá máma. Přeji Vám i pečovatelce jen zdravá zvířátka - ta, co máte, popř. ta, co si ještě pořídíte :-), aby těm stávajícím nebylo smutno a nemuseli jste popř. navštívit i zvířecího psychologa :-). Také pozůstalý sourozenec.