Koncem letošního roku...

29.12.2013

 ... jsme v zajetí návštěv... možná zkolabuju na otravu kofeinem ;-)

Všimla jsem si, že letošní povánoční čas je ve znamení nádherných rudých západů slunce


a taky ve znamení neustálého nakupování.
Já si nepamatuju, že bych kdykoli v historii běžela obdržené vánoční dárky houfně měnit a taky pamatuju doby, kdy něco takového ani nepřipadalo v úvahu.
Volný čas mezi návštěvami jsme tento týden věnovali procházkám Prahou a pokaždé bylo u všech obchodů narvané parkoviště.

V neděli  jsme se do jednoho centra vydali, ale za úplně jiným účelem- OC Harfa totiž nabízí na své střeše kluziště. Oprášili jsme brusle a vyrazili.
Zjistila jsem, že Martina bruslit vůbec neumí!! :-( A tak jsme zahájili výcvik. Šlo to ztuha, protože na kluzišti byla hlava na hlavě- tedy brusle na brusli. Martina několikrát zkusila tvrdost ledu a po hodině toho měla dost.
 

Spálené kalorie jsme doplnili každý podle svého gusta- káva, zmrzlina... a cestou k autu jsme ještě neplánovaně vyslechli harfový koncert!
V Harfě se v neděli hraje na harfy- a zní to parádně! Prostředí pro takový nástroj tedy nic moc, ale zaposlouchat se  do těch zvláštních tónů, to byla nádhera. Obdivuju ty mladé dámy, co tak ladně a krásně ovládaly harfy různých velikostí.



Doma jsme spočítali šrámy, odřeniny a otlaky a šli se chystat na druhý den- na další návštěvu ;-)

5 komentářů:

Ali řekl(a)...

My chodíme bruslit na Ovocňák. Letos jsme zakoupila brusle i já, takže až mě záda konečně dovolí trochu se narovnat - hrr na led.
Zvuk harfy se mi taky moc líbí, ráda se na harfenistky i dívám. Kdybych byla hudebně nadaná, chtěla bych umět na harfu hrát.
V novém roce přeji jen to dobré!

Mija řekl(a)...

Ty západy ...taky jsem si všimla. Je to nádhera. Kluziště nás taky čeká :)..hlavně, abych to uměla alespoň já bo tatínek zimním sportům neholduje.

wlcice řekl(a)...

No sporty- já jsem osobně dost NEsporty, ale když si člověk pořídí dítě v pozdním věku, musí pak ledascos překousnout :-)

Wlk se smál- že za chvíli strčím do kapsy i Soňu Červenou a Věru Nerušilovou :-)
Jsou to muka, ale Martina je blažená. Já oblepila puchýře a obávám se, že budu pro vělký úspěch muset vyrazit zas... ;-)

Anonymní řekl(a)...

Jo, jo. To si říkám taky :-) (to o tom překousnutí, když je člověk pozdní matka). Takže já se budu učit bruslit v lednu (už jsme na tom se synem byli jednou loni a byla to tedy fakt prča) a v únoru se zase o jarních prázdninách hodlám učit lyžovat :-). Ančto nám tatínek před 3 roky předčasně zemřel, tak musím mámotátově všechno překousávat všechno já (původně dost nesportovní osoba, ale geny jsou vrtkavé a nesportovním rodičům přidělily celkem sportovně zdatné dítě :-)). Přeju vše dobré do nového roku - obdivuji Vás, jak "živý" a smysluplný blog máte - vždycky mi přinese nějaký námět k zamyšlení.

Anonymní řekl(a)...

Milá Markét, přeji Ti do nového roku na tomto blogu mnoho úspěšných příspěvků plných jen pozitivních zážitků a dojmů.

Celé Wlčí smečce přejeme hodně zdraví a mnoho dobrých lidí kolem sebe. :-)
Zdraví Anežka Company z Dětmarovic!