Vánočně se naladit...

15.12.2013

Vánočně se naladit... to bych potřebovala. zatím ovšem řeším takové ty praktické věci-jako nakupování dárků a obstarání všech atributů, které k českým Vánocům patří- tedy včetně výroby vánočního cukroví.

Zde mám vždy dilema: lenost by velela: sežeň nějaké atrapy, kup to v cukrárně... ale Martina se dožaduje aktivního pečení a já si dobře uvědomuju, jak děti kopírují své vzory, takže alespoň v této věkové kategorii se snažím nějak působit a stavím se k tomu aktivně: peču domácí cukroví.

Martina si stylově vyzdobila okenní parapet.
Dostala od sousedky krásný pletený betlém- všechny ty postavičky neustále probírala a zkoumala, až je rozestavěla na víko od krabice, z magnetických kuliček stavebnice Geomag vyrobila řetěz, krom klasických betlémských zvířat mají ti naši pleteňáci i sovu ;-)

 
K pečení se Martina aktivně hrnula a naléhala celý týden, kdy už začneme. Přičemž v pátek jsem nečekaně!! obdržela jeden z nejhodnotnějších darů letošních Vánoc :-) - krabici cukroví. Krásnou - dárkově zabalenou. taková malá prémie "za pracovní výkony " :-)) Měla jsem z ní neskrývanou radost! Škoda, že jsem o ní nevěděla předem :-) odložila bych zadělávání těst.

Ježíškovi Martinka napsala dodatek k dopisu, a tak si oddychl, že existuje i něco, co se dá běžně koupit a zabalit pod stromeček ;-)
Já si měla napsat taky... tak jsem chtěla knihu Malého prince. Samozřejmě ji doma mám, ale takovou starou, obyčejnou- z edice Jiskra a tahle nová z Albatrosu, ta je 3D! ... jenže momentálně je nedostupná... no nevadí, stejně byla drahá ;-)
A pak jsem taky toužila po bezdotykovém odpadkovém koši  do kuchyně. Je to takový ten, co vás zaregistruje a víko sám otevře. Líbil se mi, nerez... ale  prý teď ne, že je v plánu kuchyň předělat.

Stejně mi to dalo dost práce něco si vymyslet, takže je jasné, že vlastně nic akutně nepostrádám :-)

6 komentářů:

Všednodennosti řekl(a)...

Já mám sice napečeno, ale vánočně naladit se mi letos nějak nedaří!Vy ale nakonec , díky Martince budete mít krásné svátky, věřím tomu! To děvčátko je sluníčko ve Vaší rodině.A všichni andělé budou s Vámi,a Vy ve svých vzpomínkách přivedete toho nejmilejšího domů.Přeji Vám doma týden bez stresů a trošku těšení na Vánoce! Marcela

omarka řekl(a)...

Ten bezdotykový koš jsem si taky moc přála. Přání se mi vyplnilo a jsem za něj moc ráda. Je to super věc.
Jinak vám přeji všem pohodové vánoce.

Lucka řekl(a)...

Já napečeno téměř nemám. A Vánočně jsem naladěna až nečekaně.. tak nějak samo..

Martinka, ta si poradí naprosto se vším :)). Betlém nemá chybu.

Helena Šilhánková řekl(a)...

Já tedy Malého prince ve 3D podobě vídám - naposledy včera v Neoluxoru - to je pro Ježíška, že je dostupná :) (I když to možná už to ví).

wlcice řekl(a)...

No vidíte, v eshopu ji Neoluxor hlásí jako nedostupnou.Ale teď jsem koukla na Albatros a ten už doplnil. Uvidíme...náš ježíšek to řeší stejně až 23.,jak ho znám ;-)

Anonymní řekl(a)...

Příjemné a klidné prožití svátků vánočních vám naši milí Wlci přejí Anežka, Emička, Lenka a Ivo