Konec března

29.3.2014

Venku je nádherně - jarně!!


... a já se opět dostala do časového presu.

Nutno podotknout, že jsem pro to udělala maximum a své daňové přiznání vydržela ignorovat jak nejdéle to šlo... ale datum je neúprosné.  Vymýšlím všechnomožné (i nemožné), abych jisté činnosti oddálila, ačkoli vím, že samy nezmizí... Nepoučitelná!!

Každoročně touto dobou mě napadá jediné: stanu se  státním zaměstnancem, budu požívat všech výhod v podobě stravenek a řádné dovolené, zodpovědnost přenechám šéfovi a budu zbavena všech těch papírů. Ještěže přítel Wlk má smysl pro zodpovědnost, nevzteká se, respektuje pokyny úřadu a vše dá vždycky do pořádku :-)

 Jednou z "neodkladných" akcí byla návštěva Hradu- zahajovala se přece nová sezóna! Turistů všech národností mraky!



Vstupy do různých hradních objektů byly dnes zdarma. To jsem netušila, protože nečtu noviny Metro, které cestující dostávají také ZDARMA každé ráno při vstupu do metra :-), ale stejně bych této nabídky nevyužila, protože strkat se v půlkilometrové frontě, abych ušetřila - to není úplně můj styl.


Zhlédli jsme zahajovací ceremoniál na třetím nádvoří, kam se dostavily známé historické postavy - Karel IV. se svými ženami, Rudolf II. s manželkou (na popud komentáře opravuji : s milenkou :-))  a Marie Terezie. Všichni vtipně pojednali o svých zásluhách a významných činech,


zahrála Hradní kapela a my se vydali  zpět do Jízdárny na výstavu soch Olbrama Zoubka, kde se vstupné normálně platilo, tudíž tam narváno nebylo ;-)


Cestou domů po Starých zámeckých schodech ...

Pohled na červené střechy starých domů z hradních zahrad ... neopakovatelný a úžasný!!



Praha je krásná a na ročním období ani nezáleží :-)
 

Večer nastoupila drsná realita ... zůstala jsem romanticky v zajetí svých loňských příjmů a navíc mě paralyzovalo zjištění, že nejen peníze, ale i čas mi díky posunu hodin na letní režim budou chybět! ;-)

12 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Být státním zaměstnancem také nic moc:-)Mimochodem, stravenky v hodnotě 20,-kč už nám dávno v rámci šetření sebrali:-).
Davy lidí na Hradě tedy byly pořádné.Rudolf II.manželku neměl? Byla- li tam,pak asi nějaký utajený sňatek:-). Pohledy na Prahu mě také nikdy neomrzí:-)Tak přeji hodně zdaru v boji s přiznáním i časem:-)

wlcice řekl(a)...

Nojo, máš pravdu- milenka to byla! sliboval, sliboval, ale nikdy si ji nevzal;-) Chlípník jeden ;-)

Jitka Neradová řekl(a)...

:-) a takových je:-)

thora řekl(a)...

Ano, Praha je krásná. Ted jsem se vrátila z ČR ale na Prahu nezbyl čas. Smutno je mi.

Ali řekl(a)...

Já o akci věděla, ale ne z Metra, právě proto jsme na Hrad nešli.Říkala jsem, že bychom mohli třeba v neděli. No nemohli, zavítala k nám choroba. Tak někdy příště...

omarka řekl(a)...

Tak si někdy představuji, jaké by to bylo, kdybychom bydleli v Praze. Chodili bychom na všechny výstavy, na procházky na hrad...ale i tak je nám to vzácné a moc rádi tam jezdíme.
Ale u nás je taky krásně a jinak. Dnes se celý den chystala zahrada a terasa na jaro. A byl i první oběd venku.

Blanka řekl(a)...

Ona ani ta státní správa není taková legrace :-)

msedlakova řekl(a)...

Milá Wlcice ač nejsme Pražané, tak do Prahy rádi jezdíme. Zajdeme pravidelně na Hrad po starých zámeckých schodech. Ten pohled na střechy se nikdy neomrzí. Milujeme Malou stranu, Karlův most a Kampu. A Vyšehrad, to je moje srdcovka. Zajdeme na vyšehradský hřbitov a položíme kytičku na hrob Božence a Jeníčkovi. Myslím tím hrob Boženy Němcové a Jana Nerudy.
Díky za krásnou reportáž.
Míša z Plzně

wlcice řekl(a)...

Blance: :-) já státní zprávu nechci znevažovat! Já jen že ty odporné papíry zaměstnanci neřeří- mají na to specialisty :-)

Omarce: na venkově jsme bydlela dost dlouho, je tam krásně- momentálně si nedovedu představit, že opouštím Prahu, jsem nadšená- ale bydlím na krásném místě, které ani jako Praha nevypadá.

Míše: Vyšehrad nemá chybu! chodím tam okukovat porodnici, kde jsem se narodila já- a pak i moje první dcera... nádherný výhled, kouzlo historie i soukromých vzpomínek...

Blanka řekl(a)...

To máte pravdu, to zas jo :-))Zrovna tuhle jsem litovala, že nemám Váš dar slova, moc mě rozčílil jeden článek v Boleslavském deníku a moc jsem chtěla paní novinářce napsat mail, nakonec jsem to udělala, ale fakt jsem si na Vás vzpomněla, jak byste to udělala s lehkostí a určitě lépe :-))Občas bych v takových situacích potřebovala radu :-)

wlcice řekl(a)...

No, nemyslete si... já když se rozzuřím a mám potřebu něco připomínkovat :-)... dar nedar, pak to lítá- občas -když hlava zchladne- si říkám, že směle můžu konkurovat takovým těm perlám, co kolují po internetu- záznamy z monitorovaných hovorů - stížnosti zákazníků a pod. :-) Ale co- když se mi něco (ne)líbí- mám to dát jasně najevo, ať se podle toho protistrana zařídí. ;-)

Blanka řekl(a)...

:-))