Podovolenkový týden

7.3.2014

... byl značně náročný!

Mozek zřejmě zůstal kdesi na bílém alpském manžestru, takže časové ztráty způsobené neustálým hledáním čehosi nebo chystáním se na něco byly značné. Úplně jsem vypadla z pracovního tempa! ;-) Zkrátka mimopracovní rytmus mi nesvědčí.
Na pracovišti po dobu mé nepřítomnosti proběhly velké stavební úpravy- nové topení, přesekaná elektrika, vymalováno- vše, jak bylo domluveno!! I to se dneska ještě stává :-)
Ale  najít věci poschovávané v krabicích a hromádkách se mi ne vždy dařilo...

A doma kupky vybalených věcí, které jsem na etapy cpala do pračky a nestíhala usušené uklízet a žehlit.

 Do toho mě čeká příští týden víkendový pobyt s rodinami dětí s postižením, a tak vesele chystám program. Náš obývák jsem  dočasně proměnila na sklad všehomožného materiálu na výtvarné dílny, a ve čtvrtek jsme s Andreou do noci  domlouvaly, co je ještě třeba dokoupit a obstarat... ale výsledkem sezení je, že máme vymyšleno, jak tu různorodou skupinu budeme bavit a vzdělávat :-)) - chvílemi 100% splyneme s klienty  - a to vůbec není špatný pocit! ;-)

Mám tu společnost ráda. Člověk se tam ztratí se všemi svými anomáliemi - jak říkám: tam je normální úplně všechno ;-)
Pamatuju si, jak jednou vylezl kuchař z kuchyně a ptal se: "Tak kdopak tomu tady šéfuje dneska? " :-))

Počasí se zbláznilo a proti všem léta osvědčeným zákonitostem už předvádí slunečné a velmi teplé dny, a bylo jasné, že moje dítě nemůže chodit v zimních botách... leč ty loňské mu samozřejmě nejsou. A tak mě po celotýdenní šichtě čekal páteční výlet do obchodního centra, abych toho Little Elephanta elegantně obula- nejlépe na celou další sezónu.
Děvče ve svých 9letech žádá velikost obuvi 38. Jdou na mě mrákoty při představě, že jí nožka povyroste o více jak 3cm a jsme mimo velikostní škálu dámské obuvi! Já vím, že je série XXL- ale to mě příliš neuklidňuje. Viděl někdo lodičky ve velikosti 45? No, nic, hlavně, že nožky slouží... já vím, že velikost je (skoro) nepodstatná. ;-)
Koupila jsem jí hned 3páry bot, protože prostě "měli" :-)  Byla jsem šťastná jak blecha, i když úplně švorc :-)

11 komentářů:

Aranel na cestě.... řekl(a)...

Pěkný nákup. To buď ráda, že ti dítko nosí jůžovou, to by naše velká desetiletá Miš už nevzala :o)))

wlcice řekl(a)...

ty růžové tkaničky si vybrala místo původních šedých. když mi u pokladny načetla cenu 99Kč, docela jsme protočila panenky.

Máťa by nosila kdeco, s barvami problém nemá, módním vlnám (zatím) nepodléhá- ne všechny její kombinace jsou pro mé oko přijatelné, ale originální jsou vždycky ;-),

Boty, to je náš hrob, všechny boty jsou jí děsně široké.

Alča řekl(a)...

Ty modrý jsou super, kde je mají? Mám velikost 39.
:-)

wlcice řekl(a)...

No, to máš štěstí, protože v mém čísle je nevyrábějí :-(( a jsou fakt super!! moc bych je chtěla :-(((

mají je zde: http://www.sportisimo.cz/merrell/kamori-emme-w/39031/

Jituš řekl(a)...

Tak ať víkend dobře dopadne. :o)
Pohodové dny, J.

Lucka řekl(a)...

Sofi mi kouká přes rameno a křiří: Ty růžové tkaničky jsou super :D

Sofi roste noha velmi pomalu, stačí ji jedny boty na jaro i podzim..

zato Karolína už má jen o dvě čísla menší boty..

a co se režimu týče.. já mám problém i po víkendu :)

msedlakova řekl(a)...

Wlcice klid, já jsem majitelka nohou 43 -44. Léty nožní klemba poněkud klesla a noha je delší.Boty jsem si kupovala u nás v prodejně Goliáš, kde měli tuto velikost. Jenže mi ho teď zrušili. Naštěstí jsem se na podzim zásobila zimní,letní a společenskou obuví. A lodičky mám 44.
Míša z Plzně

Anonymní řekl(a)...

Milá Wlčice, taky musím okomentovat boty - nevím přesně, jak to funguje, ale po pubertě se může nožka zase trošku zcrknout. Pamatuji se, že jsem asi ve 13 měla 42 a máma z toho pravidelně omdlívala. Teď mám 40 (když se mi boty hoooodně líbí a nelze jinak, nacpu se i do 39), což mi přijde na 182 cm výšky dobrý výsledek :-)
A kdyby se nic nezcvrklo, teď už se opravdu dají sehnat hezké botky i ve sloních velikostech a aspoň bude mít lepší stabilitu :-)

msedlakova řekl(a)...

Dobré ráno Wlcice, mám dobrou zprávu. Včera jsem objevila, že Deichmanna mají některé dámské boty i ve velikosti 44. Tak sláva, bude kde nakupovat.
Míša z Plzně

wlcice řekl(a)...

Míšo, Deichmann je mojí poslední nadějí- vím, že má krabice XXL, ale nějak zatím nemám dost odvahy je otevřít :-) nic roztomilého od toho nečekám... ale jak už tu někdo zmínil: alespoň bude mít holka větší stabilitu :-) S Popelkou si ji jistě nikdo nesplete :-)

msedlakova řekl(a)...

Wlcice to by jste jistě neřekla, ale moje společenské boty ve velikosti 44 vypadají dokonce krásně. A ani jiné tak strašně nevypadají. A bude asi i tím, že jsem narostla do výšky a bohužel i šířky.
Míša z Plzně