V Senátu

10.3.2014

Koncem února přišel Martince dopis z kanceláře Senátu. Byla to reakce na účast ve vánoční výtvarné soutěži, kam poslala svůj výtvor.

Dopis byl osobní, na hlavičkovém papíře- a jaksi "na úrovni". Martina byla celá blažená, protože dopisy skoro nedostává a taky proto, že dopis byl zároveň pozvánkou na slavnostní předání diplomů, které se mělo konat ve Valdštejnském paláci.
Martina se tetelila blahem, jaké to tam asi bude a jak to bude probíhat no a samozřejmě jí vrtaly hlavou slibované ceny a diplomy ;-)

Nastal den D- a my vyrazili do Senátu na tu slávu :-) Po nezbytné bezpečnostní prohlídce jsme vystoupali do 1.patra, kde bylo vše krásně nachystané a všechny výtvarná díla vystavená na odivpozvaných hostů.


Moderátorka měla projev pečlivě připravený a velice kultivovaný, všechna dětská díla vtipně a decentně komentovala- stejnětak jako ředitelé dvou jakýchsi kulturních odborů, kteří osobně dorazili děti pozdravit a předat ty vytoužené diplomy :-) a ceny.

                                                                                                                          profifoto:M.Vlček

 Během jednoho projevu se ke mně Martina naklonila a šeptala: "To jsi ráda, že mě máš, viď?"
"Co zas máš? Proč bych zrovna teď měla být mimořádně ráda, že tě mám?", odpovídám, protože jsem zvědavá, co z ní zase vypadne...
"No protože jinak by ses do Senátu ani nepodívala...", doplňuje prakticky Máťa.
Snažím se nepodlehnout záchvatu smíchu, který se o mě dost silně pokoušel,  a s vážnou tváří jí šeptám do ucha: "No jasně. Kvůli tomu jsme si tě přece pořídili! Abychom viděli, jak to vypadá v Senátu!" ...

Po skončení slavnostního ceremoniálu byla pro děti připravena komentovaná prohlídka historických prostor. Děti prováděl "pan malíř", který děti bavil svěžím výkladem přošpikovaným zvídavými dotazy- tak jak to děti mají rády. 


Po skončení prohlídky se děti mohly občerstvit a prohlídnout si krásné dárky, které dostaly úhledně zabalené v taškách.

Byla jsem velice mile překvapena tím velkolepým pojetím celé akce. Děti si to náramně užily- a my dospěláci jsme mohli jen závidět. Tak zas jedna dobrá zkušenost...

... a já děkuji paní O. za tip!


8 komentářů:

Všednodennosti řekl(a)...

Musíte být na Martinku pyšní! Moc jí gratuluji k takovému úspěchu a mrzí mne, že není vyfocené i její dílo, za které se jí pocty dostalo!Hezký víkend Vám všem doma! Marcela

wlcice řekl(a)...

Marcelko, já to nějak odklepla a ještě to nebylo ani dopasné :-)Ještěže pípnul ten komentář- a já se šla podívat, co to...tak dopsáno .-)

Dílo Martiny je vidět jen částečně -vlevo od toho betlému ve dřevěné bedně. Udělala takovou 3D vystřihovánku. Pořadatelé to pojali velmi elegantně- žádná první místa. Všichni dostali stejně- i katalog se soutěžními dílky- no prostě profiservis! :-)

Ivča řekl(a)...

Velká gratulace Martince - umělkyni. Je to fajn, když jsou děti za své výtvory oceněny. A tady to bylo s veškerou parádou! Martinka si to evidentně užila :-)

msedlakova řekl(a)...

Gratulace Martince malířce.
Je to šikovná holčina.
Na fotce jí to moc sluší.
Míša z Plzně

Ali řekl(a)...

Martinka je šikula, moc gratuluju!

ivy řekl(a)...

Martince vyřiď gratulaci!!!Její výtvor vypadá moc hezky ,určitě jí to dalo hodně práce,šikulce.Návštěvu v senátu si zaslouží jak nadějná výtvarnice,tak i její gardedáma :-))
Velmi dobrý je způsob hodnocení!Senát má u mně jedno malé +.

Lucka řekl(a)...

to musel být zážitek :)

Martince gratuluji!!!

Baruschka řekl(a)...

To je krása! Moc gratuluji a děkuji zas za zábavný příspěvek!