Na Zelený čtvrtek

17.4.2014

 Další školní prázdniny... vymýšlela jsem, co podnikneme s Martinkou.

Vydali jsme se na Výstaviště, které krom matějské pouti nabízí spoustu jiných atrakcí. Ale bez peněz na Výstaviště nelez... ;-)

Giganty doby ledové lze obdivovat v jednom z Křižíkových pavilonů. Martina aktuálně prožívá ve vlastivědě lovce mamutů, tak tady alespoň mohla názorně vidět poměr tech velikostí- člověk vs. mamut...


 Obhlíželi jsme původní živočichy a obdivovali, v jaké podobě je známe dnes- původní pásovec...


 Druhou část výstavy  tvoří labyrintárium- děti i dospělí mohou potýrat svou schopnost řešení hlavolamů a přezkoumat míru trpělivosti... boj s ježkem v kleci nakonec skončil vítězstvím- a paradoxně bylo těžší narvat ho zpět do klece :-)

 Bludiště nezklamalo nikoho a každý se radoval, když vyšel tam, kde vyjít měl ;-)

 Dalo se zde navlíkat, vyvlíkat, sestavovat, rovnat... a i vesmírem (v takovém tubusu) se člověk mohl projít- kolem kroužily planety a všechno se točilo- takže i vlastní hlava měla co dělat, aby zůstala na místě...


 Neodolali jsme a po skončení prohlídky jsme zašli ještě na obří kolo. Aby iluze mládí dostala konkrétní obrysy, zakoupil Wlk ještě chomáč cukrové vaty a jelo se kolemdokola hned několikrát!


 Krásný jasný den nabízel jasný pohled na část Prahy z výšky 35metrů.
Zde je vidět, že zmizel jeden starý železný most před Vltavu. A byl nahrazen mostem novým- zcela unikátním nejen svým provedením (síťovým obloukem), ale i cenou (miliardovou)- mostem Trojským.


A ještě pohled na jednu atraktivní aktraci, z níž mě mrazilo - kolotoč, který se točí ve výšce cca 30m nad zemí... Prý je to super atrakce :-)


Po vydatném obědě v místní restauraci jsme ještě zašli na Maroldovo panorama bitvy u Lipan. Martina se živě zajímala o historické podrobnosti, ještěže to mám kde konzultovat... :-)




A večer mě čekalo příjemné posezení s mými přítelkyněmi.... raději bez fotodokumentace, ale bylo to moc prima a já jim všem děkuji za milou společnost.
Příště si vezmu brýle, abych nepila naslepo :-)


3 komentáře:

Lucka řekl(a)...

Parádní program i fotky
(nejvíc se mi líbí ten konec :D)

V Brně máme stálou expozici s mamutem
http://www.mzm.cz/pavilonanthropos/stale-expozice/

8)

Anonymní řekl(a)...

Ten kolotoč bych nepokoušela - viděla jsem jak se zasekl ve výšce a nebylo to příjemné se na to dívat ze zdola, natož být někde ve výšce. Chybí ještě dokumentace z dalšího výletu - Hořice.

wlcice řekl(a)...

neboj, všechno bude...Hořice jsou v pořadí... nestíhám, musím taky pracovat- ne jen blogovat- obráceně by to tedy bylo jistě příjemnější ;-)