Hudebně-dramatické Barování

20.10.2014

 Barovací večer, na který se vždycky těším, tentokrát vyšel na pondělí. Není to moc praktické a představa dalšího pracovního dne mi naháněla husí kůži, ale vždycky je "něco za něco" :-)

Filip Rajmont uvedl povolební Barování babišovkysrozumitelně: "my vám PROSTĚ zazpíváme". Zároveň litoval toho, že se "nám umravnil náš pan prezident", což je na jednu stranu samozřejmě dobře, ale na druhou stranu bylo zase spousta záminek k různým narážkám a vtípkům.

Zpívaly barovací stálice- zahájila paní ředitelka Sandra Nováková a následovalo duo- Roman Tomeš a Míša Doubravová. Těm dvěma to spolu náramně sluší, ale k písni z vlastní dílny s refrénem "je máj, je máj...a celý kraj popíjí čaj" jsem si zatím vztah nenašla. ;-)

Po delší době přijela zazpívat Martina Bártová- to je vždycky záruka kvality- a hlavně vtipného aranžmá. Vytvořila pro tento účel duo s pianistou Vaškem Tobrmanem a byli úžasní oba!





Nechyběla Věra Nerušilová se svými šansony, Štěpán Klouček s Brigitou a s kytarou, Dannie s výrazným hlasovým rozsahem a nápadným líčením, Dora Bondy se písní "Summertime"  loučila s letním časem, poprvé zazpívala Eliška Mrázová za doprovodu svého ukulele, poprvé za klavír v Malostranské besedě usedl i Honza Jareš- byl z tohoto počinu evidentně dost nervózní- a prohlásil, že "se snad zadaří a v budoucnosti vystoupí i v Praze";-)

Dnešní díl byl bohatší i o vystoupení herce, jehož jméno se skloňovalo zejména v souvislosti s kauzou  ústeckého Činoherního studia. Etuda na motivy pohádky "O Červené karkulce".  Nejdrsnější Ústečák to "rozjel" ve velkém stylu - publikum řvalo smíchy...  Jiří Maryško- sólo :-)))




....svého kolegu Ondřeje Rumla označil přídomkem "ten, co má alkohol už ve jméně" :-), no ale zpívá přímo božsky...





 Kolem půlnoci Vašek Tobrman prohlásil, že už je vážně konec, protože on osobně ještě nevečeřel- no tak to měl říct hned! :-) V jisté části publika zrovna kolovaly úžasné Lýdiny miniřízečky (právě o takových zpívala i Sandra ve své další písni...měla jsem já pejska... ) Takže na jevišti se rozjelo skutečné řízkobraní :-)) ale kdo umí, zazpívá i s plnou pusou ;-)




 Večer plynul- až se postupně proměnil v časné ráno... časový deficit se mi prohloubil o několik hodin, ale ono už je to asi jedno. Ranní vstávání proběhlo po paměti... klasika :-)

Díky všem za vyčarování té úžasné atmosféry a na viděnou posledního listopadu!! :-))

3 komentáře:

pafcasim řekl(a)...

Ahoj Wlčice, to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nedokáže ocenit Tomešovy skoro absolutní rýmy :D Řekla bych, že na "sborové" zpívání písně Je máj, jsem skoro až alergická :D

Krásné podzimní dny :)

Pafča

Anonymní řekl(a)...

být Barování až příští pondělí, měl by Filip dost poznámek k "naší" hlavě státu..

Z výroků, které byly proneseny v Číně je mi nevolno ještě nyní..

Lucka od Fíků

wlcice řekl(a)...

máš pravdu, jen jsem to napsala...jakoby se roztrhl pytel... je to děs :-(