Vývojové změny

30.1.2016

Martina se pomalu ale jistě mění z astrálního dítěte, které si pluje většinu dne po jiné galaxii, v pubertální slečnu, která na putování po galaxii už nemá čas, neb jej tráví většinou před zrcadlem. 

A tak se poslední dobou stávám porotou pro nejrůznější účesy a z módních kreací svršků- tedy "outfitů", aby i můj sloh zaznamenal vývojovou změnu ;-)- mi často doslova "přecházejí zraky". No ale k jejímu věku to patří, a tak dokud zkouší jen nové způsoby zkrášlování se a ne drogy, vše je vlastně v pořádku. Jen si na to musíme my doma zvyknout. 

Další její oblíbenou činností je lakování nehtů. Laků máme mnoho. Skoro jak v asijském nehtovém studiu. Při nanášení vrstev rozhodně materiálem nešetří.  Momentálně je nalakováno odstínem mořských hlubin- čili dost tyrkys. 
Měla jsem odlakovač. Malá lahvička mi zpravidla vystačila na neomezeně dlouhou dobu, protože já se k této bohulibé činnosti dostanu tak 1x do měsíce. 

Jaké bylo moje překvapení, když sáhnu po lahvičce- a ona je prázdná! Ihned jsem zaútočila na viníka: "Martino, kdo mi vypatlal odlakovač a ani se neobtěžoval vyhodit tu prázdnou lahvičku!?"
"Ježiiš, ty naděláš... stejně byl prošlej. Lak jde z nehtů docela dobře i oškrábat...", poučila mě naše AvonLady.

Zajímavým úkazem se pak stává jev, kdy slečnu unaví póza dámy-  a nalakovanými drápky staví z LEGO kostek domečky. ;-) 

Další vývojovou změnou, která mi vyloudila úsměv na rtech a nostalgické vzpomínání ve stylu "to za nás nebylo", byl fakt, že Martina nemohla pro vysvědčení do školy, protože má angínu. Psala jsem p.učitelce, jestli by mi mohla nechat vysvědčení ve vrátnici, že se během dopoledne zastavím, ale neumím přesně říct, kdy to bude. P. učitelka je moderní a mladá, takže vysvědčení vyfotila a měla jsem jeho náhled hned. Tak mi ušetřila několik zbytečných manévrů. 

Kde se tedy vývoj rozhodně zastavil, to je zařízení zvané POHOTOVOST Bulovka. Jedno nedělní dopoledne strávené v nacpané čekárně, protivná sestra a stoletý stařík v roli  lékaře, který se na všechno ptá opakovaně, protože neslyší... tady mám své jisté. Jako za starých časů.... 

7 komentářů:

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

A jak je na tom v té chemii? :D

wlcice řekl(a)...

tu nám proškrtli :-)

Ze zápisníku pečovatelky řekl(a)...

Překvapivě :-)

Anonymní řekl(a)...

Tá tvoja Martinka je super :) mám rovnako starého syna a tiež sa začína prejavovať :) naposledy ma dostal do kolien sloh, kde mali písať sloh na tému Sny a túžby, ktoré má do budúcnosti. Jena z viet bola: Chcel by som mať už 18. Rokov, aby som sa mohol na Sivestra opiť. No, mám sa tiež na čo tešiť :) Matu

Alča řekl(a)...

Co zas máš společného s Bulovkou? A vůbec, kdy se uvidíme? :-)

Ali řekl(a)...

Něco máme společné - laky a lego. Na pohotovost jezdíme na polikliniku v Malešicích. Tam je to téměř bez čekání :-)

Fancy SS řekl(a)...

Celkem mi to připomíná mě :D.. Nesmíš se na ni zlobit, ono ji to přejde. Nebo nepřejde a pořídí si odlakovač vlastní. Taky mám teď takové lakovací období.
Budu ráda když zavítáš na můj blog - fancy-ss.blogspot.cz a zanecháš komentář, nebo odběr přes GFC :))