A je rozhodnuto!


11.6.2009 - 267.den z 365

Ráno začalo zdravotním hlášením. Každý musel odpovědět na otázku "Jak mu je a jak se cítí?"
Děti se odebraly do školských zařízení. My s Vlkem přemítali o dovolené: zaplatit-nezaplatit.
Nakonec jsme se usnesli, že počkáme a pravé poledne rozhodne.

Doběhla jsme k naší paní dr. pro potvrzení, že Majda může do letadla. Je to nějaký nový předpis pro leteckou přepravu vozíčkáře. Takže jsem složitě hledala formulář na internetu, protože na www leteckých společností sice je zmínka o tom, že u handicapovaných může být vyžadováno potvrzení od lékaře, ale nikde není napsáno CO a JAK. Mezinárodní formulář se jmenuje MEDIF. Je v angličtině. Tak jsem ho vytiskla 2x. Jeden jsem vyplnila, druhý nechala volný. Paní dr. jsem předložila svoji vyplněnou verzi s tím, že když bude chtít něco napsat jinak, mám ještě ten jeden a může se realizovat. Oddychla si. Pročetla to, kroutila hlavou, orazítkovala, popřála hezkou dovolenou a bylo.

Do školky jsem se vydala krátce po poledni s kamarádkou. Chtěly jsme jít (v rámci redukce tukových polštářů) přes les pěšky. Ale v půlce cesty zahmělo a sousedka odmítla jít dál, že se bojí. Já bouřku taky nemusím, ale vracet se mi nechtělo. Jenže ona vypadala fakt vyděšeně, a tak jsem vyměkla a vrátily jsme se pro auto. Sotva jsme nasedly, dalo se do deště, který během několika minut přešel v hustý slejvák.
Seděly jsme pak čtvrt hodiny na parkovišti a čekaly, až lijavec alespoň trochu ustane.

Poté, co jsem vyzvedla i Majdu, ohledala jsem zdravotní stav obou dětí, přeměřila teplotu, okoukla krk, skoukli jsme s Vlkem na internetu cenové nabídky a rozhodli se zájezd objednat.

Měla jsem večer cestu do města, tak jsme se hned stavila na pobočce CK BlueStyle požadovanou sumu uhradit. Pracovník zrovna nadšený nebyl, byť mu do konce pracovní doby zbývala víc než hodina času. Vytiskl mi papír, na kterém byla úplně jiná suma, než se nabízela na internetu. Tak jsem se ptala, čím to je ... "Jéé, já tam zapomněl odečíst to pojištění..."
Pak jsme přepočítali bankovky a on mi podal kopii příjmového dokladu. Tak jsem se ohradila, že bych ráda originál. Uviveně na mě zíral: "Proč?"
No to už jsem fakt měla dost. Rohlíky kupuju denně, ale dovolenou, na tu se těším celý rok, tak sakra žádám nějakou kulturu, ne?!
"Jak PROČ? jsou snad určitá pravidla, která platí obecně pro všechny. Já platím, chci originál potvrzení. Vy -jako PŘÍJEMCE máte kopii."
"Aha, tak tady máte originál", pravilo to nemožné stvoření.
A jestli si myslíte, že mi ten dacan popřál alespoň hezkou dovolenou- to ne, otočil se na židličce na kolegyni a pokračovali v hovoru, který jsem jim přerušila.



Už jsem tady psala o lidech, kteří jsou nakažlivě nadšení pro svou práci- tak tenhle mezi ně opravdu nepatřil. Byl nakažlivě otráven.

Doufám, že KOS nezklame a že delegát nebude stejně kvalitní... ;-)


13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

tak ať se líbí ...,držím palce a odpočiňte si.Tady bude pořád zima...fuj.Mě už opálení vybledlo, tak čekám na Corvatsko. M
Mějte se krásně...

Anonymní řekl(a)...

Přeju hezkou dovolenou .Užíjte si .neochotných lidí běhá po světě víc než těch ochotných a ty se divíš.Pavla

Anonymní řekl(a)...

Rodinko Wlkovic,pěknou dovolenou a bez neochotných lidí.Užijte si to.Michaela-u Klárky-mamamia.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,tak ať vám dovča vyjde, sluníčko svítí,lidi neprudí a zdraví vydrží všem. Pa Jana

thora řekl(a)...

Happy holiday, enjoy the sunshine and warmer temperatures. I'm freezing my butt off right now *shiver*.

Anonymní řekl(a)...

Užijte dovolenou co nejlépe. Nikoho se neptej : Jak ti je?? Bolí tě něco ? apod. Máš to zakázané. Lenka

Markéta a Luki řekl(a)...

Tak šťastnou cestu, nádhernou dovolenou a nemoci nechte doma, nemají cestovní pasy, přes hranice je nepustí :-)))

Anonymní řekl(a)...

Ať Vám to všechno pohodově vyjde...

Anonymní řekl(a)...

Sláva, čekala jsem email, že jedete a nic, tak jsem rychle šla na blog. Vezmi si k srdci rady Lenky, nikoho se neptej a hlavně si všichni odpočiňte. V sobotu vám budu trochu závidět, že už budete někde v tepličku. Při pohledu ven a z počasí u nás jsem už opravdu někdy hotová - to sluníčko potřebujeme jako sůl. Takže přejeme pěkné počasí, pohodovou dovolenou a šťastný návrat. Jana D

Pisarka řekl(a)...

Krásnou a ničím nerušenou dovolenou!!!!!
A mimochodem, třeba ten pracovník cestovky záviděl - myslím, že takových je nás tu víc ;-)

Andrea řekl(a)...

markét, užijte si to!!!!!!!!!!!

Daniela řekl(a)...

Přeji krásnou dovolenou, těším se na fotky.

Gabro řekl(a)...

Přeji krásnou dovolenou!!! A žádné nemocnice! Hezky si odpočiňte a těším se na zážitky!!!