Předvánoční pohodu

 21.12.2010


...u nás prožívá leda kocour.


Moje angína se k ústupu nemá. Asi nechce být na Vánoce sama.  Ráno mi v laborce odebrali asi půllitru krve. Chemie konečně začala působit, ulevilo se mi.

Okamžitě jsem se vrhla na lednici a nacpala se vším možným- po tom 3denním půstu ;-) Wlk jen koulel očima, že si kombinací "tlačenka-cukroví-pomelo" koleduju o výlet na pohotovost :-) K ničemu takovému samozřejmě nedošlo, zapila jsem to zdravým zeleným čajem, čímž jsem všechno špatné znegovala ;-)
Ihned jsem roztopila troubu, abych konečně zpracovala ta těsta, co na mě trpělivě čekala několik dlouhých dní v lednici. Pěkně uleželá... švestky naložené týden v rumu, ty se budou rozplývat! :-) Volné chvíle jsem prokládala žehlením, neboť halda nabývala nebývalých rozměrů. Šla jsem do plnění úkolů s tím, že co stihnu - to bude, a co ne, bez toho se to taky obejde.

23.12.

Neodkladně jsem musela na nákup. Za cíl své  cesty jsem si zvolila Tesco, abych ještě doladila pár drobností a doplnila proviant. Ten týdenní výpadek už prostě nedoženu :-(
Venku smogová mlha, že nebylo vidět na krok. Lidí a aut na ulicích víc než kdy jindy. Všichni nervózní a nerudní. Já nevím, kdy se k sobě chtějí chovat hezky... asi  tu  hodinu u štědrovečerního stolu. To by mělo zas na rok stačit.

V Tescu se hádali o košíky, o místo u poklady, popoháněli pokladní, ať pracuje rychleji, až tam jeden "pan rychlý" rozlil  na pokladní pás vodu do odstřikovačů a všude byl v tu ránu smrad a mokro a bylo po pospíchání- čekalo se na úklidovou četu ... děs.
Nákup jsem zkrátila. Nebavilo mě to. Vlastně jsem nepotřebovala nic životnědůležitého.

Cestou domů jsem ještě hodlala pořídit stromeček, což se mi v Baumaxu ani v OBI nepodařilo. Ceny rozhodně neodpovídly vizáži severských jedlí.

V noci jsem se vrhla na balení dárků. Kreativní - ovšem časově dost náročná- činnost. Do postele jsem padla ve 2 ráno.

4 komentáře:

Aranel řekl(a)...

Je to šílené, to předvánoční šílení :oD
Jinak s angínou bojuje velká část mých kolegů (snad jen trpaslíci jsou v pořádku :oD) a taky moje dospělá dcera. Bude to asi letošní novinka, mít mandle jako pinpongové míčky

Marianna řekl(a)...

Milá Wlčice, jak se Vám po té lahodné kombinaci chutí spalo? Já zjistila, že zavináč-houbový kuba-cukroví a pršut moc ideální není... ;)

wlcice řekl(a)...

Aranel:
to přirovnání velikosti mandlí je tedy více než výstižné. Jen se toho nemůžu zbavit, byla bych ráda měla své původní tvary a velikosti zpět!! ;-) Co to sem zas kdo zavlekl??? a já chcípák to hned musím mít :-(

Marína:

:-) spalo se dobře, Wlk je pan Optarný- on nejí, on pitvá :-) zatímco já spasu úplně všechno se slovy: "přece se to nevyhodí" ;-)
...no a kubu bych si dala, babička ho letos nějak nezvládla :-(

Andrea řekl(a)...

No tos vystihla...my na sebe nebyli hodní ani tu hjodinu večer:-(