Vánoční atmosféra

26.12.2010

Advent vůbec nebyl poklidný, jak se od něj očekává. Díky sněhové nadílce se pražské ulice staly pro Majdu nesjízdné, a tak měla většinu prosincových dní "domácí vězení" :-(

V neděli odpoledne jsme se konečně vypravili na Staroměstské náměstí, abychom dětem ukázali strom a výzdobu. Turisti jsou unešeni, foťáky jen cvakají, stánkaři si mnou ruce, protože ceny za běžné mlsky jsou samozřejmě evropské :-)
Možná by mi k radosti stačilo méně svítících vloček v ulicích a více odklizených chodníků...

Pohled na Týnský chrám je úchvatný v kterékoli roční době ... vánoční strom obrovský, třpytící se ...


Samozřejmě všude davy lidí a nesnesitelní taxikáři, kteří by nejradši vozili turisty přímo do radnice - troubí, agresivně najíždějí na jiné řidiče, protože mají pocit, že nejsou dost vidět, když po silnici jede ještě někdo jiný... je to banda mafiánů a nikdo s nimi nic nezmůže. My měli problém zaparkovat- aby ne: všechna vozíčkářská místa poblíž Staromáku obsazená taxikáři. :-((


U stánků se svařákem a s trdelníky zástup mlsounů. Ale jsou výborné a krásně voní, takže ani my jsme neodolali ;-)

Hodinka nám k okouknutí atmosféry v tom mrazu bohatě stačila.

Majda byla promrzlá hned. Naštěstí Ježíšek občas neodolá pokušení a koupí i nějakou "ptákovinu" ;-) - a donesl jí  gelová nahřívátka- je to takový polštářek ( Majda má červené srdíčko)  naplněný jakýmsi roztokem, v němž plave plíšek- a ten, když se zlomí, začnou se v roztoku dít nějaké chemické procesy- a ono to začne topit. Majda byla nadšená a pochvalovala si tento vynález. :-)

11 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jejej, my tahle nahřívátka používáme také, ale pozor, abys je neupekla jako já. Věř, že se to dá dokázat J

Andrea řekl(a)...

Znám, znám, ale mě to vždycky pak ztvrdne anejde už rozpustit...

Marianna řekl(a)...

Krásné fotky! Smím se zeptat, čím fotíte?
A ještě mě napadlo, nedala by se Majdě koupit pro takovéhle případy zimy elektrická ohřívací dečka? Nevím ale, jestli taková věc existuje na baterie nebo jestli by to šlo napojit na zdroj vozíku...?

wlcice řekl(a)...

Elektrickou dečku by asi baterie vozíku neutáhla :-( Majdě mrzne hlavně ta packa na ovladači a v teplých rukavicích zas nemůže řídit... navíc mrazivý vzduch a její dýchací soustava... hodinku a dost. Je to naše zmrzlina ;-)

Foťák jsem dostala od Wlka - je to Panasonic- DMC-LX2 a opravdu jsem si ho zamilovala. Fotím totiž, jak mě napadne, žádné zásady nectím :-)
I jako kamera slouží skvěle-všechny pytlačiny z Barování točím na něj ;-) A je pěkně malý- akorát do kapsy či do kabelky. Ale Wlk pravil že už se nevyrábí-je starý!!! (2roky dodávám já :-))

Aranel řekl(a)...

Fotky jsou opravdu krásné ! Hlavně, že už jste všichni doma zdrávi a můžete podnikat výlety

pisarka řekl(a)...

No, jak to popisuješ, tak by mi taky stačila hodinka - i bez mrazu. Ty turisti a taxikáři...děs běs.
Ohřívátko jsem viděla nedávno u synovce a nevycházím z údivu doteď - jak tohle funguje????

Unknown řekl(a)...

Fotky jsou moc pěkné, mně se světýlka líbí, zima se mi pak zdá veselejší. Fakt ale je, že chodníky jsou všude v hrozném stavu...

Jitka Neradová řekl(a)...

Taky bych uvítala víc uklizených chodníků, respektive vůbec Prahu bez sněhu, to by byl advent. Dostalo mě to ohřívátko, takové vychytávky vůbec neznám a je to tedy paráda. Stejně jako ty fotky, ač to znám, vždycky se na Tvých záběrech ráda kochám. Úplně jsi mi navodila vánoční atmosféru:-)

Anonymní řekl(a)...

Jejda, tady je novinek, nejde to najednou zvládnout, ale ten betlém je velmi krásný, nikdy jsem neviděla nic podobného. zuzi

wlcice řekl(a)...

Děkuji všem, komu se fotky zalíbily natolik, že napsali pochvalu. To potěší, protože nejsem fotograf- na rozdíl od Wlka- nedodržuju žádné fotozásady ;-), takže pokud z toho vyleze něco, co má čtenáři co říct, jsem blažená ;-)

Ohřívátko si dávají do kapes i zmrzliny běžného typu- nejen handicapovené vícepromrzající osoby ;-) - a narazila jsem na něj úplně náhodou v LIDLu- zaujal mě obal, takže jsme se začetla, až jsme zjistila, že to potřebuju :-)- a když to stálo jen 29Kč, litovala jsem, že jsem nepřišla dřív :-)

zuzi, nebudeš tomu věřit, ale když jsem ten betlém oblejzala ze všech stran a fotila, fakt jsem se těšila, co mu řekneš zrovna TY- vím, že jsi "znalec umění" - mě zcela uchvátil, krásně se do toho kostela hodí a je to fakt originál každým coulem ;-)

Anonymní řekl(a)...

Malé by na pacičku možná šly rukavice bez prstů s přetahovatelným palčákovým topem. Ten by si na druhé ruce třeba nechala nandaný. Nebo jenom tunel - návlek, skrz který by knoflíky taky zvládl, ale nic moc by jí nekoukalo..? Bosorka